На заяву Трампа правителі мусульман не відреагували належним чином, у результаті чого упало останнє їх фігове листя

Прокламації
Друкарня

06.12.2017 Дональд Трамп об’явив, що столицею сіоністського утворення буде Єрусалим: «Президент США Дональд Трамп у середу у Білому домі заявив, що США визнають Єрусалим столицею «Ізраїлю».

Також американський лідер доручив Держжепу розпочати підготовку до переносу посольства США із Тель-Авіва в Єрусалим, а також розпочати негайний пошук архітекторів та інженерів для будівництва нової будівлі посольства. Окрім того, він додав: «Я виконав свою обіцянку визнати Єрусалим столицею «Ізраїлю» («Аль-Арабія.нет»). До свого проголошення він зателефонував більшості правителів мусульманських країн, глузливо говорячи про Єрусалим та аль-Аксу. Він зателефонував Сальману ібн Абдуль-Азізу Аль Сауду, Махмуду Аббасу, Абдуллаху II ібн Хусейну, Абдуль-Фаттаху Халілу ас-Сісі, і повідоми їм, що через декілька голин він об’явить своє рішення. Відповіддю йому було мовчання ягнят!

Дійсно, Трамп набув успіху у дурній тиранії, він — ворог Ісламу та мусульман, і він стримав свою обіцянку, дану євреям. Так знайте, невір’я — це одна релігія, і не дивно, що невіруючі допомагають один одному, але дивно те, що правителі мусульман дружать з ними, не хвилюючись про те, що вони можуть стати із числа невірних:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَتَّخِذُواْ ٱلۡيَهُودَ وَٱلنَّصَٰرَىٰٓ أَوۡلِيَآءَۘ بَعۡضُهُمۡ أَوۡلِيَآءُ بَعۡضٖۚ وَمَن يَتَوَلَّهُم مِّنكُمۡ فَإِنَّهُۥ مِنۡهُمۡۗ إِنَّ ٱللَّهَ لَا يَهۡدِي ٱلۡقَوۡمَ ٱلظَّٰلِمِينَ

«О ті які увірували! Не вважайте іудеїв та християн своїми помічниками та друзями, оскільки вони допомагають один одному. Якщо ж хто-небудь із вас вважає їх своїми помічниками та друзями, то він сам є одним із них. Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей» (5:51).

О мусульмани!

Америка визнала державу євреїв у 1948 р. і підтримувала її у подальшому, при цьому наші правителі промовчали і навіть почали дружити з Америкою! Причина такої поведінки — їх нікчемність, тому вони без зусиль увібрались у шати ганьби!

Далі євреї, при підтримці Америки та мовчанні правителів, у 1967 р. продовжили окупувати решту частин Палестини та її святині. Незважаючи на це, нікчемні правителі взяли Америку у якості вірного друга та посередника у вирішенні проблем з сіоністським утворенням. Причина такої поведінки — їх нікчемність, тому вони без зусиль увібрались у шати ганьби!

Правителі вводили нас в оману та обманювали, говорячи, що нібито Америка буде спричиняти тиск на «Ізраїль», щоб він дав їм шматок землі, де можна створити подобу держави, навіть якщо вона буде демілітаризованою зоною і лише Східний Єрусалим буде його столицею... Правителі легко обдурювали інших, але обдурили лише себе, вони сліпі та несвідомі. Причина такої поведінки — їх нікчемність , тому вони без зусиль увібрались у шати ганьби!

І ось Америка язиком Трампа заявляє про своє визнання усього Єрусалиму столицею «Ізраїлю». Проте адже Єрусалим — це земля Ісри та Міраджу (нічна подорож та піднесення), перша кибла (те, у чий бік роблять намаз) мусульман, одна із трьох мечетей, до яких дозволено вирушати з метою паломництва. Трамп, коли зв’язувався з правителями, зв’язувався не через те, що цінує їх думку, навпаки, їх думці та блеянню він не надає жодного значення. Він зателефонував, щоб проінформувати їх, і годі . І як на додаток їх приниженому положенню він повідомив, що надішле до них свого заступника Майка Пенса, щоб вони усі разом обмінялись посмішками. «Трамп заявив, що його заступник Майк Пенс у найближчі декілька днів відправився з офіційним візитом на Близький Схід» («Аль-Арабія.нет», 06.12.2017). І дійсно,усе обстоїть так, як було сказано поетом:

مَنْ يَهُنْ يَسْهُلِ الْهَوَانُ عَلَيْهِ مَا لِجُرْحٍ بِمَيِّتٍ إِيلَامُ

Жалюгідному принижуватись — не в тягар.

