Які змови і зради відбувалися і відбуваються зараз навколо Алеппо?

Відповіді на питання
Друкарня

Питання: З початку бойових дій в Алеппо, якщо відраховувати їх від 26.11.2016, не пройшло і двох тижнів, як почали поступати новини про відступ і евакуацію цивільного населення разом з повстанцями...

Потім не пройшло і тижня, як східна частина Алеппо спорожніла від населення, повстанці та їхні сім’ї покинули місто. «Бейрут–Амман, «Reuters» – тисячі людей зібралося у Східному Алеппо в очікуванні автобусів, які вивезуть їх з районів, що контролюються повстанцями, в рамках кампанії з евакуації під егідою міжнародного комітету Червоного Хреста, відновлення якої очікується у неділю...

Жителі міста кажуть, що близько 15 тисяч людей зібралося на Президентській площі в районі Суккарі, і більша частина з них – це цивільні особи, що відійшли в останні райони, які контролюються повстанцями, тобто більша частина з них – це сім’ї повстанців та інші цивільні особи, а менша частина – це самі повстанці. Персонал Червоного Хреста вручив кожній сім’ї номерки, які дозволяють їм сісти в автобуси і виїхати з міста...» (арабська і міжнародна служба «Reuters», 18.12.2016). Що сприяло такій швидкій здачі Східного Алеппо режиму Асада при тому, що раніше нас запевняли, що Алеппо може чинити опір режиму як мінімум рік? Тому причиною являється слабкість повстанців чи змова проти них? Дякую за відповідь.

Відповідь: Алеппо піддався дикій, нелюдській агресії під керівництвом Америки і відповідно до її плану. Своїх результатів вона досягла руками Росії, Ірану, їх найманців і прибічників. Незважаючи на атаки, перед якими готові були розсипатися гори, Алеппо твердо стояв бачачи полчища агресора. Його сил було достатньо, щоб вистояти досить довгий час... Однак Америка наказала Туреччині втрутитися в положення справ з Алеппо і ввійти у змову з Росією, зрадити угрупування, пов’язані з Туреччиною, і натиснути на них, змусивши їх відступати раз за разом, створивши серед них безлад, що в кінцевому результаті і привело до здачі міста. В даному випадку Туреччина стала довіреною особою у втіленні американських планів при координації з Росією, щоб сили режиму Асада змогли увійти у Східний Алеппо...

Таким чином Алеппо упав перед режимом Асада не через сили самого режиму, а через змову між Туреччиною та Росією під опікою Америки. Путін відкрито говорить про це, рівно як і Ердоган не приховує своєї участі, публічно заявляючи про це на прес-конференції! Путін заявив, що перемога в Алеппо є результатом домовленості, досягнутої з Ердоганом під час його візиту в Санкт-Петербург. «Президент Росії Володимир Путін підірвав свою «політичну бомбу», коли розкрив те, що операція по евакуації озброєних повстанців зі Східного Алеппо була узгоджена під час візиту турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана в Санкт-Петербург в серпні... На прес-конференції, проведеній президентом Росії разом з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе в Токіо, Путін заявив, що Москва домовлялася разом з Анкарою про те, що остання внесе свій вклад в евакуацію озброєних повстанців, які погодяться скласти зброю заради захисту цивільних осіб. Після чого він додав: «Судячи з того, що ми бачимо, я вважаю, що це відбувається завдяки домовленості, досягнутій нами з президентом Туреччини під час його візиту в Санкт-Петербург»». («Elaf», 16.12.2016, «Sputnik Новости», 16.12.2016).

Насправді можна було б обмежитися заявою Путіна в якості відповіді на питання, але я хочу більш детально роз'яснити те, як героїчному Алеппо був нанесений удар в спину Туреччиною, яка раніше називала Алеппо червоною межею, а сьогодні вмилася в його крові... Як Алеппо був нанесений удар зі сторони тих же угрупувань, які в день битви відійшли в бік, отримавши брудні гроші, запропоновані державними режимами, які зрадили Всевишнього Аллаха, Його Посланника ﷺ і віруючих... У зв’язку з цим я більш детально розкрию суть того, що відбулося.

