Заява султана Брунея про намір впровадити Шаріат

Відповіді Аміра
Друкарня

Питання:

Ассаляму алейкум, любий наш шейх.

У Фейсбуку проскочили новини наступного змісту, що султан Брунею заявив про свій намір впровадити Шаріат і з цією метою він узявся вводити до конституції зміни… В чому суть подібних новин? Хай Аллах віддасть Вам благом.

Від Ахмада Увайса.

Відповідь:

Ва алейкум ассалям ва рахматуллахі ва баракятуху.

Так, дійсно, подібні новини мали місце. Але ж мова йде про виконання всіх законів Шаріату, а не про суху практику системи покарань, як планують у Брунеї. Насправді, необхідне правильне виконання Шаріату з боку держави, яка повною мірою прийняла Іслам у вигляді системи для життя, держави і суспільства. Вона повинна втілювати Іслам всередині країни, нести його до всього світу у вигляді заклику і джихаду. Безпека цієї держави і її стабільність повинні бути забезпечені руками мусульман, і є неприйнятною наявність будь-якого впливу невірних колонізаторських країн.

В Брунеї відсутнє подібне. Навіть система покарань, про яку йшла мова, що вона буде впроваджуватися в закони країни, обмежується мусульманами і не стосується не мусульман всередині цієї країни! Також відомо, що Бруней як країна навстіж відчинена перед невірними іноземцями, і її безпека та стабільність не знаходяться в її руках, за цим стоїть західний світ, зокрема Британія. Зі сказаного вище виходить, що за усім цим стоїть не більше ніж гра на почуттях мусульман.


Ваш брат Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта
12 Джумада аль-ахіра 1435 р.х.
02.04.2014

Серія відповідей аміра Хізб ут-Тахрір, Ата ібн Халіля Абу ар-Рашти на питання відвідувачів його сторінки у Facebook
Посилання на відповідь у facebook:
https://www.facebook.com/Ata.abualrashtah/photos/a.154439224724163.1073741827.154433208058098/280717448763006/?type=1

Головне меню