І мертві не відчувають болі.

О мусульмани: хіба розумні будуть сперечатись про те, як врятувати Палестину від лап сіоністських банд? Хіба розумні будуть сперечатись про те, як взаємодіяти з Америкою та їй подібними спонсорами сіоністського утворення? Хіба порятунок Палестини не полягає у висуненні армій мусульманських країн для викорінення «Ізраїлю»? Сказав Всевишній Аллах:

قَٰتِلُوهُمۡ يُعَذِّبۡهُمُ ٱللَّهُ بِأَيۡدِيكُمۡ وَيُخۡزِهِمۡ وَيَنصُرۡكُمۡ عَلَيۡهِمۡ وَيَشۡفِ صُدُورَ قَوۡمٖ مُّؤۡمِنِينَ

«Бийтесь з ними. Аллах покарає їх вашими руками, зганьбить їх та обдарує вас перемогою над ними. Він зцілить груди віруючих людей» (9:14).

Хіба звільнення Палестини полягає у створенні військової коаліції з державами, які підтримують «Ізраїль», для війни з ним? Хіба наказ Аллаха не полягає у тому, щоб вигнати з ісламських земель усіх окупантів без винятку? Сказав Аллах:

وَأَخۡرِجُوهُم مِّنۡ حَيۡثُ أَخۡرَجُوكُمۡ

«І виганяйте їх звідти, звідки вони вас вигнали» (2:191).

Хіба цей наказ не стосується усіх держав, які підтримують «Ізраїль»?

إِنَّمَا يَنۡهَىٰكُمُ ٱللَّهُ عَنِ ٱلَّذِينَ قَٰتَلُوكُمۡ فِي ٱلدِّينِ وَأَخۡرَجُوكُم مِّن دِيَٰرِكُمۡ وَظَٰهَرُواْ عَلَىٰٓ إِخۡرَاجِكُمۡ أَن تَوَلَّوۡهُمۡۚ وَمَن يَتَوَلَّهُمۡ فَأُوْلَٰٓئِكَ هُمُ ٱلظَّٰلِمُونَ

«Аллах забороняє вам дружити лише з тими, які бились з вами через релігію, виганяли вас із ваших осель та сприяли вашому вигнанню. А ті, які беруть їх собі у помічники та друзів, є беззаконниками» (60:9).

Хіба це не реальність сьогоднішнього дня , яку бачить кожен, хто має розум, слух та зір?

О мусульмани, о армії у мусульманських країнах! Мовчання правителів з приводу окупації євреями більшої частини Палестини у 1948 р. та відмова висунення армій на боротьбу з ними для повернення окупованої Палестини мусульманам є величезним злочином. Правителі також мовчали при окупації євреями решти частини Палестини у 1967 р., і армії також не висунулись, щоб вирвати усю Палестину із лап сіоністів, що є іще більшим гріхом. Створення військової коаліції з державами, які підтримують «Ізраїль», для війни з ним не менш гріховно по своєму статусу. Прояв дружби та лояльності до цих держав — зрадництво у відношенні Аллаха, його Посланця ﷺ та віруючих.

Трамп своїми діями остаточно викрив правителів-зрадників, він відібрав у них останнє фігове листя. Виникає питання: чому досі вони правлять країнами мусульман? Настав час прийти до руху арміям у мусульманських країнах для того, щоб своїми ногами розтоптати цих нікчемних правителів, адже вони перешкоджають битві з окупантами благословенної землі Палестини. При цьому треба пам’ятати, що війна з «Ізраїлем» не повинна вестись в одній коаліції з Заходом . Тому найкращим виходом для мусульман та їх армій буде скинення правителів та встановлення Праведного Халіфату. Тоді не насмілиться колоніальний Захід відбирати землі мусульман або завдавати їм якої-небудь шкоди, не говорячи вже про огидне сіоністське утворення, яке буде принижено та зганьблено з боку Халіфату. Сказав Всевишній Аллах:

وَإِن يُقَٰتِلُوكُمۡ يُوَلُّوكُمُ ٱلۡأَدۡبَارَ ثُمَّ لَا يُنصَرُونَ

«Якщо ж вони почнуть битися з вами, то повернуться до вас спиною, після чого їм не буде надана допомога» (3:111).

