Новий єгипетський уряд приймає конституційну присягу

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Новий єгипетський уряд був приведений до присяги в Каїрі, у той час як країна стикається з труднощами в економіці і триваючими конфліктами в сусідніх країнах. Багато міністрів залишилось в уряді, були замінені міністри фінансів, оборони і іноземних справ («Euronews Arab» 03.07.2024).

Коментар:

Неможливо побачити яку-небудь користь від зміни уряду в Єгипті. Держава, очолювана американським агентом ас-Сісі, хоче створити враження, що в Єгипті відбуваються зміни і що є новий уряд, особливо після вистави з переобранням ас-Сісі на пост президента Єгипту, як нібито вибори були справжніми! Як нібито конкуренція була реальною! Очевидно, що президентські вибори були проведені для оновлення «легітимності» ас-Сісі, і не було ані найменшого шансу, що переможе хто-небудь інший. Ці вибори були схожі на ті, що були в Узбекистані, коли суперник Карімова агітував за нього від час своєї виборчої кампанії! Ситуація в Єгипті мало чим відрізняється від ситуації в Узбекистані!

Краще б зекономили гроші, витрачені марно на президентські вибори в Єгипті, а ас-Сісі об’явив би себе узурпатором влади в Єгипті, як це і є насправді, незважаючи на ці постановочні вибори.

Потім приходить так званий «новий» уряд, і усі поразки в управлінні державою приписуються старим обличчям. Народ покладає надії на ці нові обличчя, поки вони не показали своє істинне лице. Через декілька років, коли ці нові обличчя будуть викриті, прийдуть інші, і ця гра не має кінця протягом десятиріч.

Сьогодні єгипетський народ стикається з серйозною кризою — кризою відключення електроенергії в умовах жорсткої спеки. Якщо змінюючи один одного уряди Єгипту не в змозі забезпечити електрикою народ, у той час як вони продають в газ в Європу і залишаються в залежності від імпорту газу із єврейського утворення у безглуздій грі комерційних контрактів, від яких виграють тільки приспішники режиму, то успіх того чи іншого уряду режиму здається неможливим, тим більше враховуючи чорну історію маріонеткової політичної системи в Єгипті. Раз положення Єгипту є таким, тоді як ця країна з населенням в 100 мільйонів людей зможе вирішити такі серйозні проблеми, як війна в секторі Газа і смертоносна політика Америки у відношенні Суецького каналу?!

Ситуація в Єгипті залишиться такою, поки люди не візьмуться за справу всерйоз, не покладуть край цьому беззаконню і не скинуть усю політичну систему в глибоке провалля, повернувши Єгипет в такий стан, який приведе усіх мусульман до відновленню ісламського образу життя і встановленню Другого Праведного Халіфату.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Білял ат-Тамімі
1 Мухаррама 1446 р.х.
7 липня 2024 р.