Розділ про відсікання руки відомому крадію та іншим, і про заборону заступництва у покаранні

Хадіс
Друкарня

Ми вітаємо усіх вас, наші любі брати в усьому світі, на новій зустрічі з нашою програмою «Разом із благородним хадісом». І ми бажаємо почати з найкращого привітання – Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Приводиться в «Сахіх» імама Мусліма в тлумаченні ан-Нававій у «Розділі про відсічення руки відомому крадію та іншим, і про заборону на заступництво у покаранні» наступне.

Розповів Ісмаїл ібн Салем, що йому повідомив Хашим від Халеда, від Абу Каляба, від Абу Ашаса Сананій, від Ібада ібн Саміта, що Пророк, мир йому і благословення Аллаха, взяв с нас присягу, так само, як і з жінок, і сказав: «Присягніть мені у тому, що не будете надавати Аллаху співтоваришів, не будете красти, перелюбствувати, вбивати своїх дітей і не будете зводити наклеп один на одного і не будете ослухатися в благому. Хто з вас це виконає, того нагородить Аллах, а хто порушить щось із цього і буде покараний у цьому житті, то це послугує для нього спокутою. А хто порушить це, а Аллах скриє його, то його доля залишається на розсуд Всевишнього: якщо побажає – пробачить його, а якщо побажає - покарає».

«І не будете зводити наклеп один на одного»: тобто не намовляйте один на одного брехню і наклеп.

У цьому хадісі роз’яснені деякі наслідки шаріатських порушень, і Посланець Аллаха ﷺ попередив нас про наслідки цих порушень. Однак мусульмани у сучасну епоху роблять різні гріхи, це стало частиною їх життя. Ніхто не стежить за ними і нікого це не цікавить.. Хто покарає тих, хто перейшов ці кордони, щоб очистити їх від цих гріхів? Можливо, це держава Саудівська Аравія, правителі якої нахабно і брехливо стверджують, що виконують Іслам? Або «Ісламська» Республіка Іран, яка воює разом із Башаром Асадом, допомагаючи йому в масових вбивствах, які неможливо описати наявними у нас літерами і словами? Або можливо це – Туреччина, прем’єр-міністр якої Єрдоган наповнив світ своїми загрозами «Ізраїлю», у той час як укладає з ним угоди і договори? Чи це Судан з його президентом Баширом, який розвалив країну, відокремивши Південний Судан? Хто застосує ці покарання і закони Аллаха у відношенні до тих, хто коїть ті мерзоти? Де виконання Ісламу в Туреччині, Судані, в Ірані або в інших мусульманських країнах? Отже, мусульмани знаходяться у великому пригнобленні, вони коять ці мерзоти і не знаходять того, хто б очистив їх від цього. А деякі з цих держав навіть брехливо претендують на те, що вони очищують мусульман покараннями, ув’язненнями в тюрми чи вбивствами, але Аллах пречистий від цих покарань і Шаріат не має до них жодного відношення! «Нам достатньо Аллаха, і який чудовий цей Опікун і Зберігач!».

Шановні брати, до наступних зустрічей з іншим хадісом Посланця Аллаха ﷺ, і ми залишаємо вас під опікою Аллаха.


Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху! 
10 Джумада ас-сані 1435 р.х.
10.04.2014

Головне меню