O мусульмани, о армії у мусульманських країнах!

Хізб ут-Тахрір — путівник, який не обманює своїх послідовників. Хізб ут-Тахрір попереджає вас, що ви не мовчали про злочини правителів та їх зрадництвах, і не обманювались їх оманою та брехнею. Знайте, що наслідки цього мовчання не обмежаться лише втратою Палестини — вони продовжать іти далі. Вже не залишилось навіть псевдоприводів, що дозволяють підкорятись цим нікчемним правителям, і не залишилось ніяких псевдовиправдань для тих, хто її виправдовує. Ці правителі чинять перешкоди мусульманам у тому, щоб позбутися від сіоністського утворення та повернути Палестину в Дар уль-Іслям. Підкорення їм у такому положенні — ніщо інше, як приниження та ганьба у цьому світі та покарання у Наступному. І не допоможуть її послідовникам слова про те, що вони підкорялись старійшинам, навпаки, результатом цих слів буде омана та поганий кінець:

وَقَالُواْ رَبَّنَآ إِنَّآ أَطَعۡنَا سَادَتَنَا وَكُبَرَآءَنَا فَأَضَلُّونَا ٱلسَّبِيلَا

«Вони скажуть: «Господь наш! Ми підкорялись нашим старійшинам та нашій шляхті , і вони збили нас зі шляху» (33:67).

Дійсно, послух цим дурним правителям караємий оманою та соромом у цьому світі та суворим покаранням у майбутньому житті. Цих правителів через брехню, зрадництво та оману не підпустять до водоймища Посланця ﷺ у Судний день. У хадісі від Каба ібн Уджри, де Пророк ﷺ звертався до нього, говориться:

أَعَاذَكَ اللَّهُ يَا كَعْبُ بْنَ عُجْرَةَ مِنْ إِمَارَةِ السُّفَهَاءِ ، قَالَ : وَمَا إِمَارَةُ السُّفَهَاءِ ؟ قَالَ : أُمَرَاءُ يَكُونُونَ بَعْدِي ، لا يَهْدُونَ بِهَدْيِي ، وَلا يَسْتَنُّونَ بِسُنَّتِي ، فَمَنْ صَدَّقَهُمْ بِكَذِبِهِمْ ، وَأَعَانَهُمْ عَلَى ظُلْمِهِمْ ، فَأُولَئِكَ لَيْسُوا مِنِّي وَلَسْتُ مِنْهُمْ ، وَلا يَرِدُونَ عَلَيَّ حَوْضِي ، وَمَنْ لَمْ يُصَدِّقْهُمْ عَلَى كَذِبِهِمْ ، وَلَمْ يُعِنْهُمْ عَلَى ظُلْمِهِمْ ، فَأُولَئِكَ مِنِّي ، وَأَنَا مِنْهُمْ ، وَسَيَرِدُونَ عَلَيَّ حَوْضِي

«О Каб ібн Уджра! Нехай убереже тебе Аллах від правління дурнів». Каб спитав: «Що означає правління дурнів?». Пророк ﷺ відповів: «Це правителі, які будуть після мене. Ті, що не будуть іти прямим шляхом, не будуть вчиняти згідно мої Сунні. Хто буде вважати їх брехню правдою і буде допомагати їм у їх несправедливості — з тими у мене немає нічого спільного, і їх не буде біля мого райського джерела. Той, хто не уде вірити їм і не буде допомагати їм у їх несправедливості — ті зі мною і будуть біля мого джерела» (Ахмад).

О мусульмани, кваптесь скинути цих правителів та встановити правління Ісламу, лише тоді ви набудете успіху в обох світах. Сказав Всевишній Аллах:

وَيَوۡمَئِذٖ يَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٤ بِنَصۡرِ ٱللَّهِۚ يَنصُرُ مَن يَشَآءُۖ وَهُوَ ٱلۡعَزِيزُ ٱلرَّحِيمُ

«У той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кома забажає. Він — Могутній, Милосердний» (30:4,5).


Хізб ут-Тахрір
19 Рабі уль-авваль 1439 р.х.
07.12.2017 р.

Головне меню