1. Ніколи повстанці Алеппо і його околиць не були слабкі до такого ступеня, щоб втратити свою територію за такий короткий час! Приблизно за два тижні , починаючи з 26.11.2016, сили режиму Асада і його прибічників ввійшли в район Ханано – найбільший район міста Алеппо, після чого вторглися в район Сахур, потім – в район Шіар і в квартали старої частини міста.

Просування військ в тих районах було легким, так як вони не зустрічали опору, який неодмінно було б надано, якби не втручання Ердогана. Відпочивши два дні, сили Асада почали наступ з півдня Алеппо і захопили район Шейх Саід. Захоплення району супроводжувалося інтенсивною підтримкою з повітря і з землі без усілякої турботи про цивільне населення і втратах з його сторони, руйнування жилих домів і т.п. Це була різанина, ціль якої – залякати повстанців, які відмовилися покинути Алеппо, щоб змусити їх якнайшвидше вийти з міста... З самого початку воєнної операції проти Алеппо Туреччина повномасштабно співпрацювала з Росією у сирійському напрямку. Агентство «BBC» 02.12.2016 цитувало слова Мевлюта Чавушоглу, який заявив, що Туреччина консультується з Росією та Іраном як з союзниками Асада, а також з Сирією і Ліваном в тому, як досягти вирішення сирійської кризи. За останній тиждень президент Туреччини Реджеп Тайіп Эрдоган як мінімум тричі розмовляв телефоном зі своїм російським колегою. Одночасно Чавушоглу провів зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим в Туреччині в четвер, де вони обговорювали те ж питання. Всі ці підготовчі дії були зроблені заради початку кровавої різанини в Алеппо, план якої був розроблений по пунктах. Після того, як деталі плану були узгоджені з Вашингтоном, кожна сторона змови – Туреччина, Росія та їх прибічники – прийнялися до його реалізації.

2. В період, що передував реалізації цього плану-змови, офіційні турецькі чиновники виступали з дивними заявами, яких раніше вони не робили, такими як видворення «терористів» з Алеппо.

«Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу вимагав припинити зіткнення на півночі Алеппо і закликав бійців «Джабхату Фатх аш-Шам» – колишню «Джабхат ан-Нусра» – негайно покинути Алеппо» («Al Jazeera Net», 27.12.2016). Дана вимога поступила від нього після засідання в Лозанні, що проводилося Америкою, на якому обговорювалося питання стосовно Сирії. Тоді Америка надала Туреччині більш відчутну роль , через що на другий же день заяви турецької сторони значно збільшилися. «Agence France-Presse» за 17.10.2016, цитуючи турецьку сторону, говорить: «Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив про те, що «необхідно негайно очистити Алеппо від терористів «Джабхат ан-Нусри», а сирійська опозиція повинна відділитися від неї»».

Дана заява поступила за день до засідання, на якому зібралися міністри закордонних справ Росії, Америки, Ірану, Ірака, Туреччини, Саудівської Аравії, Катару та Йорданії, а також спецпосланець ООН в Сирії Стаффан де Містура в швейцарському місті Лозанна. Туреччина вперше займає такого роду позицію, відкрито класифікуючи «Джабхат ан-Нусру» як терористичну організацію. Стосовно домовленості, досягнутої між Туреччиною та Росією, агентство «Turk Press» заявило 31.10.2016, з посиланням на турецьку газету «Yeni Şafak», яка черпає інформацію зі своїх конфіденційних джерел, що «між Туреччиною та Росією було досягнуто взаєморозуміння, і згідно з новим російсько-турецькими проектом, положення справ в Алеппо, в провінції Латакія, в Ідлібі, в Хасаці, в Дейр-ез-Зор і в Рацці повернеться до того стану, в якому воно було до початку війни в Сирії з врахуванням демографічної структури цих регіонів». Після цього ердоганівська Туреччина при тісній координації з Росією почала швидко виконувати пункти договору зі здачі Алеппо!

