Зникнення знань, розповсюдження невігластва і смути перед Судним днем

Хадіс
Друкарня

بسمالله الرحمن الرحيم

Разом із благородним хадісом - Розділ: зникнення знань, розповсюдження невігластва і смути перед Судним днем

 

Ассаляму алейкум ва рахматуЛлах.

Вітаємо вас усіх, шановні брати, у наступній лекції «разом із благородним хадісом».

У збірці імама Мусліма, розділ «зникнення знань, розповсюдження невігластва і смути перед Судним днем» передається наступне:

Розповів нам Шейбан ібн Фаррух від Абдуль-Варіса, від Абу Найахи, від Анаса ібн Маліка, як він сказав: «Посланець Аллаха, нехай благословить його Аллах, сказав: «Одними з ознак Судного дня будуть зникнення знань, розповсюдження невігластва, розпивання спиртного і прояв перелюбства."

Слова посланцяﷺ «розповсюдження невігластва» його прояв всюди, слова «розпивання спиртного» тобто розпивання багатьма людьми, без ніяковості. Слова «прояв перелюбства», розповсюдження серед людей, як ясно вказано в іншому ріваяті. Чоловіки будуть малочисельні з причини вбивств, жінки будуть переважати кількістю чоловіків, від чого розповсюдиться невігластво і порочність, перелюбство і розпивання спиртного стане явним і очевидним.

Воістину, знання і невігластво несумісні одне з одним, коли є наявність знань, немає місця невігластву. А коли переважає невігластво, немає знань. Так, о мусульмани! Воістину, невігластво, яке приводиться у благородному хадісі, невігластво, яке привело до вживання алкоголю і зростаючої хвилі перелюбств, поряд із тим, що вони є з числа великих гріхів. І хоча хадіс вказав на те, що це ознаки Судного дня, однак у той же час відноситься до питання невігластва, яке лютує серед ісламської умми. Причиною усього цього, що ми спостерігаємо сьогодні в нашій реальності, відкриття борделів для проституції, відведених місць для вживання алкоголю, усе це надходить з боку урядів. Де усе це відбувається? У країнах мусульман! Від кого надходить подібне? Від їх правителів! Так що ж ви робите, о мусульмани?! Або ж ви вважаєте, що Аллах не спитає вас про це? Ні! Клянусь Аллахом, вас обов’язково буде запитано. І яку ж відповідь ви приготували?! Так старайтеся ж із тими, хто старається вже роками, задля відновлення законодавства Аллаха на землі, за допомогою держави Ісламу, і Халіфа мусульман. Якщо ваш життєвий термін скінчиться і ви старалися, то ви підготували відповідь на дане питання, усе одно, була встановлена держава за вашого життя або після його завершення.

До зустрічі у наступному хадісі, ми залишаємо вас під опікою Всевишнього Аллаха, вассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху.

08 Джумада ас-Сані
08/04/2014

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_34941

Головне меню