Де шукати порятунок?

Статті
Друкарня

Земля звузилась, людина опинилась в одному місці з усіма видами і підвидами небезпек, які здатні її знищити. Життя людини перетворилось у блукання по мінному полю, і вона постійно знаходиться у побоюванні, що хто-небудь штовхне її у бік міни.

Статистичні дослідження причин смерті людей показали, що від акул, хижаків, отруйних змій і комах людей помирає менше, аніж від рук людини! Так, саме людини, адже її жертвами в рік стають 475 тисяч людей. Єдиний, хто вбиває більше, це комар, кількість його жертв на рік досягає 725 тисяч.
Сама статистика обмежується лише прямими вбивствами людини, але якщо б вона враховувала косвенні причини, то саме вони були б на першому місці статистики, оскільки вони — наслідок запроваджуваної системи законів. Людина вибрала неправильну систему замість того, щоб звернутись до системи , ниспосланої від Творця. Всевишній сказав:

فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُمْ مِنِّي هُدًى فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلا يَضِلُّ وَلا يَشْقَى

«Якщо ж до вас явиться від мене вірне керівництво, то усілякий, хто послідує Моєму вірному керівництву , не виявиться заблудшим і нещасним» (20:123).

А той, хто відвертається від системи Всевишнього, на того чекає тяжке життя:

وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا

«А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя» (20:124).

Ані для мусульманина, ані для кого іншого немає порятунку від правлячих режимів та їх законів, оскільки кожен сьогодні підкоряється законам і режимам світських держав. Єдиний порятунок — в законах Всевишнього.

Проблема усугубляється тим, що капіталізм нав’язує свій інтерес і вигоду в обмін людських цінностей. У результаті ви бачите, що країна, економіка якої опирається на туризм, перш ніж об’являти чи не об’являти про смертельну епідемію, подумає тисячу разів. Також і крана яка опирається на промисловість та експорт, у першу чергу думає про економічні втрати, а не о людських життях. Так само справа обстоїть і з державами, де лютують диктаторські режими, адже перш за усе їх турбує здоров’я і комфорт диктатора, а не турбота про життя людей.

Саме тому Китай довго коливався, щоб прийняті рішучі заходи по запобіганню поширення коронавірусу. У результаті вірус поширився так, що це переросло у пандемію і увігнало усе людство у жах. Проблема полягає у тому, що через невпевненість людей у системі держави та в тих, хто її очолює, тисячі людей покинули китайське місто Ухань, перш ніж заборона на покидання міста вступила у силу.

Що стосується нас, то у тих країнах, де правителі проклинають громадян, а громадяни — правителів, де немає турботи, прозорості і довіри, ситуація набагато небезпечніше, аніж у Китаї. Тут люди предоставлені самим собі, влада ж займається лише показухою, підняттям репутації , пусканням пилу у вічі населенню, власним збагаченням. привабленням інвестицій і т.п. Ми вже не говоримо про повну відсутність необхідної інфраструктури для здійснення заборонних заходів.

У часи, коли немає халіфа, який очолив би Умму, проявив би про неї турботу на основі Ісламу, захистив би від лих епохи, Умма підняла руку в дуа до Аллаху, щоб він захистив її від небезпеки, що насувається. У зв’язку з чим через соціальні мережі був заклик провести єдину молитву 03.03.2020 і усім звернутись до Аллаху, щоб Він прибрав з землі епідемію коронавірусу.

Незважаючи на те, що у цьому заклику міститься спроба об’єднати Умму для виконання мандуб вчинку (намаз хаджат), проте у самому заклику присутня нотка відчаю, жоден правитель не виконує свої зобов’язань при небезпеці, що насувається. Кожен знає, що під затишком капіталізму, його акиди і законів правителі мусульманського світу не лише не проявляють турботу про Умму; вони навіть не збираються цього робити! Усі ми знаємо, що капіталізм був нав’язаний нам вогнем і мечем. Тому необхідний заклик до єдиного намазу і дуа, щоб від рівня настроїв у суспільстві перенести проблему в ідейну площину, щоб кожен мусульманин задався питанням: чому ми звертаємось до тих рішень, які охороняють наших ворогів та їх агентів у виді правителів мусульман?

Нам треба задатись питаннями про ЗМІ, адже декілька днів назад, коли вони поширювали інформацію про намаз під назвою «Великий світанок» (GreatDawn), то описали його як «допомога аль-Аксі». І у той же час вони мовчать про необхідність мобілізувати війська для звільнення аль-Акси, як того вимагає Аллах! Захід чудово знає, що лише армія мусульман здатна звільнити аль-Аксу, він знає, що заклик до такого погляду потягне за собою не лише звільнення мусульман, але й встановлення влади його першочергового ворога — Ісламу.

Саме до цього погляду не переставав закликати Хізб ут-Тахрір свою Умму. Вороги, у свою чергу, нав’язують їй величезну кількість брехливих ідей і поглядів . Навіть коли мусульмани закликають до виконання того чи іншого намазу, Захід спонукає зробити це разом з християнами та іудеями, називаючи це толерантністю. Таким образом, Захід пропагує новий вид людяної релігії. Захід бажає, щоб Умма не звернулась до доленосного рішення своїх проблем, не вирішила скинути своїх правителів і вигнати стражів колоніалізму. Захід боїться, що Умма поверне вкрадену у неї владу і вибере із своїх рядів гідного правителя, який буде правити законами Шаріату під затишком Ісламської Держави. Держави, якою нас обрадував Посланець Аллаха ﷺ.

О, Умма! Для того, щоб скоротити шлях відновлення ісламської державності та ісламського образу життя , ніщо не повинно відволікати нас від джерела , яке дозволить боротися з різного роду епідеміями і проблемами: правління на основі законів Шаріату. Хіба не відсутність правління на основі законів Шаріату засмучує більше, аніж будь-що інше?!

Нехай наш розум обернеться до аятів Всевишнього, щоб наші серця оцінили в ідейні площині усі тяготи життя і відповіли заклику до відновлення правління на основі Шаріату. Всевишній сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ ٧ وَالَّذِينَ كَفَرُوا فَتَعْسًا لَّهُمْ وَأَضَلَّ أَعْمَالَهُمْ ٨ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ كَرِهُوا مَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأَحْبَطَ أَعْمَالَهُمْ ٩ أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَيَنظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ ۚ دَمَّرَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ ۖ وَلِلْكَافِرِينَ أَمْثَالُهَا ١٠ ذَٰلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ مَوْلَى الَّذِينَ آمَنُوا وَأَنَّ الْكَافِرِينَ لَا مَوْلَىٰ لَهُمْ

«О ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і утвердить ваші стопи. Загибель тим, які не увірували! Він зробить марними їх діяння. Це тому, що вони зненавиділи ниспослане Аллахом, і він зробив марними їх діяння! Невже вони не подрожували по землі і не бачили, яким був ісход їх попередників? Аллах знищив їх і невіруючих очікує подібне цьому. Це тому, що Аллах є Покровителем віруючих, а у невіруючих немає покровителя» (47:7–11).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Джамаль Алі — Єгипет
17 Раджаба 1441 р.х.
12.03.2020 р.

Головне меню