3. Під час всього цього процесу Америка трохи заховалася за кулісами, а замість неї на сирійській арені відкрито почав діяти Ердоган зі своїм оточенням паралельно з початком наступу на півночі провінції Алеппо, що оголосила Туреччина. В цей же момент несподівано почалися переговори між російськими злочинцями та делегацією від опозиції, в якій брали участь представники таких угрупувань, як «Ахрар аш-Шам», «Джейш аль-Муджахідіїн», «Фейлаг аш-Шам» та «Джабхату Шамія» («Turk Press», 08.12.2016). Делегація від повстанців потрапила в пастку Ердогана, підготовлену ще у Вашингтоні, так як за допомогою цих переговорів Росія та Ердоган бажали влитися в події навколо Алеппо. Росія зажадала, щоб угрупування, які об’єдналися в союз «Фатху Шам», покинули Алеппо. Одночасно з цією вимогою почалися і наземні бойові дії в Алеппо. Незважаючи на те, що Росія вже давно виступала з вимогою від повстанців покинути Алеппо, все ж детальна пропозиція, що поступила з Анкари в присутності офіційних турецьких осіб, здобула ефект і виглядала сильне послання на адресу озброєних повстанців, які вважали що Туреччина насправді хоче відділити їх від «терористів»!

Переговори продовжилися на фоні масових вбивств і залякувань в Алеппо, після чого на наступний же день Росія вимагала від всіх повстанців покинути Алеппо. Коли делегація переговірників від повстанських угрупувань освідомила, що вимога Росії співпадає з вимогою Туреччини, то вона почала чинити тиск на повстанців всередині Алеппо, вимагаючи від них покинути місто, тобто здати його режиму Асада і його союзникам. Коли ж стало зрозуміло, що делегація переговірників в Анкарі, яка виступає від імені повстанців, стала джерелом отрути, що осіла в зраді всередині Алеппо, в той час як Росія, Іран та режим Асада вбивають людей з землі і з неба,- коли цей факт став очевидним, повстанці всередині міста Алеппо заявили делегації переговірників, що вони не вийдуть з міста, а будуть його захищати, після чого оголосили про створення «Джейш Халеб» («Армії Алеппо»).

4. Росія почала розповсюджувати новину про те, що частина повстанців стала піддаватися тиску зі сторони Туреччини, особливо якщо врахувати, що на переговорах в Анкарі з турецькою та російською сторонами брали участь військові і політичні лідери повстанських угрупувань. Канал "RT" («Russia Today») 06.12.2016 передав новину про те, що Сергій Рудський ( начальник Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил РФ) «заявив про те, що 3500 озброєних представників помірної опозиції склали свою зброю та здалися, і 3000 з них були амністовані». Під час бойових дій зі сторони Росії періодично з’являлися такі новини, тобто велася операція з виводу угрупувань повстанців, лояльних до Туреччини, і добровільної здачі районів, за які з ними раніше вели бої сили режиму, їх прибічники та курдські формування, які знаходилися в союзі з режимом Асада. Ось так ці угрупування покинули місто, потрапивши під зраду Туреччини, піддавшись її тиску, який чинився як напряму, так і через делегації переговірників чи через воєнно-політичні керівництва повстанців, що знаходилося в Туреччині, яке потонуло в отруєних політичних грошах, які постачає Туреччина, Саудівська Аравія, Катар та інші держави. Коли ж повстанські угрупування припинили бойові дії за Алеппо, все рівно здали вони місто, обманюючи себе деякими турецькими гарантіями, чи вони втекли, дивлячись на загальну картину поразки, яку отримали повстанці, що залишилися, особливо – на півдні Алеппо, як би там не було, операція зі здачі міста була здійснена по факту.

Якби не це, то злочинна армія Асада не змогла б так швидко захопити Алеппо – цитадель революції на півночі країни, найбільшу кістку в горлі Америки. Підготовчі роботи, проведені повстанцями для оборони міста, вказували на те, що Алеппо міг чинити опір ще не менше року. Агентство "Asia News" 07.12.2016 повідомило: «Опозиційні видавництва публікують інформаційний витік від лідерів повстанців, які говорять про «зраду проти повстанців», так як підтверджується новина про переговори деяких лідерів повстанських угрупувань в Алеппо з Вашингтоном про здачу всього міста починаючи з ранку середи. Дані видавництва описали це на своїх сторінках як «американо-російський договір, який змушує лідерів повстанців здати Алеппо сирійському правлінню та Ірану»».

