Відповідь на запитання – про ось сирійської боротьби

Відповіді Аміра
Друкарня

Відповідь Фатіха аль-Джадіда Alfateh Akjadeed

Запитання:

Ас-саляму алейкум уа рахматуллахі уа баратуху.

Наш шановний амір.

Ця сторінка тільки для фікхій запитань? Якщо ні, то у мене до вас наступне запитання: у процесі триваючої війни у Шамі я помітив, що існує декілька регіональних осей, центрів, на додаток до двох ключових міжнародних:

1 - Саудівська Аравія, ключова робота якої виконується шейхом Ар’уром. Наприклад, під його командуванням бригада Іслам у місті Дума, і був у формуванні об’єднаного військового командування з Тайфур (іхван-брати мусульмани).  

2 - Ось Катара: на додаток до утримання Коаліції та її ролі з самого початку у протидії блоку Національної  ради, і допомога Національному координаційному органу, він також визнає підтримку фронту звільнення Сирії,який має більше одного ключа, важливішим з яких є Азмі Бішара.

3 - Ось Туреччини:  яка дорожить вже ламкою внутрішньою стабільністю, сконцентрувати свою увагу , у першу чергу, на курдському питанні, а потім на другому питанні, демократії у Сирії, і ця ось знаходиться у центрі уваги міжнародного кордону та американської політики.

4 - Ось Йорданії: здається, що вона повністю іде всупереч до осі Туреччини, вже було декілька спроб сформувати так звану національну армію під егідою Йорданії, але Туреччина та Америка провалили цей проект через зв’язок з офіцерами, із них Мустафа Шейх (незважаючи на постійну присутність ЦРУ та міністерства оборони на засіданнях Йорданії).  

5 - Ось Кувейта: через ісламські групи : в основному (архару Шам – вільні Шаму), також вони працювали, щоб набути багатьох прибічників, особливо у Шамі. І міжнародні сторони: такі як американська ось, потім англійська та французька осі. Усе це по відношенню до опозиції, а тепер питання: у чому полягає образ конфлікту? І який образ має регіон з точку зору залежності? Які основні теми у конфлікті? Яке уявлення рішення у кожної сторони? І нехай Аллах воздасть вам кращим.

Відповідь:

Фатіху аль-Джадід Alfateh Akjadeed

І вам мир, милість и благословення  Аллаха.

Ти питаєш про сторінку, вона для питань політичних, розумових або фікхій запитань …

Брате мій, ця сторінка для будь-чого благого, бажаного цим зв’язком, тому можна задавати будь-яке запитання у будь-якій частині блогу, за допомогою Аллаха.
Що стосується твого запитання стосовно осей Сирії з точки зору боротьби, то вони виглядають наступним чином:

1 - фактичний політичний вплив з часів Хафеза та Башара є американським впливом, ця система завжди представляла американські інтереси у регіоні, і зберігала безпеку єврейського устрою не тільки з окупації 1948 року, але і на окупованих Голанських височинах з 1967 року.  

2 - коли почались народні рухи у Сирії, і потім ці рухи загострились, Башар опинився не у змозі повернути усе так, як було раніше, та врегулювати ситуацію. Тут Америка зрозуміла, що правління її агента – тирана  вичерпало себе, що воно скоро буде скинуто, тут її головною проблемою стало те, як забезпечити альтернативу цій маріонетці. І уперто працювали для цього, утворила Раду … Але Америка не змогла знайти альтернативу всередині країни, і стала  боятися, що повстанці скинуть тирана до того, як поспіє альтернатива, а в результаті країна опиниться у руках сил, на які не розраховувала Америка.

3 –Так, Америка стала давати відстрочку за відстрочкою для Башара з абсурдними непереконливими проектами через ООН, так, наприклад, вони утворили спостерігачів, які не можуть захистити себе, безрезультатні зустрічі та зібрання тут і там. Насправді, усе це та інше було для того, щоб протягнути час та приготувати альтернативу, а потім зробити рекламу для альтернативи проживаючих за кордоном, щоб народ всередині країни прийняв їх правителями.  

4 –те, що здивувало Америку, так це те, що у Сирії переважають ісламські почуття, і без різниці, ісламські почуття переважають як у усвідомлених та обізнаних в Ісламі та його законах, так  і у тих, хто не усвідомлює Іслам та його закони … Америку також струсонули заклики людей до Халіфату, і заклик до Халіфату ледве було не заглушили голоси секуляризма .. і т.п., хоча увага ЗМІ сконецентрована на секуляристах!

5 – Ця реальність призвела у жах Америку та її союзників, вони стали боятися , що усе вислизне із їх рук, тому Америка зосередилась на трьох речах:
Перше: зелене світло для Башара у вбивстві та пригнобленні якомога більше, для спричинення тиску на людей всередині країни, щоб вони прийняли американське рішення за кордоном, щоб потім ввести ці рішення у країну  та створити світське, громадянське правління у Сирії. Тобто змінення облич та збереження основних структур країни.  

Друге: Якщо Америка не зможе просунути її рішення за допомогою різанини Башара, то очікується, що вона вдасться до міжнародного втручання, щоб нав’язати свій уряд. І вона готує манеж брехливими виправданнями, щоб втрутитись, коли це буде необхідно. Але через велику кількість внутрішніх та зовнішніх проблем та криз, Америка, залишає втручання на останню чергу у своєму проекті, і не вдасться до нього, доки не зазнає поразки у початковій частині проекту,що було згадано вище.

