Що відбувається у Саудівській Аравії? І якою є роль Америки у цьому?

Відповіді на питання
Друкарня

Питання: 19.11.2017 на сайті електронної газети «Аль-Мудун» була опублікована стаття, де згадувалось, що кампанія по боротьбі з корупцією у Саудівській Аравії зачепила і військові кола:

«Офіційний представник Саудівської Аравії повідомив, що по підозрі у причетності до фінансової корупції було заарештовано 14 відставних офіцерів, працюючих у міністерстві оборони, і 2 офіцери Національної гвардії».

Сам комітет по боротьбі з корупцією був створений 04.11.2017 за наказом короля Сальмана ібн Абдуль-Азіза Аль Сауда, на чолі якого був поставлений наслідний принц Мухаммад ібн Сальман Аль Сауд.

У день створення комітету сталися перші арешти; вони торкнулись десятка колишніх міністрів та крупних бізнесменів. Були заморожені їх рахунки, а також рахунки їх близьких. 08.11.2017 арабська служба «ВСС» опублікувала статтю, у якій приводиться:

«Агентство «Reuters» повідомляє, що комітет по розслідуванню корупції заморозив банківські рахунки колишнього наслідного принца Мухаммада ібн Наіфа Аль Сауда та його близьких. Мухаммад ібн Наіф є одним із найбільш відомих членів саудівської родини і по сей день. До того, як сталося змінення принципу престолонаслідування, саме він стояв першим у списку наслідних принців, але після змінень, внесених королем Сальманом ібн Абдуль-Азізом, до влади прийшов його син Мухаммад, а потім були заарештовані 11 принців…».

Звідси виникають два питання: Що відбувається у Саудівській Аравії? І якою є роль Америки у цьому?

Відповідь:

Для повної ясності на початку ми дамо огляд родини Аль Сауда та їх зв’язків, а тільки потім перейдемо до відповіді:

1) Родина Аль Сауда з часів свого першого повстання проти Османського Халіфату мала зв’язки з колонізаторами. У 1788 р. вони при підтримці англійців напали на м. Ель-Кувейт, а у 1803–1804р.р.— на міста Мекку та Медину, у результаті усі три міста були захоплені. Напади саудитів не припинились: так, у 1810 р. вони атакували м. Дамаск, проте жителі міста дали їм жорстку відсіч, але,незважаючи на це, саудити змогли захопити Алеппо та інші міста. Для просунення своїх інтересів вони використали ваххабітський рух, а саудитів, у свою чергу, викорстали англійці з метою нанесення удару по Ісламській Державі. У 1818 р. Ісламська держава за допомогою свого валія (губернатора) Єгипту Мухаммада Алі-паши змогла придушити повстання Аль Сауда. У 1891 р. Англія знов підняла саудитів на повстання, проте Османський Халіфат зміг придушити і його.

У 1901 р. Англія знов підіймає їх на повстання. Сама співпраця та отримання підтримки саудитами від англійців ні для кого не було секретом. Так, скориставшись слабкістю Ісламської Держави, а також його участю у Першій світовій війні, Англія змогла зміцнити позиції родини Аль Сауда проти жителів Неджда та Хіджаза, тому що саме вони вели тривалі війни проти них, але потім саудити змогли здолати та підкорити собі ці регіони. У 1932 р. при підтримці Англії саудити змогли об’явити своє перше королівство. Проте після того, як американці знайшли нафту у Саудівській Аравії,вони побачили можливість наживатись за чужий рахунок, у результаті чого почали шукати способи для насадження свого політичного впливу у країні. Особливо це стало помітно після смерті у 1953 р. короля Абдуль-Азіза ібн Абдуррахмана Аль Сауда; саме тоді почалась боротьба за схилення на свій бік членів королівської родини між Америкою та Англією. Таким чином з’явилось англо-американське протистояння всередині країни.