5. З точки зору воєнних операцій і порівнюючи їх зі змовницькою кампанією в Алеппо, слід відмітити, що Туреччина розвернула нову кампанію в м. Ель-Баб проти угрупування «ІДІЛ», яке стало другим отруйним кинджалом, встромленим Ердоганом в спину Алеппо для здачі міста. Ердогану треба було поспішити з якнайшвидшим виводом повстанців з Алеппо. Для цього йому потрібно було відволікти повстанців на війну за місто Ель-Баб, поки їх вороги будуть атакувати Алеппо. Захист мусульман Алеппо та їх порятунок абсолютно нічого не означає для Ердогана. Він – захисник американських проектів, його не хвилюють наслідки своїх дій ні в цьому світі, ні в наступному... Сильний тиск на угрупування, лояльні Туреччині, їхня примусова переорієнтація на бій за м. Ель-Баб в рамках операції «Щит Евфрату» послабили фронт в Алеппо. Зрада Ердогана в Алеппо досягнула свого піку 08.12.2016, коли повстанці захищали район Шейх Саід на півдні міста – район, який армія Асада разом з його союзниками не могла відбити у повстанців, які відчайдушно обороняли його протягом двох тижнів до цього.

Але в той день, коли відійшли деякі угрупування, лояльні Туреччині, під приводом необхідності боротьби за м. Ель-Баб, фронт на півдні Алеппо ослаб, після чого піддалися атакам інші райони, підконтрольні повстанцям, поки вони не пали один за одним і від них не залишилося нічого, окрім декількох районів на південному заході Алеппо, таких як райони Салахуддін і Суккарі, на невеликій території яких стовпилася величезна кількість цивільного населення, яке покинуло вже зайняті режимом Асада райони. І тут Туреччина шокувала всіх новиною про те, що вона домовилася з Росією евакуювати озброєних повстанців і цивільних осіб з Алеппо. «Інформаційні джерела всередині сирійської опозиції запевняли, що була досягнута домовленість з режимом Асада про припинення вогню та евакуації жителів і повстанців з блокованих районів Східного Алеппо починаючи в середу зранку. «Agence France-Presse», посилаючись на відповідальну особу з повстанського угрупування «Нур ед-Дін Зенкі», передає те, що даний договір був укладений між Туреччиною та Росією, а його реалізація почнеться в найближчий час. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив сьогодні, що його країна активує свої контакти з Росією для досягнення припинення вогню в Алеппо, в тому числі, щоб дозволити цивільному населенню покинути Алеппо...» («Ахбар аль-Ан», 13.12.2016). Жахіття, яке відбувалося, полягало в тому, ніскільки шокуючою була сама новина, що операція повинна початися в поспішному порядку в 5-7 годині ранку. Від того, як ця новина була подана, сподівалося, що вона викличе почуття поразки та оціпеніння в головах людей, щоб вони не змогли навіть подумати про інші варіанти... І всі ці дії Туреччина виправдовує необхідністю врятування цивільного населення!

6. Лояльні Туреччині угрупування почали відступ з Алеппо в такій зрадницькій атмосфері, яку не зможе терпіти мусульманин, про з особливою гордістю заявила Росія: «Генеральний штаб Російської Федерації в п’ятницю 16 грудня оголосив про закінчення операції з відділення помірної опозиції у Східному Алеппо від терористів». Раніше, ще до п’ятниці, російський Центр з примирення ворогуючих сторін на авіабазі Хмеймім заявив про «закінчення операції з евакуації озброєних повстанців та їхніх сімей зі Східного Алеппо», а міністерство оборони Росії повідомило, в свою чергу, про те, що «сирійська армія знищує лігво екстремістів у Східному Алеппо» («RT», 16.12.2016). Після цього стає зрозумілим великий масштаб відведеної для Туреччини ролі у змові проти сирійської революції, по тому як буди виведені угруповання, лояльні Туреччині, які залишили позаду себе жителів Алеппо разом з невеликою кількістю щирих повстанців. Вони так вчинили, щоб Росія, Іран і режим Асада відділили їх від «терористів» відповідно до вищезгаданих заяв міністра закордонних справ Туреччини і російського центру на авіабазі Хмеймім...