І третє: за цей період вона приведе країну до загибелі та повному руйнуванню, і, навіть, якщо Іслам досягне влади у Сирії, країна буде зруйнована та спустошена. А згідно мисленню Америки та її союзників, це кине Умму у відчай, і вона не буде рухатися для розвитку та покращення. Проте Америка та усі вороги Ісламу не розуміють велич цієї Умми, але ісламська Умма багата чоловіками, які облаштують землю, незважаючи на кількість пригноблювачів та тиранів, вони спорудять землю, незважаючи на хитрощі лицемірів. Ця Умма вже зустрічалась з подібними ворогами, які були із їх же прибічників: хрестоносці та монголо-татари, які сіяли на землі вбивство, розгром та знищення, але незважаючи на це, Умма вигнала їх, і стали історією, нібито їх і не було. А Умма повернулась жити знов, знищувати своїх ворогів, і поражати їх звідти, звідки вони не чекають зустріти їх, і Умма повернулась бути кращою Уммою, виведеною для людей:

     
كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْكِتَابِ لَكَانَ خَيْرًا لَهُمْ مِنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ (١١٠)


 «Ви є кращою із спільнот, що з’явилась на благо людства, наказуючи робити схвалене, утримуючи від засуджуваного та віруючи в Аллаха. Якщо б люди Писання увірували, то це було б краще для них. Серед них є віруючі, але більшість їх є нечестивцями».  (3:110)
 

6 – Це усе стосовно Америки … Щодо ж Росії, Туреччини, Ірану та його прибічників у Лівані та на передовій лінії Америки, забезпечують Башара зброєю та усілякою підтримкою … Нагрівають та студять арену згідно американському плану. У цьому контексті була остання зустріч міністра закордонних справ Америки з міністром закордонних справ Росії, і це «протягування часу» ближче до запису розмов, а не рішенні …

 7 – Що стосується Європи, то вона намагається «безлад» за допомогою своїх агентів, зокрема, Катар та Йорданія, знаючи, що Сполучені Штати не надають їм значення. Америка залишила Європу, їх пані   плентатися позаду. Після того, як Америка звернулась до Росії, і вони зустрічались на тему Сирії, нехтуючи роллю Європи! Прем’єр-міністр Великобританії поїхав до Росії по кроках Америки, щоб побачити, чи є щось, що вона може зробити, проявляючи допитливість, нібито Великобританія має якусь роль у цьому питанні. Позиція Франції не відрізняється від позиції Великобританії, за винятком того, що голос Франції високий, а низький голос Великобританії несе у собі підступ та хитрість, але результат один – вони обидва не мають активної ролі у Сирії.       

8 – Залишається ось Умми у Сирії, і рух та виглядає наступним чином:

- Сирія мало була обманута просвітою Заходу, також там мало послідовників мислям та концепціям Заходу, їх невелика група, яка закликає до світської, демократичної та громадянської держави, які відокремлюють релігію від життя …

- Іще одна категорія більш численна, аніж ті, нечисленні, і вона важче та має вагу … До цієї групи людей відносяться мусульмани, очі яких покриті пеленою: вони люблять Іслам і хочуть Халіфат, вони бажають стяг Пророка, мир йому, але вони не об’являють про те, що люблять та бажають, побоюючись спровокувати колоніальні держави,  і піднімають прапор, боячись розгнівати націоналістів!

- Також є група, яка закликає до ісламського правління, ця група ділиться на дві частини:
Одні використовують фізичну силу та закликають до ісламського правління, але ця частина має далеко не повне усвідомлення правильних ідей Ісламу, його законів та поточної реальності .. і т.д.

І друга частина, щирі, чесні, які бажають ісламського правління «праведний Халіфат», тим же шляхом, по якому йшов Посланець Аллаха, нехай благословить його Аллах та привітає, які вимагають допомоги у народу  і …

Ми, дорогий брате, в усіх наших справах, дотримуємося шляху Пророка ﷺ, і прокладаємо пряму лінію поруч із хвилястою. Ми розкриваємо істину та закликаємо до неї, і не тільки у Шамі, але і в інших областях, особливо у прилеглих областях до Шаму, і ця робота помітна, дасть Аллах, і ми прохаємо в Аллаха допомоги та вдачі.

І на завершення, Америка та її союзники роблять усе для скоєння угод та забезпечення безпеки тирану, щоб замінити чорне обличчя Башара на інше, іще чорніше, зі збереженням структури світської республіканської системи. Вони докладають усіх  зусиль, щоб затримати уже близьке головування Ісламу на землях Шаму. Адже у головуванні Ісламу кінець кяфірів та мунафіків, їх послідовників та союзників. Обов’язок Умми не дозволити їм досягти своїх злих задумів, і бути стійкими на істині і угоді з Аллахом, не приймати нічого, окрім Халіфату. Її обов’язок  не обманутися ворогами Ісламу, які бажають перехідного або тимчасового уряду.  Адже ці уряди, які плетуть змови проти Ісламу та мусульман, подібно невірним колоніалістам та лицемірам. Скажіть ні колишній національній раді, ні наступній коаліції, ні Хіто, який приїхав здалеку, вони не дадуть нічого благого для цієї Умми, вони ідуть по шляху Америки та її союзників …
 

Ваш брат Ата иібн Халіль Абу ар-Рашта.
 
08 Раджаб 1434
18.05.2013

 

Низка відповідей вченого шейха Ата ібн Халіля Абу ар-Рашта, аміра Хізб ут-Тахрір на запитання відвідувачів його сторінки у Фейсбук

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=165897993578286&;set=a.154439224724163.1073741827.154433208058098&type=1&relevant_count=1

 

Головне меню