Привітання аміра Хізб ут-Тахрір — видатного вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти з нагоди благословенного свята «Ід аль-Адха» у 1440 р.х./2019 р.

Видання Аміра
Друкарня

Хвала Аллаху, мир і благословення Посланцю Аллаха, його родині, сподвижникам і тим, хто йому послідував!

До усієї великої Ісламської Умми, дорогим гостям Заповідної мечеті у Мецці, шановним відвідувачам офіційної сторінки Хізб ут-Тахрір!

Ассаляму алейкум ва рахматуллахи ва баракятуху!

Нехай прийме Аллах ваші поклоніння і обдарує вас у ці святкові дні достатком добра і благ! Нехай прийме Аллах хадж паломників і зробить його бездоганним, гідним вдячності і звільняючим від гріхів! Нехай допоможе Аллах тим, хто іще не здійснив хадж, виконати цей обряд поклоніння у наступному році з миром та у безпеці.

Дорогі брати!

Ми прославляємо Аллаха і віддаємо хвалу за милість Ісламу … Ми дякуємо і звеличуємо Аллаха за милість несення у рядах Хізб ут-Тахрір заклику до встановлення Халіфату … Ми виражаємо вдячність і прославляємо ім’я Всевишнього за стійкість Хізб ут-Тахрір всупереч підступам безбожних колонізаторів та їх агентів серед правителів мусульманських країн, а також всупереч підступам лицемірів, у серцях яких — невиліковна хвороба.

Так, ми звеличуємо нашого Господа словами: «Аллаху Акбар, Аллаху Акбар, Аллаху Акбар, Ля іляхаілля Аллаху, Аллаху Акбар, валіЛляхі аль-Хамд»!

Халіфат, встановити який намагається Хізб ут-Тахрір, позбавляє сну безбожних колонізаторів і наводить страх у серця їх агентів серед правителів мусульманських країн, а також турбує свідомість ненависних лицемірів з хворобливою уявою, які біжать за невіруючими в уявній надії на те, що останні врятують їх від неминучої участі.

فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَى أَنْ تُصِيبَنَا دَائِرَةٌ فَعَسَى اللَّهُ أَنْ يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِنْ عِنْدِهِ فَيُصْبِحُوا عَلَى مَا أَسَرُّوا فِي أَنْفُسِهِمْ نَادِمِينَ

«Ти бачиш, що ті, чиї серця уражені недугою, квапляться серед них і говорять: «Ми боїмось, що нас спіткає лихо». Але, можливо, Аллах явиться з перемогою чи своїм повелінням, і тоді вони будуть жалкувати про те, що приховували в собі» (5:52).

Дорогі брати!

Підсилюються кризи і тиск проти Хізб ут-Тахрір з першого дня його утворення. Причиною тому були різноманітні люди, яких Всевишній позбавив здорового глузду через їх невір’я і серця за їх лицемірство. Ці люди почали брати співучасть у гріху та ворожнечі, вважаючи, що їм вдасться завадити відновленню Халіфату. Ці люди представляли держави, громадські організації та громадських діячів, які боялись правди — боялись її як вогню, що змітає усе на своєму шляху. Проте вони були повержені своєю злісною змовою. Всевишній Аллах говорить:

وَلَا يَحِيقُ الْمَكْرُ السَّيِّئُ إِلَّا بِأَهْلِهِ

«Але злий виверт оточує (чи уражає) лише тих, хто коїть зло» (35:43).

Що стосується безбожних колонізаторських держав, які ненавидять Іслам і не бажають повернення Ісламської Держави із своїх халіфатоненависницьких міркувань, які сформувались у них з часів Хрестових походів... Ці держави та їх агенти докладали усіх зусиль у розробці злощасних методів та огидних засобів, щоб переслідувати діячів, працюючих над встановленням держави Халіфат, арештовувати та катувати їх до мученицької загибелі у в’язницях. У якості виправдання для себе вони огульно звинувачували Хізб ут-Тахрір у тероризмі чи пособництві тероризму, називаючи його конвеєром терористів.

