Момент істини: епідемія коронавірусу, уроки і висновки

Статті
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Хвала Аллаху! Мир і благословення Посланцю Аллаха, його родині, сподвижникам та усім, хто надав йому допомогу аж до Судного дня. Нехай Аллах зробить нас із числа таких людей і воскресить нас разом з ними по Своїй милості!

Заклик до миті істини і звіту

Дорогі брати по вірі! О, мусульмани! О ті, хто дотримується Корану! О ті, хто хоче жити праведно! У ці дні виповнюється 99 років по хіджрі з дня розпаду держави Халіфат 3 березня 1924 р. У ці тяжкі часи, коли епідемія коронавірусу поширилась по усьому світу,піддавши його паніці, жаху і сум’яттю, давайте підіб’ємо підсумки і визначимо ці дні миттю істини і звіту. Давайте займемось реальною самооцінкою, давайте займемо чесну позицію і будемо визнавати правду такою, яка вона є,давайте використаємо цю мить, що піднятися з колін і вилізти із бруду і тіни, давайте звернемось до суду Аллаха — давайте зробимо це, тому що нинішні події не минуть безслідно. Люди! Не для забави ви були створенні! Ісламська Умма була виведена для того, щоб з усім завзяттям трудитися у цьому житті заради вдоволення Аллаха, добиватися якомога більшого, керувати, ставати якомога більш добродійною, а тому нехай кожен попіклується про себе і згадає прожиті роки свого життя.

Хто-небудь із нас хоч колись відчував смак величі? Чи був у вашому житті день, хоча б схожий на велич або щось у цьому? Хтось із вас посивів, хтось полисів, але кожен чудово бачив, як з кожним днем, з кожним роком труднощі, репресії і тиск на мусульман підсилювались усе більше і більше. Хіба ви не бачите, як смути оточують нас скрізь, як наручники стягують руку? Хіба ви не бачите, як сьогодні, безперечно, стає гірше, аніж вчора?

Вивчіть трохи історії, і ви помітите, що останні 99 років у нас немає ніякої ваги і значущості. Наше життя краще назвати існуванням, тому що воно не має смаку, ніби його і немає зовсім. Ви ж бачите, що усі ваші скарги і прохання залишаються без відповіді і що вороги продовжують свої безчинства. Тому ми повинні стати більш вольовими і рішучими людьми, якщо справді хочемо змінити існуючий стан справ. Давайте вилучимо уроки із останніх подій, пов’язаних з епідемією, щоб це допомогло нам досягти нашої цілі:

1. Світ після коронавірусу вже не буде як раніше

Світ після коронавірусу вже не буде як раніше. Не варто забувати про те, що передвісники початку нової епохи і перебудови світового порядку почались саме з появою коронавірусу,який виклав увесь світ на відкритий стіл, показавши слабкі і сильні сторони цілої низки держав. Ми ані у жодному разі не хочемо сказати, що початок епідемії коронавірусу має політичні,стратегічні чи економічні мотиви, проте період часу, який передував епідемії, був сам по собі наповнений різними конфліктами і напруженістю відносин між Китаєм і США за право лідерства у світі. Ми просимо Аллаха Всевишнього обернути цей глобальний конфлікт на користь Ісламу і мусульман, щоб збулись слова Всевишнього:

هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ ۚوَكَفَىٰبِاللَّهِشَهِيدًا

«Він — Той, Хто відправив Свого Посланця з вірним керівництвом і релігією істини, щоб піднести її над рештою усіх релігій. Досить того, що Аллах є Свідком» (48:28).

2. Увесь світ прийшов у замішання

Командуючі найсильнішою армією у світі, міністр оборони США, а також керівництво Пентагону опинились скуті рішенням Аллаха Всевишнього! Сьогодні зачинені усі готелі Лас-Вегаса, а вулиці Амстердама, проституція на яких приносила прибуток по 10 млрд. доларів на рік, тепер порожні. Усі держави у світі зачинили притони, нічні клуби, бари і багато ресторанів. Сьогодні за усю історію авіації більшість літаків стоїть в ангарах і непорушно. Трамп заявив про зведення відсоткової ставки боргових операцій до нуля, тим самим скасувавши по суті лихварство (риба), тобто зробив те, до чого завжди закликав Іслам. Торгові біржі по усьому світу лише за останні два тижні торгів втратили біля 16 трлн. доларів. Усе це і багато іншого примушує світ розпочати пошук виходу із ситуації, яка склалась!!!

