Абсурдні конференції і порожні слова

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 12 лютого 2023 року в штаб-квартирі Ліги арабських держав в Каїрі почала свою роботу так звана «Єрусалимська конференція опору і розвитку».

Конференція була проведена за рекомендацією останнього саміту в Алжирі і скерована від імені арабських і мусульманських народів на підтримку і зміцнення стійкості жителів аль-Кудса (Єрусалима), стоячих на першій лінії оборони окупованого міста.

Конференція представила світовій громадськості проблему аль-Кудса, особливо спроби «іудаїзації» мечеті аль-Акса, а також систематичні «ізраїльські» порушення і злочини, скеровані на пригноблення палестинського населення.

Ліга арабських держав заявила, що зацікавлена у тому, щоб економічний та інвестиційний аспекти були присутніми паралельно з правовою віссю, враховуючи той факт, що заохочення інвестицій в аль-Кудс є ключем до зміцненню стійкості палестинського народу. Тому на конференцію були запрошені арабські інвестори, фонди і ті, хто зацікавлений у розвитку і інвестиціях в арабський світ, щоб вони мали можливість зробити свій внесок у підтримку палестинців.

На конференції був присутній голова марокканського уряду Азіз Аханнуш, представляючий короля Мухаммада VI, який головує у так званому «Єрусалимському комітеті». Також були присутніми президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі, президент Палестинської автономії Махмуд Аббас, король Йорданії Абдалла II і генеральний секретар ЛАД Ахмед Абул Гейт.

В своїй заключній заяві арабські лідери закликали міжнародну спільноту вжити кроки для забезпечення міжнародного захисту палестинського народу. Вони закликали Раду Безпеки ООН взяти на себе відповідальність за виконання палестинських резолюцій. «Необхідно працювати над тим, щоб зупинити незаконну політику «Ізраїля» проти палестинського народу, — їх поселення і нову окупацію, оскільки це порушення міжнародного права, резолюцій ООН, Четвертої Женевської конвенції і консультативного заключення Міжнародного суду. Необхідно захистити ісламські і християнські святині в аль-Кудсі і припинити спроби «Ізраїля» змінити існуючий історичний і правовий статус священного міста. А також припинити розділення і змінення назви благословенної мечеті аль-Акса», — було сказано на конференції.

В заключній заяві учасники конференції рішуче засудили неодноразові вторгнення до благословенної мечеті аль-Акса і замахування на безпеку тих, хто молиться, з боку «ізраїльського» керівництва і вороже налаштованих поселенців. Також було сказано, що «Ізраїль» незаконно спричиняє тиск на церкви, щоб вигнати християнську меншість із священного міста.
В заяві міститься попередження про те, що грубі порушення з боку «Ізраїля» існуючого правового і історичного статусу святинь аль-Кудса представляють собою порушення міжнародних угод і зобов’язань, що згодом позначиться на мирі і безпеці в регіоні.

Арабські лідери закликали дотримуватись резолюції ООН і заключення Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, який підкреслив, що благословенна мечеть аль-Акса є місцем поклоніння тільки для мусульман і є невід’ємною частиною об’єктів Всесвітньої культурної спадщини.

Коментар: Подібні конференції — ніщо інше як платформа для порожніх розмов, позбавлених усілякого змісту. Ми чуємо, як учасники конференції упрошують міжнародну спільноту підтримати палестинців і реалізувати міжнародні резолюції. У той же самий час самі арабські країни не здійснюють абсолютно нічого, а тільки лише обмежуються порожніми словами, адже подібні конференції вже проводились десятки разів,і, як ми бачимо, вони не принесли ніякого результату.

Заключна заява конференції ЛАД свідчить про те, що її промова не розрахована на запровадження і реалізацію, швидше, це балаканина, розрахована на ЗМІ, щоб зобразити конференцію і Лігу арабських держав на тлі борців за палестинську справу. Хоча насправді від них ми бачимо тільки абсурдні дії, які не мають ніякої цілі. Якщо звернути увагу на зміст конференції, то ми бачимо, як вони пропонують, закликають, вказують, вимагають, підкреслюють, засуджують, попереджають і так далі. Усі їх заяви звернуті на те, щоб хтось з боку спричинив тиск на єврейське утворення, яке коїть злочини проти палестинського народу. Зокрема, вони упрошують міжнародну спільноту і крупні держави.

Якщо б арабські країни були серйозні в своїх заявах і дійсно бажали б блага палестинському народу, вони б не просили і не покладали відповідальність на інших. Усе це у черговий раз вказує, що правителі арабських країн є агентами крупних держав і союзниками єврейського утворення, з яким вони таємно і публічно нормалізують відносини.

Той ресурс, яким володіють арабські крани, достатній не тільки для того, щоб покінчити з несправедливістю у відношенні палестинців, більше того, він достатній, щоб покінчити з єврейським утворенням і поставити Америку та їх подібних пригноблювачів на коліна перед мусульманами.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад Хатавані
23 Раджаба 1444 р.х.
14 лютого 2023 р.

Головне меню