Умма кипить, її гнів вилився у Тунісі, а сьогодні — і в Іраку

Статті
Друкарня

Вона не зупиниться, поки не встановить Халіфат.

Чи об’єднаються володарі сили з Уммою у її прагненнях?

Умма жива, вона перебувала у глибокому сні, але тепер прокинулась. Причина цього полягає у тому, що її ідеологією є Іслам, який дає їй життя. Ми знаємо, що проти Умми Захід та його агенти плетуть великі змови та інтриги. Ми знаємо, що Умма стікає кров’ю від отриманих ран, нанесених їй тиранами. Ми знаємо, що вона відчуває труднощі і негаразди через те, що позбавлена турботи і гідного життя.

Але, незважаючи на утискання, з якими вона стикається, вона продовжує міркувати над тим, як позбутися від тиранів, вона продовжує виступати проти них у різноманітних куточках мусульманського світу. У відповідь їй летять кулі, її синів кидають у в’язниці, проте Умма продовжує виходити на вулиці і вимагати свої права, піддавати звіту тиранів.

Так, Захід зумів направити деякі революції у потрібне для себе русло, бо він має у руках необхідні засоби і можливості, щоб перехопити керівництво революційним рухом. Проте не скрізь Заходу вдалось зробити подібне, адже досі палають революції, які Захід не зміг приборкати і покласти їм край. Максимум, чого зміг добитися Захід та його агенти, так це відстрочити досягнення ними цілі, поставленої революціями. Революція у Шамі — наочний тому приклад, досі Захід не зміг знайти заміну Асаду, не зміг повернути Сирію у дореволюційний стан.

Ми знаємо, що по своїй природі люди незадоволені будь-якою несправедливістю. Тому у багатьох куточках світу ми спостерігаємо протестні рухи за права людей, за належну турботу про громадян. Прикладом тому служать протестний рух «жовтих жилетів» у Франції, багатотисячні мітинги у Гонконзі і т.д. Проте Захід не звертає на них подібної уваги, як це відбувається з будь-яким протестним рухом у мусульманських країнах. Якщо у якійсь мусульманській країні виникає протест, Захід дає команду на його придушення силою і відправляє своїх спецпосланців. Виникає питання: у чому справа? Відповідь полягає у тому, що Захід чудово знає про місію Умми, про її мабду у виді Ісламу, знає, що Умма ніколи не прийме західний образ життя. Ця думка підтверджується тим, що після розпаду СРСР у якості ворога №1 був обраний Іслам.

І це, незважаючи на те,що сьогодні немає Ісламської держави, яка понесла б Іслам як Послання усьому світу. Проте сама наявність мусульманських народів не дає Заходу спати спокійно. Західні ідеологи усвідомлюють, що Іслам знов повернеться на політичну арену світу, а його держава буде загрожувати Заходу і припиняти його безчинства. Але варто задатись питанням : чи усвідомлюють сини Умми ворожість і загрозу, яка виходить від Заходу? Чи розуміють володарі сили, що Захід використовує їх у діяльності по запобіганню поверненню Ісламу у якості системи для життя?

У якості прикладу ми розглянемо одну із останніх революцій, яка проходить в Іраку. До неї були революції у Тунісі, Єгипті, Ємені, Лівії, Сирії, Судані, Алжирі  … Ми навіть бачили протестні рухи в Ірані. Цей список можна продовжувати і продовжувати.

В Іраку люди вийшли на вулиці швидко, без яких-небудь приготувань, що здивувало ЗМІ. Так, з першого погляду протестні рухи виглядають спонтанно, але хто стежить за ситуацією в Іраку, знає, що Ірак був на грані протестного вибуху, особливо після того, як корупція достягла неймовірних масштабів серед чиновників. До цього були протести у Басрі та інших містах з вимогою покращити життя населення. Варто відзначити, що протестні рухи були викликані внутрішніми причинами, а не зовнішніми. Люди, незважаючи на свою етноконфесійну приналежність, усі разом вийшли на вулиці проти корупції.

Так, Умма відчуває негаразди і лиха скрізь; лише у цьому році люди вийшли на улиці у Судані та Алжира. А в Єгипті протестні рухи набирають обертів з новою силою;Абдуль-Фаттахас-Сісі так і не зміг залякати свій народ спецслужбами. В Йорданії вчителі вийшли на вулиці з вимогою підняти їх рівень життя.

