Проголошення встановлення Халіфату з боку організації ІДІШ

Відповіді Аміра
Друкарня

Питання:

До усіх братів, хто звернувся за коментарем відносно проголошення організацією ІДІШ встановлення Халіфату…Вибачаюсь за те, що не пишу ваші імена окремо, адже список дуже великий.

Відповідь:

Ас-Салам Алейкум ва рахматуллахі ва баракатух!

Раніше, свого часу ми давали відповідь, однак я повторю її вам.

Шановні брати!

1 – Якщо яка-небудь організація бажає проголосити Халіфат у якійсь місцевості, то їй варто (ваджиб) дотримуватися методу Посланця Аллаха ﷺ у цій справі. Згідно з його методом ця організація повинна мати у своєму розпорядженні явну владу, здатну забезпечити їй безпеку всередині та за межами даної місцевості, а також у цій місцевості повинні бути присутні усі необхідні компоненти держави на рівні регіону, у якому планується проголосити Халіфат. Посланець Аллаха ﷺ дотримувався цього за встановлення ісламської держави в Осяйній Медині, де влада знаходилася у розпорядженні Посланця Аллаха ﷺ, а внутрішня та зовнішня безпека забезпечувалися владою Ісламу, як і були присутні усі необхідні компоненти держави на рівні регіону.

2 – Організація, яка проголосила Халіфат не має реальної влади, ані в Сирії, ані в Іраку. Вона не у змозі забезпечити собі як внутрішню, так і зовнішню безпеку. Не кажучи вже про те, що той, кому була дана присяга як халіфові, не може відкрито вийти до людей. Навпаки, він приховується і продовжує знаходитися у такому положенні, у якому він знаходився до проголошення держави. Це не відповідає тому, чого дотримувався Посланець Аллаха ﷺ. Йому дозволялося приховуватися у печері «Сур», але після встановлення держави він почав відкрито без усілякого приховування займатися управлінням справ людей, очолювати військо, вирішувати у якості судді проблеми між сторонами, які сперечаються, відправляти своїх послів і зустрічати інших послів. Положення до встановлення держави відрізняється від положення після її встановлення. Тому проголошення Халіфату організацією «ІДІШ» ніщо інше як марнослів’я. Це нагадує тих, хто раніше вже проголошував Халіфат без усіляких реальних підстав і без усіляких компонентів, необхідних для держави, тільки для того щоб задовольнити свою самовпевненість. Іншими словами, це більше підходить до тих випадків, коли один самопроголосив себе халіфом, інший – махдієм і так далі, без будь-якої влади, необхідних компонентів держави, безпеки та усталеної позиції!

3 – Халіфат – це велике державне влаштування. Шаріат детально пояснив метод його встановлення і методологію виведення його законів відносно правління, політки, економіки, міждержавних відносин тощо. Це не проголошення якогось беззмістовного виразу, яким можна пронестися по інтернет-сайтах або інших засобах масової інформації. Навпаки, це велике звершення, яке кардинально перевлаштує увесь світ своєю реальною міццю. Його влада буде гарантом внутрішньої та зовнішньої безпеки своєї землі, вона виконуватиме Іслам всередині себе і нестиме його всьому світові шляхом заклику та джихаду.

4 – Сьогоднішнє проголошення ніщо інше, як марнослів’я. І воно не змінює (не просуває уперед і не відтягує назад) реальний розклад організації «ІДІШ». Вона як була озброєним угрупуванням до проголошення, так і залишилася нею після цього. Її реальність аналогічна реальності озброєних угрупувань, які б’ються між собою і з правлячими режимами, де нікому з них іще не вдалося утвердити свою владу над Сирією або Іраком, чи обома разом. Якщо б якийсь із загонів, у тому числі й «ІДІШ», досяг би успіху в утвердженні своєї влади у якому-небудь регіоні, де присутні усі необхідні компоненти держави і проголосив би встановлення Халіфату і виконання Ісламу в ньому, то це заслуговувало б на увагу, щоб розібратися чи встановлений цей Халіфат у відповідності з шаріатським законами, і прийняти рішення про необхідність слідування йому. Тому що встановлення Халіфату  є обов’язком усіх мусульман, а не лише Хізб ут-Тахрір. Хто встановить його належним чином, той заслуговує на те, щоб слідували йому. Однак ситуація йде інакше. Навпаки, усі озброєні загони є бойовими угрупуваннями, у тому числі й «ІДІШ», які не мають у розпорядженні компоненти держави і не мають реальної влади, здатної забезпечити безпеку і повний захист. Тому проголошення встановлення Халіфату з боку організації «ІГІШ» є марнослів’ям, що не заслуговує на дослідницьку увагу. Це видно неозброєним оком.

5 – Однак тут слід звернути увагу на небезпеку того, що це проголошення матиме негативні наслідки для ідеї Халіфату серед людей з простим мисленням. Це може привести до того, що ідея Халіфату перестане займати важливе місце і становити велику значущість для мусульман, перетворившись на веселу ідею, яка нагадує більше віддушину від тривожних ідей у деяких людей. Хто хоче, йде на площу або центральну вулицю населеного пункту і проголошує себе халіфом, а потім уходить в укриття і проводить дні у прихованості, вважаючи що він чинить вірно. Таким чином, Халіфат втрачає свою значущість і велич в серцях цих простих людей і стає не більше ніж гарна назва, яку можуть привласнювати собі усі кому не лінь, без будь-яких докорів сумління. Саме на це слід звернути увагу, особливо у той момент, коли наблизився час встановлення Халіфату як ніколи раніше. Мусульмани очікують на його встановлення з великою нетерплячкою. Вони бачать, як Хізб ут-Тахрір старанно працює над цим, слідуючи методові Посланця Аллаха ﷺ, якого він дотримувався за встановлення його в Осяйній Медині. Вони бачать живильну та впливову взаємодію між хізбом та уммою, яка прийняла його у свої обійми, і розуміють за допомогою цього значення братства в Ісламі. Вони з радістю бажають того, щоб хізб успішно встановив Халіфат і справився з належним управлінням справ громадян, щоб Халіфат заслужено був за методом пророкування. Саме у такий час з’являється це «проголошення» і видає туманне, якщо не перекручене уявлення про Халіфат у розумах простих людей.