На фоні відкритих заяв Росії про те, що відбулося скупчення повстанців, загнаних в кут, яких можна взяти в полон чи взагалі ліквідувати, не дивлячись на присутність разом з ними великої кількості мирного населення, також загнаного в кут, Туреччина всього лиш відповіла, що операція з евакуації людей продовжується, не дивлячись на труднощі, що виникають у ході її припинення. Адже Туреччина насправді потрапила у вкрай незручне положення перед лояльними до неї угрупованнями, які в терміновому порядку були евакуйовані з Алеппо, і це були саме ті угруповання, які погодилися на відступ з Алеппо в рамках масштабної операції з повного спустошення міста. Тепер же ці угрупування побачили, що вони потрапили в пастку Ердогана, так як з їх евакуацією і почалася американо-російська операція з розділення повстанців на «помірних» і «терористів»... Таким чином була створена нова ситуація в Алеппо, при якій стало легкою справою знищення щирих повстанців, а Америка, Росія і Ердоган з гордістю заявили про успішну реалізацію американського плану, після якого було заявлено про перенесення сирійського питання подалі від місць подій, а точніше – в столицю Казахстану Астану!

7. Стосовно Америки слід сказати, що якщо вона і продовжувала ховатися за завісою весь цей час, переслідуючи тим самим певну ціль в межах того короткого проміжку часу, що залишився в адміністрації Обами, і була спокійна за те, що роль Туреччини в Сирії буде незмінною, так як режим Туреччини довів свою вірність Америці, але не дивлячись на це, Америка однаково далеко не відходила від сирійської арени і час від часу спливала на поверхню, щоб всі бачили її задоволене лице.

– «Президент Туреччини Реджеп Тайіп Эрдоган повідомив про те, що обговорив ситуацію в Сирії та Іраку з президентом США Бараком Обамою в телефонній розмові в четвер. Эрдоган сказав, що Туреччина буде слідкувати за етапом евакуації цивільних осіб з Алеппо» («Reuters», 15.12.2016).

– «Президент Обама висловив вдячність президенту Ердогану за зусилля його країни в посередництві з припинення вогню в Алеппо з ціллю забезпечення безпечної евакуації повстанців і цивільних осіб» (сторінка Держдепартаменту США в «Twitter», 16.12.2016).

– 15.12.2016 держсекретар США виступив з публічними заявами з приводу процесу евакуації людей з Алеппо, виказуючи відкрито задоволення Америки результатом подій, так як саме такий результат був її заповітною ціллю в ході «стратегічного перемир’я», ціною за які були життя сирійців протягом декількох років. Керрі тоді заявив: «Зараз, перш ніж приступати до подальших дій, ми хочемо, щоб в Алеппо негайно припинилися бойові дії на постійній основі. Переговори являються єдиним шляхом для припинення війни. Опозиція висловила своє бажання повернутися до переговорів...» (сторінка Держдепартаменту США в «Twitter», 16.12.2016).

– Газета «Alqabas», посилаючись на офіційні джерела високого рівня, які були присутні на частині засідань, що пройшли в минулу суботу в Парижі на рівні міністрів закордонних справ з приводу ситуації в Алеппо ( і взагалі – в Сирії), процитувала промову держсекретаря США Джона Керрі, який сказав: «Було неминучим те, щоб від сирійської політичної та збройної опозиції вимагалося повністю здатися Росії, Ірану і Башару Асаду». Зі слів спеціального інформаційного джерела газети «Alqabas», Керрі зажадав під час засідання, щоб всі повстанці вийшли з Алеппо, а сирійська опозиція повинна сісти за стіл переговорів в Женеві без всіляких умов... Джерело додає, що учасники засідання отримали певний шок, коли запитали Керрі про те, яким чином можна чинити тиск на Асада і його союзників, а у відповідь почули від Керрі наступне: «Мій президент (тобто Обама) прийняв рішення воювати тільки з «ІДІЛ»» (сайт газети «Аль-Кудс» 13.12.2016).

8. Такою була ця кривава драма і всі приведені в дію інструменти. Саме так вчинив президент Туреччини Ердоган після того, як ріки крові мусульман Сирії перестали для нього щось важити, і він попрямував назустріч Америці, наплювавши на різню і бійню в Алеппо... Причиною всіх ран, нанесених місту Алеппо, стали брудні політичні гроші, які отримують лідери повстанських угрупувань від Туреччини, Саудівської Аравії та інших держав. Лідери угрупувань схилили свої голови перед цими державами заради грошей, а людям, в свою чергу, пообіцяли, що ніколи не продадуть народ і не стануть торгувати його кров’ю, але вже сьогодні вони сидять на нечестивих торжищах в Туреччині і Саудівській Аравії з блукаючими поглядами після того, як закінчилася перша частина торгів і проявилися їх руйнівні наслідки! Чи є той, хто виніс урок з цього? Чи є той, хто не розуміє, що прийняття політичних грошей являється самогубством?!