Причини, які примусили Умму обуритись і виходити на вулиці, можна резюмувати так:

1) Неймовірні масштаби корупції серед можновладців.

2) Нікчемність приймаємих законів.

3) Боротьба між країнами Заходжу на територіях мусульманського світу, адже у країн Заходу є свої агенти у тій чи іншій мусульманській країні. Захід вимагає від них обслуговувати його інтереси і полегшувати розграбування багатств Умми.

4) Наявність Ісламу у серцях мусульман, адже саме Іслам дає життя духу Умми.

5) Присутність ісламських груп, які вимагають корінних перетворень. На передовій серед них стоїть Хізб ут-Тахрір. Якщо б не боротьба проти нього та його членів, якщо б не перешкоди між ним та Уммою, то ми б побачили з вами диво її сили, ми б побачили, як Умма швидкими темпами рухається у бік встановлення Другого Праведного Халіфату. Варто нагадати, що лише Хізб має чітку, ясну програму по корінному перетворенню Умми і продовжує іти по шляху перетворення. Що стосується інших груп, то сьогодні вони скотились на дно західної культури. Їх реальність сама говорить про це!

Таким є положення на сьогоднішній ний день! Ми бачимо, що Умма незадоволена своїми правителями, своїм життям. Отож, вона повинна об’єднатись у межах одного ісламського проекту, у якому чітко викладена мета. Проте це можливо лише під керівництвом тієї групи, яка має у руках ісламський проект, яка має у своїх лавах чоловіків, здатних винести негаразди і страждання на цьому шляху. Так хто ж, якщо не Хізб ут-Тахрір здатний на це? Адже він має досить сили для цього, він той, хто гідний підтримки з боку Умми.

Сьогодні Умма як ніколи потребує допомоги з боку своїх синів у мусульманських арміях, адже вони — остання ланка, яка дозволить перейти до втілення ісламського проекту у життя. Їх задача — усунути сьогоднішніх правителів, адже вони стоять перешкодою на шляху запровадження Ісламу у життя.

Вже багато праць написано на цю тему, але ми хочемо притягти увагу володарів сили до того, що Умма готова як ніколи, тобто прийшов час влади Ісламу. Чи розуміють це володарі сили? Чи бачать вони, як Умма, незважаючи на репресії і вбивства її синів, виходить на вулиці проти тиранів? Так хто, якщо не Халіфат, врятує Умму? Хто, якщо не володарі сили, надасть їй підтримку проти тиранів мусульман? Всевишній сказав:

وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ وَهَاجَرُواْ وَجَٰهَدُواْ فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ وَٱلَّذِينَ ءَاوَواْ وَّنَصَرُوٓاْ أُوْلَٰٓئِكَ هُمُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ حَقّٗاۚ لَّهُم مَّغۡفِرَةٞ وَرِزۡقٞ كَرِيمٞ

«Ті, які увірували, здійснили переселення і бились на шляху Аллаха, а також ті, які надали притулок і надали їм допомогу ¸є істинно віруючими. Їм уготовані прощення і щедрий прожиток» (8:74).

Ми не живемо у мріях, навпаки, ми чудово усвідомлюємо, що Захід має вплив у землях Умми і продовжує вдень і вночі плести проти неї інтриги і змови. Ми знаємо, що для цього він використовує своїх агентів в особі правителів мусульман. Ми знаємо, що у руках Заходу знаходяться рупори ЗМІ, розробка освітніх програм і головування над арміями мусульман. Ми знаємо, що західна культура шляхом західних організацій проникла у кожен дім, підкупила мусульманську молодь, зіпсувала жінок. Тому ми ведемо боротьбу з Заходом та його агентами. Ми переконані, що Аллах надасть допомогу Своїй релігії, але від нас вимагається старання і жертви на цьому шляху. Невже досі неясно людям, що усі ці революції виникли з причини краху Заходу та його культурного проекту?! Всевишній сказав:

إِنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ فِي ٱلۡحَيَوٰةِ ٱلدُّنۡيَا وَيَوۡمَ يَقُومُ ٱلۡأَشۡهَٰدُ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям і віруючим у мирському житті і того дня, коли предстануть свідки» (40:51).

 


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдульхаді Хайдар — Ємен
16 Сафара 1441 р. х.
15.10.20019 р.

Головне меню