Готова Умма винести наслідки встановлення Халіфату?

Відповіді Аміра
Друкарня

Адресований: Юсуфу Юсуфу.

Питання:

Ас-саляму алейкум ва рахматуллахі ва барякятух!
Вшанований вчений, брат Ата ібн Халіль, вітаю вас:

Ми усі знаємо, що Хізб сьогодні знаходиться ближче, аніж хто-небудь, до проголошення держави Халіфат, звістку про який ми можемо почути у будь-яку мить, з допомогою Аллаха. Враховуючи ваше положення, силу вашого знання та обізнаність про хід події, я хочу поставити вам питання, чи готова ісламська Умма до такої великої місії, особливо, якщо прийняти до уваги те, що послідує за побудовою Халіфату, можливо буде найбільш складним, аніж сама робота для побудови, і чи готова Умма понести ці наслідки?

Відповідь:

Ва алейкум ас-салям ва рахматуллахі ва баракятух!

Брате мій, суть полягає у допомозі Аллаха нам і ми побудуємо державу Халіфат. А що стосується того, чи готова Умма понести наслідки? То, звичайно ж, так, але те, чого їй бракує, так це щирого та справедливого лідерства, яке поведе її до блага, у затишку праведного Халіфату, Всевишній Аллах, описуючи цю Умму, говорить:

 كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ

«Ви є кращою із общин, що з’явилась  на благо людства, наказуючи робити дозволене, утримуючи від засуджуваного та віруючи в Аллаха» (03:110).

Так, в Умму впровадилося багато різних руйнівних культур, підривних ідей та небезпечних, оманливих понять, у результаті чого ісламські зв’язки послабшали  між собою, а замість них поширились зв’язки націоналізму та патріотизму … Проте усе це не сидить у глибинах більшості Умми, тому що увесь цей бруд тримається зверхньо за допомогою правителів-тиранів, також за допомогою ЗМІ. Проте благо в Уммі є, і ти, мабуть, слідкуєш за роботою Хізба та бачиш, що Халіфат став громадською думкою та вимогою, у той час коли іще у недалекому минулому такої думки не було, а закликати до Халіфату було ганьбою!
 
Брате мій, воістину, народи живі, незважаючи на те, що вони були піддані факторам  слабкості та розрізненості.. і вони повинні повстати. Хрестоносці окупували наші країни біля двохсот років, тільки в Єрусалимі вони були приблизно 90 років, потім у Рабіу-ль-ахір 583 р. по хіджрі був Хіттін, потім звільнення Єрусалиму у Раджаб 583 року по хіджрі, врешті решт вигнали хрестоносців повністю. Після цього, Салахуддін отримав верх над Фатімідами в Єгипті та повернув усі ці країни до Халіфату Аббасидів … Також і монголи знищили Багдад та вбили халіфа у 656 році по хіджрі, і тоді Халіфат перейшов у Єгипет, але не минуло і два роки, як відбулася битва при Айн-Джалуті у 658 році, у якій покінчили з монголами…  

І ось так, мій дорогий брате, тому повернення Халіфату з щирим та богобоязливим керівництвом, поверне Уммі, з допомогою Аллаха, її славу та відкриття.

وَمَا ذَلِكَ عَلَى اللَّهِ بِعَزِيزٍ
«Це для Аллаха  не важко» (14:20).


Нехай благословить тебе Аллах за твою турботу та інтерес.


Ваш брат Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта
25 Мухаррам 1435р.х.
28.11.2013г.

Низка відповідей аміра Хізб ут-Тахрір, шейха Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта, на питання відвідувачів сторінки у Фейсбуку.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=236266966541388%D8%AF

Головне меню