Світ стоїть на краю прірви?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

1 березня 2024 року міністерство оборони Росії повідомило про успішний навчальний запуск твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети «Ярс» мобільного базування. Ракета була запущена з космодрому Плесецьк. Міноборони заявило, що усі поставлені задачі були виконані в повному обсязі.

Коментар:

Президент РФ Володимир Путін в посланні Федеральному зібранню 29 лютого 2024 року заявив, що в найближчий час Росія продемонструє ракети «Сармат» на бойовому чергуванні. Таким чином, заява міністерства оборони про проведення навчань по запуску міжконтинентальної балістичної ракети є логічним продовженням висловлювань Путіна, скерованих як погроза Заходу.

На тлі триваючої російсько-української війни Путін з метою підтвердження її військового характеру погрожує країнам, які намагаються завадити планам Кремля. Проте ці погрози не зупиняють західні країни від поставок різного виду зброї до України. Через два роки після початку війни, 27 лютого 2024 року, президент Франції не виключив відправку західних військ в Україну. Путину залишається тільки погрожувати ядерної зброєю європейському суспільству, щоб воно не дозволило своєму уряду вступити в конфлікт з Росією.

Щодо Америки, то Росія була зацікавлена в перемозі Трампа на президентських виборах 2016 року, в російській думі вони навіть святкували його перемогу, розпиваючи шампанське. Сьогодні зростаюча ядерна загроза повинна стати козирною картою в руках Трампа, з якою він звинуватить Байдена і Демократичну партію в поразці їх зовнішньої політики, яка призвела Америку на грань ядерної війни. Таким чином, загроза використання ядерної зброї з боку Москви буде наростати і зберігатись в період виборів в США.

Загроза застосування ядерної зброї з боку Москви спричиняє вплив лише на деяких політиків в західних країнах. Дана ситуація кардинально відрізняється від «Карибської кризи» і «Холодної війни» між Радянським Союзом і Сполученими Штатами. В свій час СРСР опирався на комуністичну ідеологію, яка, незважаючи на своє протиріччя з природою людини, усе ж таки спричиняла вплив на великі маси у світі. Сьогодні загроза з боку Росії не має під собою ніякої ідеологічної основи, а щодо критики Заходу і його цінностей, то це вказує на слабкість і жалюгідність капіталізму, як і на те, що він знаходиться на грані краху, оскільки він так само суперечить природі людини.

Таким чином, можна сказати, що загроза ядерного апокаліпсису може вплинути на настрій на Заході. Щодо мусульман, то ми очікуємо здійснення багатьох подій, не пов’язаних з цим страхом, як, наприклад, завоювання Риму чи встановлення Другого Праведного Халіфату. Ми переконані, що Іслам — це єдина ідеологія, яка відповідає природі людини, це божественна система, в якій є рішення на усі проблеми людства. Майбутнє світу знаходиться в руках Всевишнього Аллаха і віруючих, а не в руках так званих «ядерних президентів». Мусульмани повинні проявити терпіння і вести діяльність згідно з методом Посланця Аллаха ﷺ для втілення Ісламу в життя. Всевишній Аллах сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِين آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللهَ يَنصُرْكُم وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

«О, ті які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і утвердить ваші стопи» (47:7).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Алі Абу Айюб
26 Шабана 1445 р.х.
7 березня 2024 р.

Головне меню