Конференція у Бахрейні та «Угода сторіччя»

Відповіді на питання
Друкарня

Питання: Економічна конференція у Бахрейні, проведена під керівництвом американської адміністрації Кушнера, дійшла до кінця.

У мить відкриття конференції Кушнер заявив: «Семінар у Бахрейні не є угодою сторіччя, а можливістю сторіччя» («SputnikArabic», 25.06.2019). Чи є ця конференція частиною «Угоди сторіччя»? Або це окремий проект, як сказав Кушнер? Далі, чому не було розкрито зміст угоди? Чи є витоки новин, які стосуються змісту договору про угоду? Наскільки вона близька до успіху? Нехай воздасть Аллах Вам благом.

Відповідь: Для того, щоб відповідь була ясною, необхідно на початку пояснити наступне:

A. Конференція у Бахрейні

1. Учора ввечері Білий дім заявив про готовність провести економічний «робочий семінар» у столиці Бахрейну Манамі наприкінці наступного місяця, під час якого буде об’явлений економічний прорив у межах плану президента Дональда Трампа по встановленню миру на Близькому Сході (aawsat.com, 20.05.2019).

2. До початку робочого семінару у Бахрейні 22.06.2019 Кушнер розкрив деталі економічного прориву у контексті плану миру на Близькому Сході. Цей план має на увазі застування міжнародного інвестиційного банку з фондом у 50 млрд. доларів США, які будуть пущені на оживлення палестинської економіки та економік сусідніх арабських держав. Окрім того, 5 млрд. доларів буде пущено на налагодження транспортного коридору, який поєднає Західний берег річки Йордан з сектором Газа («France 24», 24.06.2019).

3. 25.06.2019 у Бахрейні була проведена конференція — до скликання якої закликали Вашингтон і Манама — під назвою: «Робочий семінар миру зради процвітання з метою заохочення інвестицій у Палестину» («BBC», 25.06.2019).

4. Радник і по сумісництву зять президента США Джаред Кушнер відкрив «семінар» у столиці Бахрейну Манамі. Це був, по суті, форум, на якому обговорювались питання розвитку Палестини... Кушнер розкрив деякі деталі планів Америки по розвитку Західного берегу і сектора Гази. Реалізацію плану він оцінив у 50 млрд. доларів, вказавши, що план дасть можливість подвоїти ВВП Палестини і забезпечити у ній робочі місця («RT», 25.06.2019).

5. Радник президента США Джаред Кушнер заявив: «Вашингтон об’явить про план політичного рішення, коли план буде готовий».
Потім, у середу, під час свого виступу Кушнер додав: «Конференція у Бахрейні показує, що проблему Близького Сходу можна вирішити економічним шляхом». Про це він заявив після завершення робочого економічного семінару у Бахрейні, який почався у вівторок і тривав по сьогоднішній день у столиці Бахрейну Манаме... («Al-Alam», 26.06.2019).

6. У заключній заяві було сказано: «Учасники семінару «Мир заради процвітання», який проходив у середу вночі, закликали до зміцнення розвитку і підсиленню інвестицій на благо інтересів палестинського народу, щоб добитися «його» економічного процвітання»... У заяві було сказано, що семінар завершив свою роботу з «великим оптимізмом відносно економічного розвитку і інвестування на благо інтересів палестинського народу». На другий день семінару усі дискусії були зосереджені — згідно заяві — на питання «розвитку та інвестицій на благо інтересів палестинського народу, заради досягнення його економічного росту та створення робочих місць». Також дискусії велись з приводу модернізації робочої сили за допомогою надання можливості працевлаштування жінкам, а також з приводу налагодження ефективної взаємодії з молоддю, яка стикнулась з високим рівнем безробіття... Економічний план, запропонований Кушнером у вівторок, має на увазі вкладання інвестицій у палестинські землі на суму у 28 млрд. доларів, а також виділення інших інвестицій у вигляді грантів і субсидованих позик на суму у 22 млрд. доларів в економіку Йорданії, Єгипту і Лівану, бо ці держави прийняли у себе палестинських біженців (агентство «Анадолу», 27.06.2019).

Таким чином, конференція у Бахрейні явилась прелюдією формування відповідної атмосфери, придатної для проголошення у майбутньому «Угоди сторіччя». Інакше виражаючись, у Бахрейні обговорювався розмір грошового хабара, яку Трамп виплатить зрадникам із числа арабів і неарабів у регіону, щоб таким чином полегшити укладання з ними угоди, вбивчої для їх же земель... Питання полягає у тому, чи розуміють вони це?!