2) На сьогоднішній день американський агент Сальман ібн Абдуль-Азіз зміг узяти верх над рештою, запустивши процес ліквідації англійських агентів та їх послідовників. Його попередник Абдуллах ібн Абдуль-Азіз Аль Сауд мав зв’язки з англійцями, тому він намагався зосередити владу у руках агентів Англії, але, незважаючи на це, родинна традиція примусила його об’явити наслідним принцом Сальмана ібн Абдуль-Азіза для збереження стабільності у правлячій родині. При цьому він знав, що його брат Сальман є агентом Америки, тому у якості страховки Абдуллах ібн Абдуль-Азіз призначив Мукріна ібн Абдуль-Азіза Аль Сауда заступником наслідного принца Сальмана ібн Абдуль-Азіза, що зробила Мукріна другим у лінії престолонаслідування; тим самим король хотів у майбутньому забезпечити англійцям вплив. Як нібито він побачив, що Сальман ібн Абдуль-Азіз старий та хворий, а Мукрін ібн Абдуль-Азіз зможе головувати та його слово буде впливовим аж до смерті Сальмана.

А потім влада перейде плавним чином у руки Мукріна ібн Абдуль-Азіза, як це відбулось, коли Фахд ібн Абдуль-Азіз Аль Сауд став занадто старим та хворим, а Абдуллах ібн Абдуль-Азіз став тоді наслідним принцом і його слово мало вагу. Коли у 2005 р. Фахд ібн Абдуль-Азіз помер, Абдуллах ібн Абдуль-Азіз прийшов до влади. Те, що сталося після смерті Абдуллаха ібн Абдуль-Азіза на початку 2015 р., тобто після того, як Сальман ібн Абдуль-Азіз узяв на себе важелі правління, не входило у розрахунки Абдуллаха ібн Абдуль-Азіза. Сальман ібн Абдуль-Азіз змінив порядок престолонаслідування, позбавивши Мукріна ібн Абдуль-Азіза статусу спадкоємця престолу, призначивши замість нього Мухаммада ібн Наіфа Аль Сауда, а другим у лінії престолонаслідування призначив свого сина Мухаммада. Тим самим король змістив з ключових посад багатьох принців, призначених Абдуллахом ібн Абдуль-Азізом. Сальман ібн Абдуль-Азіз почав зміцнювати владу свого сина Мухаммада, а потім у 21.06.2017 він видалив Мухаммада ібн Наіфа із черги престолонаслідування, об’явивши свого сина наслідним принцом; при цьому Сальман не призначив другого у лінії престолонаслідування.

3) У відповіді на питання от 25.01.2015, тобто коли Сальман прийшов до влади після смерті Абдуллаха, ми сказали: «Що стосується нинішнього короля, то він є представником міністерства оборони. А тому, швидше з усе, американський вплив буде превалювати у період його правління. Король Абдуллах розумів це, і з цієї причини він ввів нову традицію у Саудівській Аравії — призначати не лише принца-наступника (спадкоємця престолу), але також і наступника цьому принцу-наступнику. Він розумів, що Сальман ібн Абдуль-Азіз є проамериканською фігурою, і щоб він не призначав собі наступника, як це було заведено у Саудівській Аравії раніше, король Абдуллах призначив наступника спадкоємця престолу, щоб позбавити нового короля можливості призначити у якості свого наступника кого-небудь із проамериканських осіб у родині Аль Сауда. Ось чому колишній король Абдуллах завчасно призначив Мукріна кронпринцом до майбутнього короля Сальмана ібн Абдуль-Азіза для тієї мети, яку ми згадали трохи вище».

«Мукрін ібн Абдуль-Азіз Аль Сауд відомий своїми тісними стосунками з Британією. Він отримав освіту у знаменитому королівському авіаційному коледжі Великобританії у Крануеллі. І тому колишній король повністю довіряв йому, більше того — вважав його своїм наближеним. Винахід колишнім королем такої традиції, як наступника кронпринца (або наступника майбутнього короля), переслідувало мету розірвати американський ланцюжок після Сальмана ібн Абдуль-Азіза. Іще у лютому 2013 року колишній король Абдуллах призначив Мукріна на цю посаду та видав наказ, що забороняє звільнювати його з обіймаємої посади кронпринца, тобто заступника короля або наступника короля, який буде правити після Абдуллаха».

