Наслідки інциденту з російським літаком Су-24

Відповіді на питання
Друкарня

Питання: Моє питання щодо наслідків обстрілу турецькими ВПС російського літака. Чи може це загострити військові дії в небі над Сирією? Чи можуть у повітряному просторі Туреччини початися військові дії? Заздалегідь вдячний.

Відповідь: 1 - Що стосується повітряного простору Сирії:

Якщо під словом «загострення» Ви маєте на увазі польоти військових літаків у небі над Сирією та авіаудари по її території, спалюючи все живе і неживе, то це давно відбувається. Ворожі літаки не шкодують сил у цьому.

Якщо під словом «загострення» Ви маєте на увазі сутичку між цими літаками і загоряння повітряної війни, то це не передбачається, принаймні - в осяжному майбутньому, з тих причин, які ми згадували раніше у нашому виданні від 11 жовтня 2015 року та у відповіді на питання від 18 листопада 2015 року.

2 - Що стосується розширення військових дій на повітряний простір Туреччини, то, як я зрозумів, Ви маєте на увазі загоряння війни між Росією і Туреччиною, тобто те, що російські винищувачі почнуть атаку на турецькі літаки у відповідь на падіння російського літака. Якщо Ви це маєте на увазі, то відповідь така: навряд чи, принаймні - в осяжному майбутньому, з наступних причин:

а) Російське військове втручання в Сирію було погоджене з Америкою, а нинішній турецький режим є сателітом Америки і не може порушити угоду, укладену Америкою.

б) Докази того, що між Росією і Америкою було укладено угоду, очевидні. Ми писали про це у своїх вищезазначених виданнях. І сам Путін відкрито заявив у вівторок 24 листопада в Сочі, коментуючи обстріл російського літака: «Це - удар в спину... Ми з американськими партнерами підписали угоду про попередження інцидентів у повітрі. Туреччина, як відомо, - серед тих, хто оголосив про те, що вони нібито воюють з тероризмом у складі американської коаліції» (Радіо «Сива» за 24.11.2015). Це означає, що угода була укладена, і Туреччина порушила її.

в) Скоріш за все, літак був збитий не рішенням політичного керівництва Туреччини, а скоріше, за командою військового керівництва, яке переслідує свої політичні цілі, що відрізняються від цілей Ердогана. Потім це змішалося з помстою за те, що відбувається з їх туркменськими братами на кордонах з Туреччиною.

Це - те, що можна читати між рядками. Більше того, про це прямо свідчить наступна заява прем'єр-міністра Туреччини Ахмеда Давут-оглу: «Рішення Збройних Сил Туреччини про обстріл російського літака виходило з міркувань захисту своїх кордонів» (див. Радіо «Сива» за 24.11.2015).

г) Скоріш за все, Росія усвідомлює, що турецький уряд не порушував договір. Адже це - не перший випадок, коли російські літаки перетинали кордони Туреччини, а турецький уряд не став на заваді цьому. Усвідомлення Росією того, що літак був підбитий не політичним рішенням уряду, а, скоріше, наказом з боку деяких воєначальників, дає можливість розуміння цієї ситуації і виключає ймовірність спалаху війни між Росією і Туреччиною. Як видно, ситуація врегулюється політичними методами, які дозволять сторонам зберегти свою репутацію. Як, наприклад, деякими попереджувальними заходами у комерційних, дипломатичних або посередницьких відносинах. Або Росія посилить свої авіаудари по тих районах, де був збитий її літак, і прийме схожі заходи, що становлять з себе відповідну реакцію. Можливо, Америка зіграє у цьому головну роль, особливо в питанні затвердження контролю над турецькою армією.

Щоб знайти вихід з цієї ситуації і пояснити той факт, де і як був збитий літак, щоб задовольнити обидві сторони, американський високопосадовець заявив 24 листопада 2015: «Вашингтон вважає, що російський бомбардувальник Су-24 був збитий у повітряному просторі Сирії - відразу ж після того, як він на короткий час вторгся в турецький повітряний простір. Цей висновок зроблено на підставі виявленого теплового сліду літака». Такі дані повідомляє анонімне джерело «Reuters» в уряді США. Тут видно, що Америка намагається догодити обом сторонам.

Як ми вже сказали у відповіді: «...принаймні - в осяжному майбутньому», - згідно з загальнодоступною інформацією. Інакше військові дії у поєднанні з політичними маневрами цілком реально можуть змінити події та їх наслідки.

На завершення хотілося б сказати, що боляче бачити, як цими подіями та наслідками розпоряджаються безбожні колонізатори та їхні агенти, незважаючи на те, що це відбувається в ісламських країнах. Однак часи міняються, і це не триватиме довго, з дозволу Аллаха. Дуже скоро Халіфат знову освітить ісламські країни, а далі - і все окраїни Землі. І тоді відступлять вороги Ісламу в свою країну, якщо ще вона залишиться у них.

ولتعلمن نبأه بعد حين 88

«А ви неодмінно дізнаєтеся звістку про нього через певний час» (38:88).


13 Сафара 1437
25 листопада 2015

Головне меню