Мене ж вразив наступний аят із Благородного Корану:

حَتَّىٰ إِذَا أَخَذَتِ الْأَرْضُ زُخْرُفَهَا وَازَّيَّنَتْ وَظَنَّ أَهْلُهَا أَنَّهُمْ قَادِرُونَ عَلَيْهَا أَتَاهَا أَمْرُنَا لَيْلًا أَوْ نَهَارًا فَجَعَلْنَاهَا حَصِيدًا كَأَن لَّمْ تَغْنَ بِالْأَمْسِ ۚكَذَٰلِكَنُفَصِّلُالْآيَاتِلِقَوْمٍيَتَفَكَّرُونَ

«Коли ж земля покривається убранством і прикрашається, а її жителі вважають, що вони владні над нею, Наше повеління наздоганяє її вночі і вдень. Ми перетворюємо її у жнива, ніби іще вчора вона не була багата. Так ми роз’яснюємо знамення для людей міркуючих» (10:24).

Також сказав Всевишній:

وَعَنَتِ الْوُجُوهُ لِلْحَيِّ الْقَيُّومِ ۖوَقَدْخَابَمَنْحَمَلَظُلْمًا

«Обличчя змиряться перед Живим, Вседержителем, і розчарування спіткає тих, хто несе тягар несправедливості» (20:111).

Де тепер ті, хто вважав, нібито мають владу над землею? Усі тирани бояться дрібного коронавірусу, видного лише під мікроскопом. Де тепер усі ці тирани, злочинці і лицеміри? Притихли.

فَعَلِمُوا أَنَّ الْحَقَّ لِلَّهِ وَضَلَّ عَنْهُم مَّا كَانُوا يَفْتَرُونَ

«Тоді вони дізнаються, що істина — з Аллахом. І покине їх (чи зникне) те, що вони вигадували» (28:75),

قُلْ أَرَأَيْتَكُمْ إِنْ أَتَاكُمْ عَذَابُ اللَّهِ بَغْتَةً أَوْ جَهْرَةً هَلْ يُهْلَكُ إِلَّا الْقَوْمُ الظَّالِمُونَ

«Скажи: «Як ви думаєте, якщо покарання Аллаха уразить вас неочікувано чи відкрито, хіба буде погублений хто-небудь, окрім несправедливих людей?» (6:47),

إِن نَّشَأْ نُنَزِّلْ عَلَيْهِم مِّنَ السَّمَاءِ آيَةً فَظَلَّتْ أَعْنَاقُهُمْ لَهَا خَاضِعِينَ

«Якщо М побажаємо, то ниспошлемо їм з неба знамення, перед яким покірно схиляються їх шиї» (26:4).

Який ж Ти великий,о Господь! Яка ж велика Твоя міць!

3. Британський вчений вважає, що смертельно небезпечні віруси мають штучне, зловмисне походження

У 2006 р. була опублікована книга під назвою «Зведення Всесвіту і участь людини» за авторством Хішама Таліба, у який на стор. 671 він цитує уривок із книги британського астронома, померлого у 2003 р., під назвою «Наш останній час». У цій книзі британський вчений пише: «Найбільшою небезпекою, що загрожує усьому людству, є штучно виведені смертельні віруси, поширення яких буде здійснено або зловмисними руками, або з причини людської недбалості. 2020 р. стане роком біологічної помилки, яка приведе до смерті мільйони людей». Істину сказав Аллах Всевишній:

ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُم بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ

«Зло з’являється на суші і на морі з причини того, що роблять людські руки, щоб вони вкусили частину того, що вони накоїли, щоб вони повернулись на прямий шлях» (30:41).

Під словами «Зло з’являється на суші і на морі» мається на увазі підсумок. Слова «з причини того, що роблять людські руки» вказують на причину. На мудрість вказують слова «щоб вони вкусили частину того, що вони накоїли». А мета полягає у тому, «щоб вони повернулись на прямий шлях».

4. Жадібна система капіталізму нелюдяна

Іслам прагне зберегти праведність людей і їх права, незважаючи на відмінності віку і положення у суспільстві. Передали Абу Дауд, Тірмізі і Ахмад від Анаса ібн Маліка, а також від Абдуллаха ібн Амра ібн аль-Аса, а також від Ібн Аббаса, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لَيْسَ منَّا مَنْ لَم يَرحَمْ صَغِيرَنَا، وَيَعْرِفْ حَقَّ كَبيرِنا

«Не із нас той, хто не милує наших молодших і не визнає права наших старших».

