Милість Аллаха — у здійсненні змін, гнів Аллаха — в бездіяльності

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Від Абу Хурайри передається, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لَمَّا قَضَى اللَّهُ الخَلْقَ، كَتَبَ عِنْدَهُ فَوْقَ عَرْشِهِ: إِنَّ رَحْمَتِي سَبَقَتْ غَضَبِي

«Коли Аллах завершив сотворіння, Він написав напис ,який знаходиться у Нього над Троном Його: «Воістину, Моя милість передує Моєму гніву» (Муслім).

Аллах сотворив чоловіка і наділив його милосердям і співчуттям. Слово «рахма» (милосердя) похідне від імен Аллаха — Милостивий, Милосердний. Чоловік який має милосердя, живе, росте і розвивається, а без нього він нещасний і принижений. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لاَ تُنْزَعُ الرَّحْمَةُ إِلاَّ مِنْ شِقِيٍّ

«Не позбавляється милосердя ніхто, окрім нещасного». Милість Аллаха охопила усіляку річ , починаючи з нашого сотворіння, потім по своїй милості Він наставив нас на вірний шлях. У кожного щирого віруючого є частка цієї якості в міру його слідування і любові до Пророку ﷺ. Сам Посланець Аллаха ﷺ був милістю для нас від Аллаха. Сказав Всевишній Аллах:

وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ

«Ми відправили тебе тільки у якості милості до світів» (21:107).

Ниспослання Корану — це милість Аллаха, ми читаємо його і запроваджуємо в життя. Аллах ниспослав нам досконале і ясне керівництво , яке зачіпає усі аспекти життя. Воно було ниспослано з метою упорядкувати поведінку чоловіка в тому, що стосується його слів, вчинків, їжі, питва, життя, смерті і т.д. Чоловік живе в громадському, економічному, політичному житті , і в той же час він прагне до Вічного життя. Живучи під керівництвом Ісламу, чоловік вдовольняє духовні потреби, тим самим підносячись над тваринним світом. На жаль, сьогодні у світі ця система не функціонує в лиці держави; замість неї прийшла порочна і гнила система. Вона позбавила людей людяності і зробила їх рабами своїх бажань, життя чоловіка перетворилось на суцільне страждання, його тіло і душа не знають спокою. Але Аллах надав милість мусульманам. Ця милість вимагає, щоб ми встановили релігію Аллаха і повернули халіфа. Невже мусульмани не знають про милість Аллаха до нас? Невже вони не будуть вести діяльність по обранню халіфа, який запровадить Іслам в житті суспільства? Чи не хочуть вони набути милість Аллаха, приєднавшись до діяльності по встановленню Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва? А той, хто не шукає милості Аллаха через змінення реальності, подібний до тому, хто шукає Його гнів через бездіяльність.

О, Аллах! Прискор час Праведного Халіфату правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О, Аллах, осяй землю Своєю милістю! Амін!

До наступних зустрічей, дорогі брати , на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Абу Марьям

Головне меню