Чи має Хізб ут-Тахрір програму освіти?

Відповіді Аміра
Друкарня

Питання:

Ас-Салам Алейкум ва рахматуллахі ва бракатух!

Я не маю членства у Хізб ут-Тахрір, але у мене є до вас прохання. Я читав вашу освітянську систему, програму та інші видання, які мені дуже сподобались.

Чи є у вас комплексна програма для усіх учбових класів та по усім науковим та шаріатським дисциплінам (предметів), щоб ми могли викладати по ній у звільнених областях Сирії. Наприклад, у вільних освітянських приміщеннях, якщо врахувати, що сьогодні кожен відкриває приватну школу, незалежно від того, чи є у нього мета та ідея або ні. Мене турбує майбутнє нинішнього покоління. Нехай допоможе їм та нам Аллах.  

Я мав би намір запропонувати цю ідею кожному, хто має здатність написати програму, хто ревно піклується про своїх дітей, і не бажає, щоб їх виховував хтось інший , окрім них, в усіх ісламських країнах, щоб випрацювати повноцінну загальноосвітню програму.
 
Проте я згадав вас та подумав, можливо, у вас вже є готова програма, щоб не втрачати час на складання, а, навпаки, продовжувати ваші досягнення. Думаю, що почну зі своїх близьких та рідних. Нехай винагородить вас Аллах найкращим!

Дара із аш-Шаму

Відповідь:

Ва алейкум ас-салам ва рахматуллахі ва баракатух

Вірно, ми розробили освітянську програму. Проте, вона потребує у тому, хто заснував би школи та підготував би вчителів для навчання по ній. Це потребує наявності влади, яка здатна виконати її на основі законів шаріату і визнати її, у якості документу-засвідчення (атестату) для подальшого продовження навчання. Для усього цього необхідна держава, яка буде правити Ісламом та визнавати цю освітянську програму. На справжній час такої влади не існує. Тому важко уявити, що вам вдасться викладати та знайти підходяще місце для цього. Як би там не було, ми докладаємо усіх своїх сил, щоб встановити ісламську державу – Праведний Халіфат, який буде втілювати освітянську програму згідно до законів шаріату з дозволу Аллаха. Дай Аллах, щоб це відбулось у самий найближчий час.

На завершення, ми просимо Аллаха благословити ваші старання та турботу.


Ваш брат Ата Ібн Халіль Абу ар-Рашта

Серія відповідей аміра Хізб ут-Тахрір, шейха Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта, на запитання відвідувачів сторінки у Фейсбуці
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=234865553348196

Головне меню