6 – Усе це викликає питання, а скоріше масу питань. Зокрема, відносно підбору часу для даного проголошення без усілякої реальної та стабільної влади в авторів проголошення, яка гарантувала б внутрішню та зовнішню безпеку держави. Навпаки, просто вивісили своє проголошення у соціальних мережах та засобах масової інформації. Цей підбір часу вельми підозрілий, особливо якщо врахувати, що злодіям Заходу та Сходу неважко і цілком можливо проникнути в ряди озброєних угрупувань, створених не на основі ідейного згуртування. Адже відомо, що Захід та Схід будують підступи проти Ісламу і Халіфату, й усіма силами стараються спотворити його образ, після того як не змогли стерти його ім’я. Лише вони більш за всіх зацікавлені у тому, щоб від Халіфату залишилася тільки назва, яку міг приписувати до себе кожний пройдисвіт, щоб приголомшуюче безбожників велике звершення перетворилося на заяложений анекдот, над яким будуть постійно сміятися вороги.

7 – Не дивлячись на усі підступи цих злодіїв, ми з усією твердістю заявляємо ворогам Ісламу на Заході і Сході, їх агентам, прибічникам та наївним послідовникам, що Халіфат, який на протязі довгих сторіч правив усім світом відомий і не є чимось негласним. Його неможливо спотворити, скільки б не будували підступи і не хитрували.

وَيَمۡكُرُونَ وَيَمۡكُرُ ٱللَّهُۖ وَٱللَّهُ خَيۡرُ ٱلۡمَٰكِرِينَ

«Вони хитрували і Аллах хитрував, а адже Аллах – Найкращий з хитрунів» (08:30).

Всемогутній та Всемилостивий Аллах передвизначив та зміцнив Халіфат партією з числа істинних мусульманських мужів, яких не відволікають мирські насолоди від поминання Аллаха, які заполонили свої серця, слух і зір справою Халіфату, які підготували для нього усе необхідне. Вони вивели з шаріатських джерел його закони і конституцію, пояснили необхідні апарати у питаннях правління та адміністрації. Вони вдень і вночі працюють над його встановленням, неухильно слідуючи життєписом Посланця Аллаха ﷺ. Саме вони з дозволу Всевишнього Аллаха стануть захисною стіною, яка не дозволить спотворити його і тією скелею, об яку розіб’ються усі змови безбожників, їх агентів та послідовників. Вони – мудрі розсудливі політики, які за допомогою Аллаха обернуть змови ворогів Ісламу і мусульман проти них самих же.

وَلَا يَحِيقُ ٱلۡمَكۡرُ ٱلسَّيِّئُ إِلَّا بِأَهۡلِهِۦۚ

«Але зле хитрування оточує (і вражає) лише тих, хто чинить зло» (35:43).

Шановні мусульмани!

Ісламський Халіфат – це велика і доленосна справа, а отже його встановлення не буде звичайною інформацією, яку у якості анекдоту подають брехливі засоби масової інформації. Навпаки, встановлення його за допомогою Аллаха стане голосним безпрецедентним звершенням, яке приголомшить увесь світ і переставить геополітичний баланс на міжнародній арені, змінивши титульного листа найновішої історії. Цей Халіфат повернеться праведним за методом пророкування, як про це сповістив Посланець Аллаха ﷺ, а його будівники будуть подібні до тих, хто встановив Перший Праведний Халіфат – богобоязливими, щирими та бездоганними мусульманами, які любитимуть умму і вона їх, благословлятимуть її і вона їх, радітимуть зустрічі з нею і вона – зустрічі з ними. А зовсім не навпаки. Такими будуть діячі Майбутнього Халіфату за методом пророкування, який Всевишній дарує лише тим, хто відповідатиме для цієї місії. Ми прохаємо Всевишнього Аллаха зробити нас з числа його діячів й тих, хто відповідає цій місії. Ми прохаємо Всевишнього Аллаха обдарувати нас встановленням його:

فَٱسۡتَبۡشِرُواْ بِبَيۡعِكُمُ ٱلَّذِي بَايَعۡتُم بِهِۦۚ

«Зрадійте ж присязі, яку ви уклали» (09:111).

Не зневіряйтеся у милості Аллаха. Всевишній не зробить марними ваші старання та наполегливість. Він не залишить без відповіді ваші молитви. Він не обрушить ваші істинні надії. Допоможіть нам іще більшою старанністю і пожертвуванням. Зробіть благе на шляху Аллаха і Він збільшить вам благе. І хай не відхиляє вас від вашої серйозної праведної роботи якась марнослівна мова.
Сподіваюся, що у цьому ви знайдете вичерпну відповідь. Хай допоможе усім нам Аллах йти вірним шляхом і до найбільш праведних справ.

Ас-Салам Алейкум ва рахматуллахі ва баракатух


3 Рамадан 1435 год
01/07/2014
Ваш брат Ата Ібн Халіль Абу ар-Рашта

Головне меню