B. «Угода сторіччя» та інформаційні витоки про неї

1. З 1959 р.,іще у часи правління Ейзенхауера, Америка прийняла остаточне рішення про створення двох держав на території Палестини. Потім вона привела до руху Абдель Насера, щоб той виконав цей її план. Потім, з цією ж метою, вона використала «ОЗП» («Організацію Звільнення Палестини») під керівництвом Ахмада Шукейрі у 1964 р... Коли «ОЗП» провалилась, Ахмад Шукейрі залишив свій піст у 1967 р. У 1968 р. Британія руками свого агента короля Йорданії Хусейна ібн Талала, підтримуваного державами Перської затоки, допомогла Ясіру Арафату очолити «ОЗП», після чого той почав закликати до реалізації британського плану, тобто до проекту формування світської держави Палестина, чого він бажав іще у часи заснування організації «ФАТХ» у 1965 р. (як партії) при сприянні тих же агентів Британії. Проте потім він був вимушений відмовитись від британського плану, опинившись під тиском агентів США: правителя Єгипту Анвара Садата і правителя Сирії Хафеза Асада. Через що він послідував американському рішенню, через що у 1974 р. ЛАД (Ліга Арабських Держав) визнала «ОЗП» єдиним законним представником палестинського народу, а також «ОЗП» отримала визнання з боку ООН і увійшла у її склад у якості члена-спостерігача.

У 1988 р. Арафат офіційно визнала єврейське утворення і за ним «право» окупації 80% земель Палестини. Він зробив це у ту мить, коли офіційним чином погодився з американським проектом, заявивши: «Дві держави для двох народів у Палестині». Потім у 1993 р. на конференції в Осло він об’явив про створення Палестинської адміністрації під керівництвом «ОЗП» з метою встановлення палестинської держави до 1999 р. Але, незважаючи на усе це, Америка так і не змогла реалізувати свій план на потязі усього правління президента Клинтона. Коли прийшла черга Джорджа Буша-молодшого очолити Америку, у 2002 р. ЛАД прийняла до виконання т. з. ініціативу Саудівської Аравії, яку потім перейменували в «арабську ініціативу», закликану підготувати арабські держави до визнання єврейського утворення і встановлення поруч з ним палестинської держави. Згодом, у 2003 р., Америка видала проект «дорожньої карти», яка передбачала утворення палестинської держави до 2005 р. Для цієї мети Америка також створила «Близькосхідний квартет» (об’єднання Євросоюзу, Росії, США та ООН), але усе одно не змогла встановити цю державу.

Коли до влади у США прийшов Обама, на нього була покладений увесь тягар даної місії. Він відновлював переговори у 2009 та у 2013 рр., проте і ці спроби закінчились поразкою. Таким чином, усі президенти США намагались реалізувати проект двох держав у Палестині, але їх спроби виявились марними. І ось тепер до влади у США прийшов Трамп, і Америка визнала свою нездатність виконати задуманий проект по створенню двох держав, після чого вирішила змінити його чи зовсім замінити чимось іншим. Іще у 1995 р. Конгрес США видав наказ по визнання Єрусалиму столицею єврейського утворення, але зробив цей наказ необов’язковим для президента, залишивши його реалізацію будь-якому наступному президенту, який вважатиме, що час цього наказу прийшов.

2. Як тільки Трамп промовив присягу, то одразу ж заявив, що рішення про встановлення двох держав не є єдиним рішенням, здатним покінчити з «ізраїльсько»-палестинським конфліктом, вказуючи на інші варіанти, які, можливо, приведуть до миру. Трамп заявив: «Я дивлюсь на рішення про дві держави і про рішення про одну державу. Яке із двох рішень більше обрадує «ізраїльтян» і палестинців, таке ж рішення обрадує і мене» («Аль-Джазіра», 16.02.2017)... Минув час, і вчинки Трампа почали вказувати на те, який саме шлях він обирає: його адміністрація у вересні 2017 р. заявила про перенесення американського посольства із Тель-Авіва в Єрусалим, тим самим визнавши Єрусалим частиною сіоністського утворення... Потім Трамп почав розпатякувати про просунення конфлікту між Палестиною та сіоністським утворенням уперед за допомогою проведення «останньої угоди» чи «угоди сторіччя»... Трамп поклав на свого головного радника і зятя Джареда Кушнера і на Джейсона Гринблатта, свого спеціального посланця на Близькому Сходів, задачу просувати процес «угоди сторіччя»...