В останні час вони взялись брехливо звинувачувати Хізб ут-Тахрір у кібертероризмі, заявляючи про те, що сторінки прихильників Хізба заповнені терористичними поглядами, підбурюючи до насильства,і почали переслідувати активістів Хізба за їх сторінки у соціальних мережах, арештовувати і піддавати тортурам під приводом здійснення ними кібертероризму. Кожна людина зі здоровим глуздом бачить, як сторінки прихильників Хізба заповнені словами істини і поясненням правди, у той час як сторінки підвладних і прозахідних людей нашпиговані обманом, брехнею і наклепом. Нехай уразить їх Аллах за те, що вони замислюють …

Що стосується тих, у чиїх серцях хвороба, а саме — лицемірів та сіючих брехливі чутки, то їх наклеп і брехня викрили себе давно. Спочатку їх критика і наклеп були націлені проти керівництва і відповідальних осіб, коли вони брехливо намагались продемонструвати свою довіру до ідеї та методу Хізба. Так вони показували себе і ховали свою головну мету  — бажання дезорганізувати структуру Хізба, а не лише підірвати керівництво. Сьогодні ж, в останні роки, вони взялись атакувати саму структуру Хізба, ідею і метод, роблячи акцент на елементі прийняття Хізбом певних поглядів — «Табанній», ідею пошуку захисту — «Таляб-ун-Нусра», задачу прийняття керівництво Умми, закон вимагання звіту — «Мухасаба», формат проведення місячних зборів і так далі. Так вони викрили себе до того, як їх викрили інші. Їх прихований задум, скерований на підрив структури Хізба, а саме — його ідеї і методу, став очевидним для кожної людини зі здоровим глуздом. І всупереч їх марним спробам Хізб непохитно продовжив своє зростання:

كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ تُؤْتِي أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا

«Подібно чудовому дереву, корені якого міцні, а гілки підносяться до неба. Воно плодоносить кожну мить з дозволу свого Господа» (14:24,25).

Хвала Аллаху — Господу світів!

Дорогі брати!

Безбожні колоніальні держави та їх агенти не будуть сидіти, склавши руки, навпаки, вони продовжать розробляти злощасні способи один за іншим. Адже недопущення успіху Хізба у встановленні Халіфату є доленосною проблемою для них так само, як і встановлення Халіфату є доленосною проблемою для Хізбу та усіх віруючих. Вороги Ісламу не відступляться від своїх підступів проти Хізбу та Халіфату. Вони не будуть бездіяти і сидіти склавши руки, незважаючи на те, що їх земні можливості вище наших можливостей. Тим не менш, є чотири істини, які заспокоюють наші серця і підсилюють нашу рішучість. З допомогою Аллаха, нас не зламають труднощі і не послаблять смути. Навпаки, вони зміцнять нас і нададуть нам сили, а зло обернеться проти них, уразивши злодіїв у їх же власних домах.

وَقَدْ مَكَرُوا مَكْرَهُمْ وَعِنْدَ اللَّهِ مَكْرُهُمْ وَإِنْ كَانَ مَكْرُهُمْ لِتَزُولَ مِنْهُ الْجِبَالُ

«Вони плели свої підступи, але їх підступи були у Аллаха. Але ж підступи ці могли зсунути гори (чи не могли зсунути гори)» (14:46).

Хізб ут-Тахрір веде свою справу і буде говорити слово істини, не боячись заради Аллаха ніяких докорів, доки не буде встановлений Халіфат з дозволу Аллаха наперекір цим злощасним людям.

Цими чотирма істинами є:

Перша істина: труднощі передвіщають перемогу

Про це повідомляється у багатьох аятах Священного Корану:

حَتَّى إِذَا اسْتَيْأَسَ الرُّسُلُ وَظَنُّوا أَنَّهُمْ قَدْ كُذِبُوا جَاءَهُمْ نَصْرُنَا فَنُجِّيَ مَنْ نَشَاءُ وَلَا يُرَدُّ بَأْسُنَا عَنِ الْقَوْمِ الْمُجْرِمِينَ

«Коли ж посланці приходили у відчай і розуміли, що їх вважали брехунами, до них приходила Наша допомога, і рятувались ті, кого Ми хотіли врятувати. Наша покарання неможна відвернути від грішних людей!» (12:110).