Що ж стосується показових американських спектаклів, пов'язаних з закінченням «перемир’я» в Алеппо, то вони не поступаються в своєму приниженні і ганьбі тому, що було раніше. А тому той, в кого залишилася хоча б краплина сорому, проігнорувала зустріч в Астані, столиці Казахстану, стосовно чого Чуркін, представник Росії в ООН, заявив, що наступною по важливості задачею Росії в Сирії після «звільнення Алеппо» стане «повне припинення бойових дій в Сирії та відновлення переговорів між сторонами» («RT», 16.12.2016). Відповідно до інформації каналу «RT», Путін заявив 15.12.2016 про те, як він домовився з Ердоганом, що вони обоє зроблять пропозицію сирійському режиму і представникам озброєної опозиції на переговорах. Також агентство «Turk Press» опублікувало 16.12.2016 наступне: «Президент Росії Володимир Путін заявив, що він зустріне президента Туреччини Реджепа Тайіпа Эрдогана в столиці Казахстану, в Астані, щоб обговорити домовленість про припинення вогню в Сирії. Перед своїм від’їздом в Японію Путін заявив, що в найближчий час будуть застосовані договори, підписані на переговорах в Женеві при посередницькій місії ООН.

Президент Росії відмітив, що наступним кроком стане припинення вогню в Сирії. Путін сказав, що він домовився з президентом Туреччини зробити пропозицію сторонам конфлікту в Сирії про початок нової серії переговорів. Президент Росії додав, що він приклав інтенсивні зусилля разом зі своїм турецьким колегою для початку припинення бойових дій в м. Алеппо, а також посприяв евакуації блокованих жителів міста».

Таким чином, з подачі Туреччини озброєні опозиційні угрупування погодилися з компромісними рішеннями у питанні взаємодії з режимом Асада після того, як той був реанімований з ціллю подальшого закріплення своїх позицій на землі. Дані компроміси – всього лиш частина загального американського плану. А тому, якщо у лідерів цих угрупувань і залишалася хоч якась щирість в серцях, то вона вже повністю вичерпалась, судячи з того, як вони спішать на переговори в Астану, щоб кинути Сирію і самих себе на плаху за нікчемну плату. У кого з них ще залишилася щирість, той повинен негайно зійти з корабля Ердогана і примкнути зі всією чесністю до народу Сирії, перш ніж народ їх відштовхне, хоча народ вже почав їх відштовхувати. Якщо є щирі рядові повстанці всередині цих угрупувань, то вони повинні змусити своїх лідерів повернутися на правильний шлях або змістити їх, бо як можуть ці лідери продавати революцію Умми за декілька мільйонів доларів своїм ворогам в Росії і Америці, не соромлячись Аллаха, Його Посланника ﷺ і віруючих?! Аллах послав народу Сирії ці негаразди, щоб відділилося погане від доброго на кращій з земель мусульман, в Шамі – центрі релігії цього народу.

لِيَمِيزَ اللَّهُ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ وَيَجْعَلَ الْخَبِيثَ بَعْضَهُ عَلَى بَعْضٍ فَيَرْكُمَهُ جَمِيعًا فَيَجْعَلَهُ فِي جَهَنَّمَ أُولَئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ

«…щоб Аллах відділив лихого від доброго, кинув лихих одне на одного, зібрав усіх докупи й вмістив у пеклі! Саме вони й зазнають втрат!» (8:37)

9. Наприкінці, але не в останній раз, ми нагадуємо Ердогану і всім, хто брав участь у змові проти Алеппо і поспішив здати його, поспішив зрадити повстанців, щоб вороги Аллаха Всевишнього і вороги Його Посланника ﷺ були ними задоволені – ми нагадуємо їм всім хадіс, виведений Ібн Хіббаном в його «Сахіху» від Касима, від Аіші, матері правовірних (р.а), яка сказала: «Посланник Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ أَرْضَى اللَّهَ بِسَخَطِ النَّاسِ كَفَاهُ اللَّهُ، وَمَنْ أَسْخَطَ اللَّهَ بِرِضَا النَّاسِ وَكَلَهُ اللَّهُ إِلَى النَّاسِ

«Якщо хтось шукає прихильності Аллаха, а це гнівить людей, то йому достатньо Аллаха, а якщо хтось шукає прихильності людей, гніваючи Аллаха, то Аллах довірить його людям (тобто Аллах розгнівається на нього і викличе гнів людей проти нього)»».

