Слідування шляху Посланця Аллаха

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Зі слів Абдуррахмана ібн Амра Сулямі повідомляється, що Ірбад ібн Сарія сказав:

وَعَظَنَا رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ مَوْعِظَةً ذَرَفَتْ مِنْهَا الْعُيُونُ وَوَجِلَتْ مِنْهَا الْقُلُوبُ، فَقُلْنَا: يَا رَسُولَ اللَّهِ إِنَّ هَذِهِ لَمَوْعِظَةُ مُوَدِّعٍ فَمَاذَا تَعْهَدُ إِلَيْنَا؟ قَالَ: "قَدْ تَرَكْتُكُمْ عَلَى الْبَيْضَاءِ لَيْلُهَا كَنَهَارِهَا، لَا يَزِيغُ عَنْهَا بَعْدِي إِلَّا هَالِكٌ، مَنْ يَعِشْ مِنْكُمْ فَسَيَرَى اخْتِلَافًا كَثِيرًا، فَعَلَيْكُمْ بِمَا عَرَفْتُمْ مِنْ سُنَّتِي وَسُنَّةِ الْخُلَفَاءِ الرَّاشِدِينَ الْمَهْدِيِّينَ عَضُّوا عَلَيْهَا بِالنَّوَاجِذِ

«Одного разу Посланець Аллаха звернувся до нас з увещеванням, від якого із очей потекли сльози, серця наші відчули страх, і ми сказали: «О, Посланець Аллаха, це схоже на увещевання того, хто прощається, так що ти заповідаєш нам?!». Він сказав: «Залишив я вас на ясному шляху, ніч на якому ясна як день, і не відхилиться від цього шляху після мене ніхто, окрім загиблого. Воістину, той із вас, хто проживе досить довго, побачить багато розбіжностей, і тому вам належить дотримуватись моєї Сунни і сунни праведних халіфів, відомих правильним шляхом, так тримайтесь же за неї корінними зубами» (Ібн Маджа).

Мусульмани на протязі багатьох сторіч запроваджували Іслам в життя у затишку могутньої держави. Це була перша держава в історії людства,яка досягла небаченого успіху у питаннях права, ідеї і в своїх масштабах. Її велич простягалась від Піренейських гір на заході і до Китаю на сході , від Центральної Росії на півночі і до Центральної Африки на півдні. Ця велич була закарбована в історії кров’ю сподвижників, табіїнів і тих, хто був після них. Це спадщина Пророка ﷺ, це історія нашої держави, і ми не повинні нехтувати цим, навіть якщо бачили багато розбіжностей.

Мусульмани збились зі шляху Посланця Аллаха ﷺ. Вони пройшли крізь націоналізм, патріотизм, соціалізм, капіталізм , демократію, свободи і т.д. Вони застосовували створену людьми конституцію, парламент, законодавчі збори і так далі. Усе це не принесло нам користі, а тільки збільшило проблеми. Умма проявила недбалість у відношенні свого Халіфату, за що поплатилась приниженням і стражданням, а правителі мусульман продали себе і свій народ колонізатору. Але ж Посланець Аллаха ﷺ застерігав, що кожен, хто відхилиться від його шляху, загине , і сьогодні ми бачимо це своїми очима. О, мусульмани! Ми закликаємо вас до Сунни і прямому шляху нашого Пророка ﷺ, ми закликаємо вас до сумлінної діяльності по встановленню законів Аллаха на землі в лиці Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва.

О, Аллах! Прискор час Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О Аллах, осяй землю Своєю милістю! Амін!

До наступних зустрічей, дорогі брати , на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Абу Марьям

Головне меню