Проте англійським розрахункам не судилося збутися, адже Сальман ібн Абдуль-Азіз переступив правила престолонаслідування, закони та звичаї родини: він позбавив Мукріна ібн Абдуль-Азіза статусу наслідного принца, призначивши тимчасово на його місце Мухаммада ібн Наіфа, а потім змістив і його, об’явивши свого сина Мухаммада наслідним принцом та надавши йому повноваження і ключові керівні посади, щоб він зміг стати повноправним володарем влади.

4) Коли король Сальман ібн Абдуль-Азіз 04.11.2017 об’явив про створення комітету по боротьбі з корупцією під головуванням свого сина Мухаммада, у той же день сили безпеки заарештували 11 принців та 4-ох діючих міністрів, а слідом за цим відбулось їх негайне звільнення зі своїх посад, що вказує на незвичність затримань, нібито вони не мають ніякого відношення до боротьби з корупцією. Це більше схоже на те, що відбувається при державному перевороті, коли проводяться арешти, звільнення, звинувачення пред’являються одразу. Також на це вказують арешти десятків екс-міністрів та крупних бізнесменів, заморожування їх рахунків та рахунків близьких їм осіб. Агентство «Reuters» повідомило про те, що було заморожено більше 1700 банківських рахунків, і їх число зростає з кожною годиною. Серед тих, чиї банківські рахунки були заморожені, Мухаммад ібн Наіф та його близькі, проте адже лише учора він був спадкоємцем престолу. Агентство «Reuters» передає, що влада Саудівської Аравії повідомила, що низка інших підозрюваних так само була затримана.

Ними виявились близькі родичі заарештованих раніше, а також бізнесмени, керівники та посадові особи на більш низьких рівнях. Це підтверджує, що кампанія схожа на те, що відбувається при перевороті. Кампанія, що проводилась, торкнулась дітей колишнього короля, таких як Мутаіб ібн Абдуллах, міністр національної гвардії, Туркі ібн Абдуллах, колишній губернатор Ер-Ріяда. Мутаіб ібн Абдуллах — випускник Королівської військової академії у Сандхерсті у чині лейтенанта. Той, хто закінчує цю академію, є агентом Англії, до нього там навчались принци Перської затоки, королі та принци Йорданії. Його брат Туркі ібн Абдуллах, який був звільнений з посади губернатора Ер-Ріяда після того, як Сальман ібн Абдуль-Азіз посів на трон, має ступінь магістра військових та стратегічних наук Уельского університету. Схоже, що Америка знайшла спосіб ліквідувати британських агентів, звинувативши їх у корупції.

Вони доручила це Сальману ібн Абдуль-Азізу та його сину Мухаммаду. Метод «звинувачення у корупції» використовується багатьма режимами для ліквідації своїх супротивників, тим більше, що майже усі можновладці в урядових органах держави забруднили свої руки хабарами, крадіжкою, проїданням бюджетних засобів, призначенням на посадові пости своїх родичів та близьких,просуненням проектів в обхід закону, попранням прав інших, проявом тиранії по відношенню до людей, використовуючи свої посади для здійснення як своїх бажань, так і бажань тих, хто у їх колах. Виникає питання: що гірше — корупція чи відсутність втілення Шаріату Аллаха, слідуючи за «шаріатом» колоніальних держав?

5) Ми бачимо, що Америка підтримала цю кампанію та тих, хто її здійснює. Президент США Дональд Трамп 06.11.2017 у «Твіттері» написав:

«Я повністю довіряю королю Сальману та наслідному принцу Саудівської Аравії. Вони точно знають, що роблять. Деякі люди, до яких вони застосували жорсткі заходи, довгий час висмоктували ресурси своєї держави ».