Слова «Не із нас» означають «не слідує нашому методу, нашим цілям і нашій Сунні». «...Хто не милує наших молодших» означає «не надає їм доброти, піклування і турботи». Слова Пророка ﷺ можуть означати як дітей мусульман, так і дітей усіх людей, тому що в основі говориться про молодших. «... Не визнає права наших старших» означають «не надає їм поваги і пошани». Моральність мусульман вимагає від них бути милостивими до молодших і визнавати права старших, особливо якщо ті були вченими і праведними.

Складається враження, як нібито з підсиленням коронавірусу і роздуваємої паніки навколо нього у ЗМІ з боку колонізаторських режимів вони є націленими на те, щоб позбутися якомога більшої кількості старих, тому що ті представляють собою тягар для державної казни, непрацездатні і від них немає користі. Крупні капіталісти користуються станом масового страху у суспільствах і використовують його для просунення політичних задумок, вважаючи, що нинішній стан суспільств ідеально для цього підходить і що час для реалізації запланованого прийшов.

Щоб зрозуміти суть усієї істерії, поширюваної ЗМІ щодо коронавірусу, досить поглянути на фотографії голодуючих африканських дітей, розташованих у «Фейсбуку», поглянути на їх вкрай виснажені тіла, де внизу під однією із таких фотографій написано: «Вірус голоду вбиває біля 8 тис. дітей на день. Вакцина проти цього вірусу існує — їжа. Але ти не почуєш про цей вірус у ЗМІ. Знаєш чому? Тому що голод не вбиває багатих». Через шахрайський, гнилий, жадібний і злочинний капіталізм були знищені ґрунти і посіви, поширилась тиранія і порочність. Нехай позбавить Аллах нас та усе людство від капіталізму! Амін!

5. Крах і заслужена участь надутої капіталістичної економіки, заснованої на відсоткових кредитах (ріба)

Сказав Аллах Всевишній у Своїй Великій Книзі:

يَمْحَقُ اللَّهُ الرِّبَا وَيُرْبِي الصَّدَقَاتِ ۗوَاللَّهُلَايُحِبُّكُلَّكَفَّارٍأَثِيمٍ

«Аллах знищує лихву і примножує пожертвування. Аллах не любить усіляких невдячних (чи невіруючих) грішників» (2:276).

В одній із статей американської газети «TheWashingtonPost» пишеться: «Спад (рецесія) американської економіки з миті початку поширення в ній коронавірусу говорить про те, що незабаром загальна ситуація лише погіршиться і стане більш тяжкою, аніж у часи кризи 2008 р. Два американських журналісти — Девід Лінч і Хезер Лонг — у своїй спільній статті заявили, що примусове утримування 80 млн. американців у своїх домах стане причиною призупинення більшості підприємств у США. Вони згадали, що мільйони робочих, які опинились без роботи з причини поширення коронавірусу, не зможуть усі як один отримати компенсації від уряду, тим більше, якщо врахувати, що Сенат поквапився у п’ятницю завершити роботу над остаточним формуванням пакету фінансової допомоги, схваленої Білим домом.

Він перевищить початкову суму у трильйон доларів, запропоновану декілька днів назад. Також журналісти вказали на те, що кожен день самим безпрецедентним чином буде з’являтись усе більше і більше безробітних, тому що ресторани, кінотеатри, стадіони і офіси будуть зачинятись, бажаючи захистити себе від епідемії. Американський банк «MerrillLynch» заявив, що, швидше усього, на цьому тижні міністерство праці заявить про вимогу біля трьох мільйонів американців грошової допомоги по безробіттю, що перевищує рекорд 1982 р. у чотири рази.

6. У раптового спаду американської економіки немає аналогів в історії

Вищезгадані журналісти описують нинішній спад американської економіки як безпрецедентний. З середини 2009 р. і до початку 2020 р. економіка США розросталась в усі боки, проте потім за короткий строк рівень безробіття досяг найнижчої межі за останні 50 років. Спочатку фондовий ринок США злітав до рекордно високих рівнів, а потім увійшов у стан вільного падіння. У четвер три найбільші корпорації автовиробників США заявили про зачинення своїх заводів 30 березня поточного року. Разом з ними компанія «Marriott», найбільша готельна компанія США, теж заявила про зачинення своїх готелів і звільнення тисяч співробітників.

7. Моя вам порада — зверніться до Аллаху!

Віруючий завжди має зв’язок з Аллахом. Він вірить, що Аллах Всевишній є Царем небес із землі, Царем усього, він вірить, що Аллах Всевишній дає користь і шкоду і що немає жодної тварини на світі, масті якої Він би не знав! Віруючий в усіх своїх справах уповає на Аллаха до того, під час того і після того, як виконає усе від себе залежне.

