Коридор Байдена служить тільки ворогам Ісламу

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: На саміті G20 в Нью-Делі голови Індії, Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ), Європейського союзу, Франції, Німеччини, Італії і США підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає співпрацю в створенні міжнародного економічного коридору IMEC, який буде включати морське плече і залізничну мережу. Уздовж залізничних доріг коридору планується прокласти кабелі для передачі електроенергії, кабелі зв’язку, а також трубопроводи для транспортування «чистого» водню. Деякі назвали його «Коридором Байдена», на честь президента США Джо Байдена, якому належить ідея проекту.

Американський президент назвав цей проект історичним. Заява Байдена пролунала через дві дні після того, як прес-секретар Міністерства іноземних справ Китаю заявила, що 90 країн підтвердили свою участь в третьому форумі ініціативи «Пояс і шлях», який Пекін проведе у жовтні цього року.

Деякі аналітики зв’язали американську заяву з відсутністю голови КНР Сі Цзіньпіна на саміті G20. Аналітик з питань політики і безпеки Фаран Джеффрі заявив, що Сі Цзіньпін не був присутній на заході, щоб уникнути незручності. У свою чергу, аналітик Веліна Чакарова вважає, що цей крок з боку Сі Цзіньпіна вписується у межі суперництва між Китаєм та Індією.

У цей час, прем’єр-міністр «Ізраїлю» Біньямін Нетаньяху привітав об’явлення про економічний коридор. В суботу в соціальних мережах з’явився відеоролик, який демонстрував маршрут проекту на карті, на якій єврейський прем’єр-міністр вказав, що його створення стане центральним вузлом цього проекту. Він сказав: «Я радий повідомити громадянам держави «Ізраїль» добрі новини про те, що «Ізраїль» став важливим перехрестям в цьому економічному коридорі. Цей зв’язок стане втіленням давньої мрії, яка змінить обличчя Близького Сходу, обличчя «Ізраїлю» і вплине на увесь світ. Декілька місяців мир назад Сполучені Штати звернулись до нас по питанню реалізації цієї історичної можливості і почали здійснювати активні дипломатичні контакти, щоб добитись сьогоднішнього прориву. Цей проект є найбільшою співпрацею в історії «Ізраїлю».

Коментар: Підписання меморандуму про взаємодопомогу між європейськими країнами та Індією по створенню найбільшого економічного коридору, під егідою президента США Джо Байдена, вважається найбільшим досягненням Америки в протистоянні китайському коридору, відомому як – «Пояс і шлях». Швидше, ця угода є нездоланним бар’єром, який встане на шляху китайського проекту і не дозволить Китаю економічно досягти Європи, що є його головною метою. По факту, цей проект під головуванням США відкинув назад завершення китайського проекту «Пояс і шлях».

Можливо, заява прем’єр-міністра Італії Джорджії Мелоні перед початком саміту G20 в Індії про вихід Італії із проекту «Пояс і шлях», було попереднім кроком до участі Італії в цьому новому американському проекті. Відчуження Італії, а разом з нею і Європи від Китаю, свідчить про її підкорення диктату Америки.

США сподіваються, що цей проект допоможе перетворити Індію на світовий центр виробництва дешевих товарів замість Китаю. Це частина стратегії США по економічній і стратегічній ізоляції Китаю: США прагнуть відокремити Європу від Китаю з економічної точки зору, і запобігти розширенню впливу Китаю за межами його регіону, обмежуючи його в Східній і Південній Азії.

Можливо, причиною відсутності голови КНР Сі Цзіньпіна на саміті G20, який проходив в Індії, є підписання цієї угоди, що вважається зрадницьким ударом в сторону Китаю.

Найбільш важливими елементами цього нового коридору є Індія і Європа, оскільки вони є двома основними економічними пунктами в цьому проекті. Що стосується решти інших, таких як Саудівська Аравія, Емірати і єврейське утворення, то вони для нього усього лише транзитні станції.

Єврейське утворення отримує більше вигоди від цього проекту, аніж Саудівська Аравія і ОАЕ, тому що порт Хайфа служить центральним вузлом транспортування вантажу між Індією і Європою. Окрім того, єврейське утворення покращує відносини з Саудівською Аравією під приводом участі в цьому спільному проекті.

Якщо цей коридор буде реалізований, він завдасть збитку і Суецькому каналу, оскільки відніме у нього частку в морських перевезеннях, що знизить його стратегічне значення.

Участь Саудівської Аравії і ОАЕ в цьому проекті, звичайно, не принесе їм економічних і політичних вигід. Оскільки вони будуть служить Америці, Європі і єврейському утворенню лише у якості транзитної зони для товарів. Їх участь в ній немає ніякої цінності. Це може призвести до тому, що регіон стане іще більше політично залежним від США і буде служити інтересам ворогів мусульман, таким як Європа, Індія і єврейське утворення.

Участь Саудівської Аравії і ОАЕ в цьому новому коридорі є черговим зрадництвом, яке Мухаммад ібн Салман і Мухаммад ібн Зейд додали до свого списку зрадництв у відношенні Ісламської Умми.

З дозволу Всевишнього Аллаха, Ісламська Умма зруйнує трони режимів, встановить Праведний Халіфат і розірве зрадницькі угоди маріонеткових правителів.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад Хатавані
29 Сафара 1445 р.х.
14 вересня 2023 р.

Головне меню