Разом з благородним хадісом: Як же це буде згублене

Хадіс
Друкарня

Вітаємо вас, шановні брати, на черговій зустрічі нашої програми «Разом з благородним хадісом» і говоримо вам слова кращого привітання: ас-саламу алейкум ва рахматуллахі ва баракятух.

Бухарі, хай змилується над ним Аллах повідомляє, що Абу Хурайра, хай буде вдоволений ним Аллах, сказав: «Посланець Аллаха, хай благословить його Аллах і привітає, сказав: «Чекай настання цього Часу тоді, коли буде згублено те, що віддане на зберігання (амана)». (Бедуїн) спитав: “Як же це буде згублене?”. Пророк, хай благословить його Аллах и привітає, відповів: “Так буде, якщо підтримування цієї справи буде доручене неспроможним, і тоді варто чекати настання цього Часу!”».

Аль-Кірмані сказав: «Під словом «справа» мається на увазі все, що пов’язане з релігією, як Халіфат, емірат, судова система, винесення фетв тощо». Він також сказав: ««буде доручено неспроможним» мається на увазі, що імами є тими, кому Аллах доручив своїх рабів у аманат. А також зобов’язав їх робити настанову їм, і вони повинні слідувати за вченими в релігії, якщо вони будуть наслідувати і йти не за вченими в релігії, то вони будуть із тих, хто згубив аманат, який було доручено їм Аллахом.

Ми живемо у такий час, коли владу (а це найважливіша справа) доручено неспроможним віроломним правителям, яких ми чуємо і бачимо. Вони не мають права на це правління, тому що невірний колонізатор призначає їх на посаду і робить правителем мусульман, які жорстоко поводяться з мусульманами і виконують над ними систему невір’я, але насправді вони не вміють навіть зав’язати свої шнурки на взутті. Тому вони всього лиш схожі на правителів, але вони не правителі, вони схожі на чоловіків, і з їх причини втрачається аманат і на зміну приходить зрада, це відноситься до всіх, хто приймає їх судження і вдоволені бути поганими і грішниками, не проявляючи не вдоволення і протистояння їх поступкам, як псевдовчені і продажні муфтії, судді тощо. Вони зрадили Аллаха, Його Посланця ﷺ і мусульман, і знаючи згубили аманат, який було їм довірено. Вони – ті, хто знущається над одкровеннями Аллаха, спотворюючи їх, це легковажні, заблудлі невдахи, які згубили аманат влади і знання.

Аманат не повернеться на землю, поки справа не буде довірена тим, хто заслуговує довір’я, які є служителями релігії і закликають до її встановлення за допомогою створення праведної держави Халіфат, на основі методу пророкування. І лише тоді, Халіфатом буде збережено аманат і усунеться зрада. О Аллах, зроби ці дні близькими і зроби нас його воїнами і тими, хто побачить його.

Шановні брати, ми прощаємося з вами до наступної зустрічі з другим пророчим хадісом. Хай береже вас Аллах. Ас-саламу алейкум ва рахматуллахі ва баракатух!


21 Джумада аль-уля 1435
рік 22/03/2014

Головне меню