Дорогі брати! Так створена людина, що вона схильна втікати від усього, чого боїться, як, наприклад, від лева. Але тільки від Аллаха ми не втікаємо, а навпаки, прагнемо до Нього. Сказав Всевишній:

فَفِرُّوا إِلَى اللَّهِ ۖإِنِّيلَكُممِّنْهُنَذِيرٌمُّبِينٌ

«Скажи: «Біжіть же до Аллаха. Воістину, я являюсь для вас застерігаючим і роз’яснючим увещевателем від Нього» (51:50),

وَعَلَى الثَّلَاثَةِ الَّذِينَ خُلِّفُوا حَتَّىٰ إِذَا ضَاقَتْ عَلَيْهِمُ الْأَرْضُ بِمَا رَحُبَتْ وَضَاقَتْ عَلَيْهِمْ أَنفُسُهُمْ وَظَنُّوا أَن لَّا مَلْجَأَ مِنَ اللَّهِ إِلَّا إِلَيْهِ ثُمَّ تَابَ عَلَيْهِمْ لِيَتُوبُوا ۚإِنَّاللَّهَهُوَالتَّوَّابُالرَّحِيمُ

«Аллах пробачив і тих трьох, яким було відстрочено доти, поки земля не стала тісною для них, незважаючи на її простори. Їх душі стиснулись, і вони зрозуміли, що їм ніде укритися від Аллаха, окрім як у Нього. Потім він пробачив їх, щоб вони могли розкаятись. Воістину, Аллах — Приймаючий покаяння, Милосердний» (9:118).

Коронавірус не видимий неозброєним оком — настільки він малий. Проте по велінню Аллаха Великого він здатен загрожувати усьому людству, сковуючи дії людей і залишаючи їх безсильними перед смертю. Тому давайте краще будемо бігти до Аллаха!

وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

«О,віруючі! Звертайтесь до Аллаха з покаянням усі разом, — можливо, ви набудете успіху» (24:31).

Установите Шаріат Аллаха, поки ви іще живі, щоб добитися вдоволення Всевишнього!

Вони сказали: «Корона поширилась»... Я відповів: «Усе по знанню Аллаха!».

Вони сказали: «Епідемія небезпечна»... Я відповів: «Мій Господь над усілякою річчю владний!».

Вони сказали: «Мечеті будуть зачинені»... Я відповів: «Я продовжу поклонятись Аллаху!».

Вони спитали: «Як нам бути?»... Я відповів: «Життєвий строк належить Аллаху!».

Вони спитали: «Якими є ліки?»... Я відповів: «Вам необхідно покаятись, вчиняти праведно і возносити молитви!».

8. Те, що держави залишили без допомоги жителів Шаму, обернеться їм тим, що і їх залишать без допомоги таким же чином

Шейх Абдаль-Азізат-Таріфі, нехай ощасливить його Аллах, сказав: «Те, що держави залишили без допомоги жителів Шаму, обернеться їм тим, що і їх залишать без допомоги таким же чином. Закономірність, яку Аллах створив для цього світу, нікуди не зникла. О, Аллах!.. помилуй слабких!». Мусульмани мовчать відносно того, що найбільший обов’язок — встановлення Халіфату і правління Шаріату — не реалізується. Вони мовчки терплять замахування на їх честь і гідність. Вони мовчать про те, що правління Шаріату над ними відсутнє.

Їх небажання допомогти своїм пригнобленим братам приведе до того, що на них обрушиться гнів Аллаха за невиконання Його наказів. Вони не хочуть працювати над встановленням Халіфату, а потім звертаються з молитвами до Аллаху, прохаючи Його позбавити їх від епідемії і не карати їх. Невже вони думають, що після усього цього на їх молитви буде відповідь? Невже Аллах відповість на молитви тих хто Його ослухається?

9. О, армії мусульман! Халіфат кличе вас! Хто відповість на заклик?

О, мусульмани! О, армії мусульман! Ісламська Умма підняла повстання, щоб відновити свою честь! Ми усвідомили ступінь своїх лих, так допоможи ж нашим слабким, о Аллах! О Аллах! Ми просимо Твоєї милості і прощення у цьому світі і Наступному!

أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَن تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ

«Хіба не настав час для того, щоб серця віруючих змирились при згадуванні Аллаха і того, що ниспослано із істини» (57:16).