Саудівське агентство новин «SPA» передає:

«05.11.2017 Служитель Двох Святинь король Сальман ібн Абдуль-Азіз Аль Сауд провів телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом, у якій виразив засудження КСА терористичного акту у Нью-Йорку, що суперечить релігійним цінностям та гуманітарним принципам… У ході телефонної розмови сторони також обговорили аспекти співпраці між двома державами у різноманітних областях та засоби їх розвитку на додаток до обговорення регіональних та міжнародних подій».

04.11.2017 агентство «Reuters» передало:

«Трамп обговорив з королем Саудівської Аравії Сальманом ібн Абдуль-Азізом Аль Саудом можливість первинного розташування акцій крупнішої у світі нафтової компанії «SaudiAramco» на Нью-йоркській фондовій біржі (NYSE). Він був би дуже вдячний, якщо Ер-Ріяд розташує акції на Нью-йоркській біржі. Король відповів, що вони будуть вивчати використання американських фондових бірж».

07.11.2017 агентство «Reuters» опублікувало:

«Ми продовжуємо заохочувати владу Саудівської Аравії у переслідуванні осіб, які, на їх думку, буди корумпованими чиновниками. Ми очікуємо, що це станеться на справедливій та прозорій основі».

Це вказує на те, що за усією цією кампанією стоїть Америка. Саме Америка підтримує та скеровує кампанію у бік тих, хто неугодний для американців, або є англійським агентом, або із тих, хто незадоволений політикою короля та його сина.

6) Підтверджується те, що розгорнута компанія є сугубо політичною, адже комітет почав свою роботу у день свого створення з арештів та заморожування рахунків... Ця компанія насправді не має нічого спільного з корупцією або реформами, тим більш що Сальман ібн Абдуль-Азіз та його син також втонули у корупції та у розтраті державних засобів, включаючи надання Америці 460 млрд. доларів. Акцент у заяві з боку уряду, яка транслювалась Агентством Саудівської Аравії, робився на те, щоб нанести сильний удар по супротивникам режиму. У ній було сказано: «Формування Комітету по боротьбі з корупцією було зв’язано зі зловживанням своїми можливостями деякими слабкодухими, у яких особисті інтереси стали вище інтересів суспільства. Вони розтратили державні кошти, і їх не стримали ані релігія, ані совість, ані моральність, ані патріотизм. Скориставшись своїм впливом та повноваженнями, вони замахнулися на засоби держави , а потім, використовуючи різноманітні способи, намагалися приховати свої ганебні дії». А потім після формування комітету 04.11.2017 одразу відбулись арешти.

7) Слідом за цим, тобто 05.11.2017, було проголошено, що заступник губернатора округу Асір Мансур ібн Мукрін та іще декілька офіційних високопосадових осіб загинули внаслідок аварії гелікоптеру. Виникли підозри, що це — свого роду зачистка, тим більше, що цей принц є сином Мукріна ібн Абдуль-Азіза, колишнього наслідного принца, який був зміщений Сальманом ібн Абдуль-Азізом після того, як прийшов до влади. Число затриманих на сьогоднішній день перевищило сотні. Генеральний прокурор Саудівської Аравії Сауд аль-Муджиб заявив:

«Семеро людей із 208 затриманих у зв’язку з розслідуванням справ про корупцію відпущені на свободу через відсутність достатніх доказів … Фінансова складова цих багаторічних махінацій по привласненню та розтраті державних засобів за попередніми даними слідства, склала понад 100 млрд. доларів» газета «Аль-Хаят», 09.11.2017

Перевірка проводиться у відношенні економічних угод як людей із королівської родини, так і впливових людей в уряді! Це вказує на те, що питання полягає у ліквідації тих сил, що впливають на правлячу владу, тому, якщо уся влада не буде передана наслідному принцу Мухаммаду ібн Сальману, то вони похитнуть її, тим більше,що Мухаммед вносить докорінні змінення у систему та суспільство, а також став наслідним принцом всупереч родинним традиціям.

