«Ізраїль» продовжує своє шоу в Туреччині і окупацію в Палестині

Огляд новин
Друкарня

«Ізраїль», який мобілізує сили для нових планів окупації палестинських територій, винищує мусульман в ході рейдів на Західному березі, при цьому прикидаючись голубом миру і демонструючи шоу по наданню допомоги після землетрусу в Кахраманмараші.

На протязі декількох днів турецькі ЗМІ підтримували цю виставу, заповнюючи свої сторінки рекламою «Ізраїля» і вихваляючи «Ізраїль», а з іншого боку міністр іноземних справ Мевлют Чавушоглу приймав в Анкарі міністра іноземних справ «Ізраїля» Елі Коена і осипав компліментами свого гостя.

Чавушоглу, один із архітекторів угоди про «нормалізацію» з «Ізраїлем», в своїй заяві для преси сказав наступне:

«Ізраїль» став однією із перших країн, які скерували допомогу Туреччині. Прибула пошуково-рятувальна і медична команда у складі 450 людей. Це була одна із найбільших команд. Пошуково-рятувальна команда врятувала 19 людей.

Наші відносини вступили в нову еру. Наші посли працюють. Наші зусилля по розвитку співпраці на основі спільних інтересів і взаємної поваги будуть продовжені.

Під час Рамадану не треба допускати ескалації напруженості. Важливо захистити статус мечеті аль-Акса. Це чуттєве місце для усього світу і для самого «Ізраїля».

Примітно, що Чавушоглу не згадав окуповані території і масові вбивства, говорячи про мечеть аль-Акса.

Koeklue Degisim Cohen Ankara da

Міністр іноземних справ «Ізраїля» Коен в своїй заяві сказав:

«Від імені «Ізраїля» та його уряду я хотів би виразити наші щирі співчуття і підтримку. Це одна із найбільших катастроф за останні 100 років. Окрім офіційних делегацій, я отримую сотні телефонних дзвінків від жителів «Ізраїля» і неурядових організацій, які хочуть приїхати до Туреччини і допомогти.

Першу команду ми відправили через 12 годин після землетрусу, були вислані сотні тисяч тонн гуманітарної допомоги, створений польовий шпиталь. Туреччина допомогла нам під час пожежі в «Ізраїлі» в 2012 році. Я хотів би подякувати за це.

«Ізраїль» також був тут під час землетрусу 1999 року. Ми і надалі будемо тут.

Я хотів би повідомити вам, що через два дні почнуться польоти із «Ізраїля» до Туреччини . Ці рейси починають три наші авіакомпанії.

Ми хочемо віднині миру в регіоні. Ми повинні продовжувати працювати для стабільності, економічного розвитку і миру в нашому регіоні».

Міністр іноземних справ «Ізраїля» Елі Коен також відвідав Аниткабір1 і виступив зі зворушливою промовою у масці голубу миру.

Голуб миру в Анкарі, окупант в Палестині

Поки в Анкарі розігрувалась ця вистава, стало відомо, що «Ізраїль» привів до дії плани про будівництву тисяч нових домів для єврейських поселенців на окупованому Західному березі.
Сполучені Штати продовжують давати зелене світло окупації, учора лише розкритикувавши плани «Ізраїля» побудувати тисячі нових домів для єврейських поселенців на окупованому Західному березі.

Офіс «Ізраїльського» прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху об’явив про окупаційний план пізно ввечері в неділю.

Було об’явлено, що «Ізраїль» легалізує дев’ять поселенських форпостів, побудованих без дозволів, і в найближчі дні скличе спеціальний комітет по плануванню, щоб утвердити будівництво додаткових поселень.

Міністр фінансів «Ізраїля» Бецалель Смотрич, який дотримується жорсткої окупаційної лінії, заявив, що до схвалення готується біля 10000 одиниць житла.

Сьогодні більше 700000 «Ізраїльтян» - окупантів живуть на Західному березі і в Східному Єрусалимі, окупованих в 1967 році.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив що Сполучені Штати «глибоко схвильовані» рішенням «Ізраїля». «Ми рішуче виступаємо проти таких однобічних заходів, які підсилюють напруженість і підривають надії на рішення проблеми двох держав шляхом переговорів», — сказав він, повторивши попередні заяви США, які дали своєму близькосхідному союзнику зелене світло для окупації.

Проте, хоча Блінкен не дав ніяких вказівок на те, що адміністрація Байдена готова діяти, «Ізраїль» проігнорував заяву Блінкена, яка була однією із багатьох заяв про схвильованість, які повторювались раніше.

 

«Köklü Değişim Medya»
14.02.2023

Головне меню