Що буде після великих подій, пов’язаних з бійнею в Алеппо?

Статті
Друкарня

«Алеппо палає» (#حلب_تحترق)! Саме під таким хештегом арабською мовою та іншими мовами мусульманська молодь висловила свою реакцію в соціальних мережах, свій гнів і свою печаль в зв'язку з тим, що відбувалося і досі відбувається в Алеппо, в зв'язку з кров'ю невинних, яка стала текти його вулицями після того, як урядова сирійська і російська авіація завдали авіаударів по житлових кварталах міста, як, наприклад, по лікарні аль-Кудс.

Кількість користувачів, які зацікавилися цими подіями безпосередньо, досягла небувалих розмахів. В одному тільки Твіттері твітів з таким хештегом налічується вже 500 тисяч. Червоний колір, який розмістили користувачі на своїх заставках в Фейсбуці і Твіттері, так само отримав велике поширення, уособлюючи в собі кров жителів міста. Незліченні твіти та репости з фото- і відеоматеріалами про події в Алеппо заповнили соцмережі.

Ця жахлива бійня, що відбулася після укладення договору між Вашингтоном і Москвою, показує, що по відношенню до Алеппо в даному випадку було зроблено виняток. Це - не перша бійня за історію революції Шама і не остання, а міжнародна система, здивована революцією, що встала проти найбільш деспотичного і найбільш злочинного з усіх режимів регіону, як і раніше забезпечує цей режим усіма засобами для продовження його життєдіяльності, щоб він міг і далі поширювати порочність в Шамі, знищувати його населення і, не боячись покарання, опускатися до самого дна своєї дикої натури.

Але я пишу тут це не для того, щоб розповісти про політичну обстановку в Шамі, що формує продовження цієї революції. Положення стало очевидним. Необхідно було, щоб вся це чиста кров пролилася для того, щоб молодь Умми, яка цікавиться подіями позаду екранів, усвідомила, що Обама є відповідальним за геноцид в Сирії, що правлячі режими є злочинними режимами і інструментами в руках реального правителя регіону, який проливає кров мусульман - Америки.

Молодь, що зацікавилася подіями, які відбуваються тут, показала на справі правдивість своєї ісламської акиди і силу зв'язку, який об'єднує жителів Шама з жителями Єгипту, Пакистану і арабського Магрибу, - того самого зв'язку, який колонізатори досі намагаються порвати і продовжують плести змови проти неї, щоб замінити цей зв'язок на інші смердючі патріотичні та націоналістичні види зв'язків. Алеппо горить і згоряють разом з цим символіки колоніалізму і його прапори, щоб залишився лише один прапор, який об'єднує всю Умму на її акиді: «Немає бога крім Аллаха, Мухаммад - Посланник Аллаха».

Проте, братський зв'язок за останні 95 років відсутності Халіфату зазнав низку впливів, через які мусульманська молодь не має можливості допомогти жителям Алеппо, і тільки лише молитви до Аллаха про допомогу є доступним для них способом відповісти на заклик Аллаха в Корані:

وَإِنِ اسْتَنصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ

«Якщо вони попрохають вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (8:72).

Правлячі режими в ісламських країнах за допомогою систематичної політики в сфері освіти, за допомогою ЗМІ, за допомогою диктаторського правління нав'язали молоді невпевненість в собі, нездатність щось змінити, почуття безсилля і розчарування. У той же самий час ці режими наклали на них кайдани і не дають їм виконати їх обов'язок, покладений на них ісламською акидою, - обов'язок надати допомогу слабким і підтримати своїх братів-мусульман в будь-якому місці. Сьогодні реакція допомоги для жителів Алеппо, Палестини та Іраку обмежилася молитвами і плачем, бо ісламська молодь забула, що допомога Аллаха приходить тоді, коли до молитов додаються вчинки.