У лютому 2019 р. Кушнер відвідував різноманітні країни у межах просунення плану Трампа. Спочатку він зустрівся з принцом Саудівської Аравії Мухаммадом ібн Сальманом. Потім, 27.04.2019, він відвідав Ердогана. Потім він зустрівся з лідерами ОАЕ, Бахрейну та Оману... Візити були здійснені з метою заручитись підтримкою правителів регіону, які повинні будуть допомогти йому у реалізації задуманого... Потім адміністрація Трампа пообіцяла, що план буде переданий Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку у вересні 2018 р... Проте ця передача затягнулась до початку 2019 р. Потім до початку місяця Рамадан, Трамп заявив, що об’ява про початок процесу намічена після Рамадану на червень місяць 2019 р...

Тепер же мить реалізації плану була перенесена на листопад 2019 р., після проведення виборів в єврейському утворенні, бо Трамп виявився незадоволений Нетаньяху за те, що той не переміг на виборах у першому турі і вимушений іти у другий парламентських виборів, тим самим вимусивши Трампа відстрочити об’яву про угоду. «Виступаючи у Білому домі перед від’їздом у Британію, Трамп описав своє бачення політичної ситуації в «Ізраїлі». Беньямін Нетаньяху так і не зміг сформувати парламентську більшість, не набравши достатньої кількості голосів на виборах до спливання крайнього строку у середу, через що вони були перенесені на вересень цього року. У зв’язку з цим Трамп описав положення в «Ізраїлі» як «хаотичне», додавши: «Бібі був обраний, а тепер раптово вони повертаються до повторних вибрів у вересні. Це смішно. Ми незадоволені цим» («RT», 03.06.2019).

Ось так Трамп підготував свій план, якому не може нарадітися, з яким він мечеться у різні боки, вважаючи, нібито поразка, яка спіткала колишніх президентів США, не спіткає його, і що він реалізує свою «Угоду сторіччя»... Проте, з дозволу Аллаха, і на цей план чекає поразка так само, як провалилось рішення про встановлення двох держав.

C. Розкриття угоди та інформаційні витоки

1. Трамп забуває (або робить вигляд, що забуває) про великий статус Палестини у серцях і розумах мусульман. Вони ніколи не погодяться з цією угодою і відкинуть її різким чином... разом з тим, Трамп вважає, нібито його мільярди спокусять палестинців, і вони погодяться з ним. З цієї причини він не об’явив про деталі угоди і провів конференцію у Бахрейні як якусь прелюдію до «Угоди сторіччя», яка закликана підгодовувати для майбутньої угоди відповідну атмосферу!

2. Маються інформаційні витоки, які стосуються «Угоди сторіччя», і видно, що вони були допущені навмисно у межах підготовчого процесу до майбутньої «Угоди сторіччя». Найбільша частка витоків була передана єврейською газетою «Ісраель хайом» 07.05.2019. Газета належить Шелдону Адельсону, одному із найбільших фінансистів передвиборчої кампанії Трампа, також наближеному до Нетаньяху... до числу цих витоків відносяться:

Угода. Була укладена трибічна угода між «Ізраїлем», «ОЗП» та «ХАМАС». Буде заснована держава Палестина, яка носить назву «Нова Палестина». Вона буде розташовуватись на Західному березі і включати у себе сектор Газа, але без територій, на яких є єврейські поселення.

Очищення території. Окремі єврейські поселення, які не мають спільних кордонів з єврейським утворенням, будуть приєднані до нього разом з усіма землями, які стоять між ними та єврейським утворенням. Усе це буде належати єврейському утворенню.

Єрусалим.. Єрусалим не буде розділений на частини, а буде керуватись спільно «Ізраїлем» і Палестиною. Араби будуть переселені і стануть жителями «Нової Палестини», а не «ізраїльтянами». Муніципалітет Єрусалиму буде спільним, як і відповідальність за усі землі Єрусалиму, за винятком сфери освіти, яка у Нової Палестини буде своєю. Нова Палестина буде платити єврейському муніципалітету Єрусалиму податок «арнона» (податок, який стягується з користувачів будівель і земель) і податок на воду.

Газа. Єгипет надасть нові землі для Палестини, де будуть зведені аеропорт, заводи, де будуть вестись обміни товарами і сільське господарство без надання палестинцям права проживання на них.

Армія. Новій Палестині буде заборонено мати армію. Зброя буде лише у поліцейських. «ХАМАС» здасть своє озброєння і боєприпаси, у т.ч. особисте озброєння членів організації. Усе їх озброєння буде передано Єгипту. В обмін на це члени «ХАМАС» будуть отримувати щомісячну платню від арабських держав... Через рік після підписання угоди будуть проведені вибори у палестинський уряд... Через рік після виборів будуть виходити на свободу усі ув’язнені частина за частиною на протязі 3-х років.