Ердоган прекрасно бачив, як люди почали гнівно говорити про нього, і навіть його друг Путін не приховував свого відношення до нього, коли перед всіма викрив його на прес-конференції! Не буде зайвим ще раз пригадати те, що ми сказали на початку:

«Президент Росії Володимир Путін підірвав свою «політичну бомбу», коли розкрив те, що операція з евакуації озброєних повстанців зі Східного Алеппо була узгоджена під час візиту турецького президента Реджепа Тайіпа Эрдогана в Санкт-Петербург в серпні... На прес-конференції, проведеній президентом Росії разом з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе в Токіо, Путін заявив, що Москва домовилася разом з Анкарою про те, що остання внесе свій вклад в евакуацію озброєних повстанців, які погодяться скласти зброю заради захисту цивільного населення. Після чого він додав: «Судячи з того, що ми бачимо, я вважаю, що це відбувається завдяки домовленості, досягнутій нами з президентом Туреччини під час його візиту в Санкт-Петербург»» («Elaf», 16.12.2016, «Sputnik Новости», 16.12.2016).

Крім цього приниження Ердогану ще загрожує обіцянка Аллаха відносно кожного злочинця, який виступив проти Ісламу, і тому, хто сприяв втраті землі Ісламу

سَيُصِيبُ الَّذِينَ أَجْرَمُوا صَغَارٌ عِندَ اللَّـهِ وَعَذَابٌ شَدِيدٌ بِمَا كَانُوا يَمْكُرُون

«Ті, які коять гріх, будуть принижені перед Аллахом, їх спіткає сувора кара за те, що вони займалися хитрощами!» (6:124)

Ну а тим недостойним я повторю свої слова: «Не дивлячись на все, що сталося, яким би розрухам не піддався Алеппо, він знову відродиться. І будуть землі Шама, в цілому, і Алеппо зокрема, залишатися живою раною для Америки, Росії і їхніх наступників, позбавляючи їх спокою і зводячи нанівець їхні так звані успіхи з кожним здійсненим ними злочином. Нехай не тішить цих злочинців століття їхня так звана перемога, адже увійти в місто вони змогли лише після його повного руйнування, а це – ні що інше, як уявна перемога. Вони змогли впоратися з повстанцями лише вбивши їх, а це і є помилкова перемога. Вони направили свої ракети масового ураження, бочкові бомби, величезні полчища воєнних на сотні або декілька тисяч повстанців, і разом з цим в них не виходить боротися з повстанцями без підтримки з повітря і моря; це – боягузлива перемога, яка виявляє їхню нездатність мужньо вистояти у боротьбі. Подібна перемога не триватиме довго. Америка, Росія, союзники, підконтрольні їм наймані групи та їхні послідовники бажають своїми звірячими злочинами повторити долю своїх предків – хрестоносців і монголо-татар, – які в свій час чинили жахливі злочини по відношенню до жителів Іраку і Шаму.

Однак вони не отримали науки з того, яким виявився їхній результат. Мусульмани вигнали їх зі своїх земель і знову відродилися. Вернулась велич Ісламу і мусульман, а їхня держава Халіфат стала ще більше сильнішою. Потім, завдяки своїй міці, мусульмани, з дозволу Аллаха, завоювали місто Іраклія і перетворили його в ісламську столицю – Стамбул, наблизившись до Москви і воріт Відня. Воістину, часи змінюються. І немає нічого ближче, ніж завтрашній день. Всевишній Аллах говорить:

وَسَيَعۡلَمُ ٱلَّذِينَ ظَلَمُوٓاْ أَيَّ مُنقَلَب يَنقَلِبُونَ

«Скоро дізнаються ті, які чинять несправедливо, куди вони повернуться!» (26:227)

19 Рабіъ уль-авваль 1438 р.х.
18.12.2016 р.

Головне меню