Важливість інтернет-сайтів в середовищі ЗМІ полягає в донесенні правдивої інформації, донесення правди до Умми для того, щоб привести в дію її потенціал, але ці сайти не скасовують найважливішої ролі, яку має відігравати ісламська молодь аж до Судного Дня. Не можна обійтися без танків і без ведення військової політики, яка повинна вимальовувати план протистояння і визначати робочий процес для досягнення перемоги!

Справи приймають зовсім інший оборот, коли дехто починає припускати, що сила ЗМІ достатня для того, щоб привести в рух вулицю, і для зміни реальності. Таким чином, вони відокремлюють засоби зв'язку (в даному випадку - Інтернет) та донесення заклику від політики, призначення якої якраз таки полягає в тому, щоб вести турботу про справи людей і міняти їх реалії життя. Цією дією вони покладають на ЗМІ більше, ніж ті можуть винести. Як ми можемо покласти на ЗМІ тягар змін, покладаючись на них і не несучи відповідальності за гори політичних дій, які потрібно вести?!

Сьогодні від ісламської молоді потрібна посилена робота по проведенню реальних змін пліч-о-пліч зі свідомою групою мусульман, що працює над усуненням цих агентурних, зрадницьких режимів і бажає захистити життя мусульман, їх честь і землі за допомогою встановлення Імама для всіх мусульман, який стане щитом, за яким борються і яким захищаються, як сказав Посланник Аллаха ﷺ про правителя мусульман. Держава Халіфат надасть можливість цьому халіфу дати відсіч навіть утиску однієї жінки мусульманки, а за смерть одного мусульманина повести на ворогів таку армію, кінця якої не буде видно і яка струсоне землю під ногами тиранів.

Так що ж ви зробите, о ісламська молодь, для Алеппо та інших міст Сирії після того, як поміняєте назад заставки на своїх сторінках у Фейсбуці, коли припиняться страждаючі коментарі, які ви набираєте на клавіатурах?!

Що ви надасте вашій Уммі, крім молитов і сліз? Хіба так, взагалі, поводиться молодь? Тоді що ви залишите для людей похилого віку?

Клянуся Аллахом, люди похилого віку в Шамі тримаються стійко, і один з них, описуючи їх положення, сказав: «Ось ми тут залишилися! Ми - муджахіди! Ми продали свої життя Аллаху і не скупимося! З ім'ям Аллаха ми добули велич! Ми побачили море смерті і не відвернулися... І скажіть всьому світу, що ми схиляємося тільки перед Аллахом! Скажіть всьому світу, нехай чує, що ми підносимо свої руки тільки до Аллаха! Скажіть всьому світу, що ми слідуємо тільки за Мухаммадом ﷺ! Наш проводир назавжди - наш пан Мухаммад ﷺ! Ми будемо залишатися стійкими навіть по пояс у землі, навіть якщо небо згорнеться! Ми будемо стояти тут, поки прапор Ісламу не піднімається в небі Шама або ж поки не піднесуться наші душі, що не схиляючись ні перед ким, окрім Аллаха».

Хіба не палка це мова? Як можна сидіти на місці після слів цього старого?

Ідіть до вашої Умми і допоможіть їй! Не чекайте нових масових убивств, змінюваних одне за іншим, щоб знову стати милосердним та лити сльози!

Мудрість з цього приводу каже: «Не мух вбивають, а болота осушують»... Кров може перестати литися тільки після проведення корінних змін, коли буде повернуто ісламське життя, коли буде встановлено державу Халіфат за методом пророкування, в якій мусульмани придбають благородне життя, в якому їх кров не буде литися, а їхні міста - руйнуватися.

وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَ‌ى اللَّـهُ عَمَلَكُمْ وَرَ‌سُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ

«Скажи: «Працюйте, і побачать ваші діяння Аллах, Його Посланник і віруючі»» (9:105).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ваша сестра Беян Джемаль

23 Раджаба 1437 р.х.
30.04.2016 р.

Головне меню