8) Таким чином те, що відбувається у Саудівській Аравії у межах так званої «боротьби з корупцією» — це спроба вигнати англійців із країни. Завадити їм здійснити державний переворот проти короля Сальмана ібн Абдуль-Азіза та його сина, а також добитися безпечної передачі влади наслідному принцу, щоб ніхто не суперечив цьому. Саме син Сальмана взяв на себе відповідальність за просунення інтересів Америки без яких-небудь внутрішніх суперечок або зовнішнього оспорювання, особливо з боку Британії. Знайте, що зрада — у будь-якому обличчі є зрадою:

وَأَنَّ ٱللَّهَ لَا يَهۡدِي كَيۡدَ ٱلۡخَآئِنِينَ

«Аллах не допомагає підступам зрадників» (12:52).

9) І наприкінці я хотів додати, що з кожним днем стає усе очевидніше та очевидніше непридатність існуючих режимів у мусульманських країнах, будь то система родини Аль Сауда, система Ірану або яка-небудь інша. Усі вони управляються колоніальним Заходом, який працює для ствердження своєї гегемонії над нами, щоб потім розграбувати наші ресурси та багатства. Тому самою першою дією повинно бути змінення сутності цих режимів, які залишились від колонізаторів:

وَلَا تَرۡكَنُوٓاْ إِلَى ٱلَّذِينَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّكُمُ ٱلنَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ ٱللَّهِ مِنۡ أَوۡلِيَآءَ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ

«Не схиляйтесь на бік беззаконників, щоб вас не торкнувся Вогонь. Немає у вас покровителів та помічників, окрім Аллаха, і тоді ніхто вам не надасть підтримки» (11:113).

І тоді ми зможемо позбутися від усієї цієї гнилі, корупції та порочності з боку колоніальних держав, будь то Америка, Англія або інші держави. Народи невір’я — це одна нація у своїй ворожості до Ісламу та мусульманам. Усі ті, хто послідував за державами Заходу, співпрацював з ними, прямо чи непрямо реалізовує їх плани та проекти, підтримував світськість систем у мусульманських країнах, є злочинцями, і їх очікує ганьба у Наступному житті:

سَيُصِيبُ ٱلَّذِينَ أَجۡرَمُواْ صَغَارٌ عِندَ ٱللَّهِ وَعَذَابٞ شَدِيدُۢ بِمَا كَانُواْ يَمۡكُرُونَ

«Грішників же спіткає приниження перед Аллахом та тяжкі муки за те,що вони плели підступи» (6:124).

Рішення наших проблем полягає у наступному: скинення існуючих систем та встановлення Халіфату, правління у якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Ми повинні встановити Халіфат, навіть якщо панікери та малодушні вважають це неможливим. Адже щирість перед Аллахом Всемогутнім у праведній діяльності та слідуванню методу Посланця ﷺ, з дозволу Аллаха, зробить близькою появу держави Халіфат:

وَيَقُولُونَ مَتَىٰ هُوَۖ قُلۡ عَسَىٰٓ أَن يَكُونَ قَرِيبٗا

«Скажуть: «Коли ж це станеться?». Скажи: «Може бути, це станеться дуже скоро!» (17:51).

А потім здійсниться обіцянка Аллаха:

وَيَوۡمَئِذٖ يَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٤ بِنَصۡرِ ٱللَّهِۚ يَنصُرُ مَن يَشَآءُۖ وَهُوَ ٱلۡعَزِيزُ ٱلرَّحِيمُ

«У той день дня віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому забажає. Він — Могутній, Милосердний» (30:4,5).

2 Рабіъ уль-авваль 1439 р.х.
20.11.2017 р.

Головне меню