На протязі 5 років будуть побудовані порт і аеропорт у Палестині. До цього часу палестинці будуть користуватись портами і аеропортами «Ізраїлю»... Кордони між «Ізраїлем» і Палестиною залишаться відкритими як між дружніми державами... Буде зведено міст висотою 30 метрів над землею, який зв’яже Газу з Західним берегом. 50% вартості мосту буде покладено на Китай, 10% — на Японію, 10% — на Південну Корею, 10% — на Австралію, 10% — на Канаду, 10% — на США і ЄС... Долина річки Йордан залишиться під контролем «Ізраїлю», як це обстоїть сьогодні. Шосе 90 буде перебудовано у чотирьохполосне. «Ізраїль» буде контролювати його розмежування. Дві полоси будуть віддані палестинцям. Ці полоси зв’яжуть Палестину з Йорданією.

Незважаючи на те, що ці витоки не є офіційними, тим не менш, сама їх постановка і те, що вони були опубліковані в єврейські газеті, яка належить Шелдону Адельсону, одному із найбільших фінансистів передвиборчої кампанії Трампа, також наближеному до Нетаньяху, говорить про те, що ці витоки реально відображають бачення Трампа та його кліки... Ясно видно, що ця угода має глибоке коріння зрадництва на адресу Палестини, розрахованого на те, щоб зрадники із числа арабів і неарабів прийняли її. Вони погоджуються з рішенням про дві держави, що також є зрадництвом, тому що Палестиною є уся Палестина, це ісламська земля, яка повинна відійти Ісламській Уммі, не віддаючи і п’яді від неї. У протилежному випадку це буде зрадництвом. Що ж тоді говорити про рішення встановити дві держави, через що ми втратимо більшу частину Палестини?!

Тим не менш, зрадники іщ числа арабів і неарабів усе ж таки погоджуються з цим рішенням, виправдовуючись, що таким чином їм залишиться хоч щось від держави! Насправді, угода, запропонована Трампом, не залишить цим зрадникам нічого. Його ж власний радник Кушнер заявив: «Угода сторіччя», по суті не має на увазі рішення про дві держави, а Єрусалим назавжди залишиться столицею «Ізраїлю» («BBC», 02.05.2019). Єврейські поселення на Західному березі, у свою чергу, зруйнують остаточно ті 12% Палестини, що офіційно залишились у руках палестинців, але насправді контролюються єврейськими військовими!

D. Угода Трампа не буде успішною...

Навіть сам Трамп, як би він не хизувався своїм проектом, очікує його поразки. «Трамп заявив, що державний секретар США Майк Помпео, можливо, виявиться правий у тому, що план американської адміністрації, який очікує миру на Близькому Сході, зазнає поразки. Газета «TheWashingtonPost» вже цитувала заяву Помпео у Нью-Йорку, яка пролунала на адресу лідерів єврейського утворення про те, що план, реалізація якого часто відкладалась, може так і не набрати обертів» («Timesofisrael», 03.06.2019).

Через свою дурість Трамп так і не зрозумів, що Палестина не продається і не купується, що на її території розташована перша кибла мусульман і третя мечеть, до якої вирушають ті, хто молиться, з метою відвідування. Палестина — це земля піднесення Пророка Мухаммада ﷺ. Її, з дозволу Аллаха, звільнять армії мусульман. Такбіри мусульманських солдатів буде чутно по усій Палестині, і стяг Пророка ﷺ піднесеться над нею!.. Нехай навіть сьогодні Трамп і знаходить серед нікчемних правителів та їх прибічників тих, хто готовий продатися за брудні гроші, завтра він знайде лише мечі Халіфату, які обрушаться на шиї сіоністів та усіх невірних колонізаторів. Які допомагали їм у злочині! Палестина буде звільнена від євреїв та їх помічників так само, як було до цього звільнена від хрестоносців! Завтрашній день наступить скоро... Так і буде, з дозволу Аллаха! Вивів Муслім у своєму «Сахіху» від Абу Хурайри (р.а.): «Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

لَا تَقُومُ السَّاعَةُ حَتَّى يُقَاتِلَ الْمُسْلِمُونَ الْيَهُودَ فَيَقْتُلهُمْ الْمُسْلِمُونَ

«Час не прийде доти, доки мусульмани не битимуться з євреями. Мусульмани переможуть їх».

Сказав Всевишній:

وَلَتَعْلَمُنَّ نَبَأَهُ بَعْدَ حِينٍ

«А ви неодмінно дізнаєтесь звістку про нього через певний час» (38:88).


24 Шавваля 1440 р.х.
27.06.2019 р.

Головне меню