Завоювання Константинополя — уроки і назидання

Статті
Друкарня

Перший:

Завоювання Константинополя нагадує нам про те, що на відміну від решти, мусульмани — єдина Умма, їх мир один, їх війна одна. Роз’єднаність по нікчемним державам іде на користь лише колонізаторів , а міжусобиця на основі етнічної, мазхабної, племінної ворожнечі служить лише ворогам Умми. Наша єдність в одній державі — це основа усіх завоювань і втілення у життя благих звісток від нашого Пророка ﷺ.

Другий:

Завоювання Константинополя вчить, що регіональні та інші «єдності» мусульманських держав — безплідні, марні і є усього лише тягарем для людей. Іслам ниспосланий для того, щоб поширилось його правління на усій Землі. Тому держави, породжені Сайкс–Піко, нездатні ані нести Іслам, ані навіть захистити себе. Сила Умми Мухаммада полягає у релігії і єдності в одній державі, яка приймає незалежні від Заходу рішення.

Третій:

Завоювання Константинополя руками цього молодого аміра (у віці 21 рік) говорить нам про те, що він у цьому віці знайшов тих, хто підкорився йому беззаперечно і не ослухався його. Адже Посланець Аллаха ﷺ сказав не лише:

فَلَنِعْمَ الْأَمِيرُ أَمِيرُهَا

«який же чудовий той ватажок, який завоює його», —

але і додав:

وَلَنِعْمَ الْجَيْشُ ذَلِكَ الْجَيْشُ

«і яке ж чудове те військо, що завоює його!».

Підкорення армії своєму аміру , беззаперечний послух його наказам та його думці — один із найважливіших чинників для досягнення цілі.

Четвертий:

Завоювання Константинополя нагадує нам як Уммі про деякі наші обставини: ми — люди, інколи помиляємось, тоді нас спіткає напад монголів і хрестоносців, а коли ми вчиняємо правильно,то стаємо Уммою Перемог і великих завоювань. Ми завжди можемо виправити наші помилки, але при дотриманні двох умов: щирість — рішуче відмовитись від помилки і послідувати істині, і свідомість — знати про те, що без Ісламської держави ми сироти.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Фарадж Мамдух

11.01.2020 

Головне меню