Хіба не настав час мусульманам скинути тиранів і замінити найогидніший режим капіталізму на найбільш благий режим Ісламу? Хіба не настав час їм понести руками держави Халіфат Іслам як послання усьому людству і світло? Хіба не настав час мусульманам пробудити свої армії і направити на звільнення Палестини і порятунок її святинь від рук єврейських окупантів? Хіба не настав час мусульманам обрати своєю Конституцією Шаріат Аллаха? Хіба не настав час мусульманам зрозуміти увесь масштаб їх недбалості і халатності, коли вони сидять, склавши руки, і не намагаються встановити державу?

10. Хіба не досить того, що минуло 99 років з часу падіння Халіфату?

Хіба не досить того, що минуло 99 років, тобто 35145 днів з часу падіння Халіфату, і мусульмани залишились без держави, яка б їх об’єднувала, акумулювала їх сили, виконувала б Шаріат і релігію Іслам — релігію для усього людства для відновлення якої неможливо обійтись без Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва? Де усі ті, хто плаче через зачинення мечеті аль-Харам або взагалі оплакує зачинення мечетей? Чому вони так само не оплакують відсутність правління Ісламу на протязі майже сотні років? Що треба оплакувати більше при тому, що сльози не допоможуть змінити існуючий стан справ? Необхідно докласти зусилля для відновлення влади Ісламу і встановлення держави Халіфат, правлячого по Шаріату. Підніміться, мусульмани, вставайте, вирівняйте ряди і встановіть Халіфат! Нехай помилує Аллах нас і вас!!!

11. Встановлення законів Шаріату за один раз без якоїсь поступовості

Релігією Аллаха є Іслам. Іслам — досконала релігія яка повинна бути виконана одразу без якоїсь поступовості Сказав Всевишній:

الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا

«Сьогодні Я заради вас вдосконалив вашу релігію, довів до кінця Мою милость до вас і схвалив у якості релігії Іслам» (5:3).

Неможна вчиняти так, як пропонують деякі — поступово запроваджувати Іслам, — тому що це буде означати, що ми запроваджуємо одну частину законів Ісламу і залишаємо іншу, замість якої запроваджуємо закони куфру, хоча Аллах Всевишній сказав:

وَمَن يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَن يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ

«Від того, хто шукає іншу релігію,окрім Ісламу, це ніколи не буде прийнято, і в Останньому житті він опиниться серед тих, хто зазнав збитку» (3:85),

أَفَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتَابِ وَتَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ ۚفَمَا جَزَاءُ مَن يَفْعَلُ ذَٰلِكَ مِنكُمْ إِلَّا خِزْيٌ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖوَيَوْمَالْقِيَامَةِيُرَدُّونَإِلَىٰأَشَدِّالْعَذَابِ ۗوَمَااللَّهُبِغَافِلٍعَمَّاتَعْمَلُونَ

«Невже ви будете вірувати в одну частину Писання і відкидати друг частину? Відплатою тому, хто робить подібне, буде ганьба у мирському житті, а у День воскресіння вони будуть піддані іще більш жахливим мукам. Аллах не перебуває у невіданні про те, що ви робите» (2:85).

Вже однозначно доведено, що існує можливість встановити Іслам без якоїсь поступовості. Так розчерком пера уряди наших країн зачинили усі притони і нічні клуби без якоїсь поступовості. Тепер цікаво, що скажуть прибічники ідеї поступовості, які заявляють про неможливість встановлення усього Ісламу одразу,що вони скажуть про те, як уряди за раховані години видають накази, не зустрічаючи ніяких заперечень?

12. Скільки б не тривала ніч, світанок неодмінно наступить

Хто вирушає у дорогу темної ночі, неодмінно одного разу зустріне світанок. Як тільки почне сходити сонце, ніч припиниться, якою б темною вона не була. Чи зможе Ісламська Умма знов стати Уммою Джихаду, над якою дує вітер перемоги і для якої будуть прикрашатись сади Раю ? О Аллах! Обрадуй наші очі встановленням держави Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва і зроби нас його вірним воїнством!

إِنَّ مَوْعِدَهُمُ الصُّبْحُ ۚأَلَيْسَالصُّبْحُبِقَرِيبٍ

«Хіба ранок не близько?» (11:81),

إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيدًا ﴿٦﴾وَنَرَاهُ قَرِيبًا

«Вони вважають його далеким. Ми ж бачимо, що воно близько»(70:6,7).

Мир вам, милость Аллаха і Його благословення!

 

Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Ахмад ан-Наді
2 Шабана 1441 р.х.
26.03.2020 р.

Головне меню