Про це свідчить нам життя Посланця Аллаха ﷺ, який з кожним підсиленням криз наближався до перемоги. Приводиться у книзі Ібн Хішама життєпису Пророка Мухаммада ﷺ: «Повідомляє Ібн Ісхак: «Потім Хадіджа бінт Хувайлід і Абу Талиб померли в один рік. З їх смертю на Пророка ﷺ обрушились нещастя… Це трапилось за три рок до переселення у Медину». Також Ібн Ісхак повідомляє: «Коли Аллах вирішив дарувати перемогу Своїй релігії, звеличити Свого Пророка і виконати Свою обіцянку, дану йому  … Посланець Аллаха ﷺ зустрів групу людей із племені Хазрадж. Аллах захотів їм добра… Пророк ﷺ закликав їх до Аллаха, Всесильного і Всемогутнього … Вони відповіли на його заклик і увірували». Наступного сезону паломництва звершилась перша присяга у гірській ущелині, після якої відбулась хіджра і встановлення держави. Ось так труднощі, які випали на долю мусульман, працюючих на шляху Аллаха, перетворюються у порятунок і перемогу з дозволу Всемогутнього і Мудрого Аллаха!

Друга істина: обіцянка Аллаха щодо ствердження намісництва — Халіфату

Всевишній Аллах говорить:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них» (24:55).

Посланець Аллаха ﷺ пророчив нам і говорив про те, що Халіфат буде після епохи правління тиранії, у якій ми нині живемо. Вивів Ахмад і Абу Давуд від Хузейфи, що Пророк Мухаммад ﷺ сказав:

...ثُمَّ تَكُونُ جَبْرِيَّةً، فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ، ثُمَّ سَكَتَ

«Потім буде тиранія, яка буде з волі Аллаха. Потім Аллах побажає прибрати її, і прибере. Потім буде Халіфат за методом пророцтва», — і після цього Пророк ﷺ замовчав».

Третя істина: невідворотність часу звершення

Всевишній Аллах предначертав свою обіцянку про встановлення Халіфату і благу звістку Пророка Мухаммада ﷺ про це, як і записав це у Хранимій Скрижалі, а також предопределив час звершення цієї події. Тому кожен день, який минає, лише наближає нас до цього предопределеного часу, але аж ніяк не віддаляє від нього, радуючи нас надією на якнайшвидше звершення цієї великої події.

Четверта істина: бездоганне виконання своїх обов’язків

Всевишній Аллах не відправляє з небес янголів, щоб ті встановили для нас Халіфат. Навпаки, закони, встановлені Аллахом у створіннях, передбачають те, що Аллах обирає із мешканців землі тих, хто заслуговує честі встановлення цієї великої держави за допомогою своїх сил, старань, бездоганної роботи і вірним підходом до справи. Хізб ут-Тахрір працює для його встановлення з дозволу Аллаха. І ми сподіваємось, що ця партія та її прихильники більше усіх заслуговують цієї нагороди. Ми просимо Всевишнього Аллаха вшанувати нас честю перемоги і зробити нас воїнами і свідками цього Халіфату, щоб наші тріумфування з вигуками «Аллаху Акбар» на святах зливались з вигуками воїнів-переможців на полях явної перемоги. Всевишній Аллах говорить:

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ بِنَصْرِ اللَّهِ

«У той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха» (30:4,5).

Аллаху Акбар, Аллаху Акбар — Всевишній Превеликий

Ля іляхаілля Аллах — Немає божества окрім Аллаха

Аллаху Акбар, Аллаху Акбар — Всевишній Превеликий

ВаліЛлаха аль-Хамд — хвала належить Аллаху

Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Ваш брат Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта — амір Хізб ут-Тахрір
10 Зуль-хіджа 1440 р.х.
11.08.2019 р.

Головне меню