Америка та її союзники з’їхали з глузду через невдачу у поневоленні народу Сирії

Прокламації
Друкарня

Тепер вони прийняли рішення ввести сухопутні війська окрім повітряних, щоб примусити сирійців підкоритись!

На протязі шести років Америка усіма засобами добивається того, щоб сирійці, затуливши очі на тиранію, підкорились м’яснику Башару Асаду. Проте, незважаючи на усі криваві та звірські тортури, вона не змогла добитися свого. Сирійців не зломили удари ракет ані з повітря, ані з моря. Потім Америка вдалася до використання Ірану та Росії… Після цього почали поступово виникати згуртування, які виступали від імені Туреччини та Ірану, та згуртування, так або інакше пов’язані з «Хізбаллою», а також внутрішні сирійські загони, зв’язані з зовнішніми спонсорами. Іноді це відбувалось від Америки відкрито, а іноді вона діяла через своїх союзників та зрадників із числа мусульман.

Проте американські союзники схвильовані тим, що положення у Сирії не таке, як в Ємені та Лівії, тут нема ніякого міжнародного протистояння, навпаки, тут Америка намагається лише зберегти свій вплив. Таким чином, сусідні з Сирією країни слідують планам Америки, навіть ті із них, які є «коханками» Англії, як Йорданія. Вона веде політику Англії, не протидіючи Америці, а лише, по можливості, вносячи плутанину у її плани. До того ж, численні опозиційні угрупування всередині Сирії отримують брудні гроші і, виконуючи американські інструкції, направляють зброю проти своїх братів. Це — на додаток до змов, які плете Америка, добившись перемир’я та встановивши режим припинення вогню,який поширюється тільки на опозицію, контролюючи її через підтримку брудними грошима та зброєю і створивши зони деескалації. І нема нікого, хто міг би протистояти Америці, її союзникам та агентам, окрім відносно невеликих військових загонів при підтримці щирого народу Шаму. Усе це вказує на те, що усієї сили Америки, її союзників та агентів недосить, щоб перемогти.

Таким чином, Америка зі своїми союзниками та агентами опинилась у збентеженні та з’їхала з глузду. А як же інакше, адже вона вичерпала усі варіанти здійснення свого плану, який повинні були прийняти жителі Шаму, проте усе провалилось. Здається, що американцям не залишається нічого, окрім того, щоб підсилити військовий тиск. Раніше використовувались ракети з моря та повітря, використовувались загони особливого призначення, експерти та консультанти. Тепер же до них додадуться сухопутні війська,що вже схоже на військову колонізацію. Проте вони називають це інакше — «боротьба з тероризмом», у той час як вони сам є такими, тобто терористами.

قَاتَلَهُمُ اللَّهُ أَنَّى يُؤْفَكُونَ

«Нехай погубить їх Аллах! До чого ж вони відвернуті від істини!» (63:4).

Не виключено, що ці люди іще заручаться і підтримкою у виді рішення міжнародної спільноти! Саме у такій атмосфері проходила зустріч «Астана-6» 15.09.2017. На сайті «Аль-Арабія» пишеться від 15.09.2017: «…Міністр закордонних справ Казахстану о п’ятниці на конференції під час об’явлення остаточної декларації переговорів заявив: «Зони деескалації будуть діяти шість місяців, і, можливо, цей строк буде продовжено»... Зустріч «Астана-6» офіційно продовжилась і на другий день. Цьому передувала низка зустрічей держав-гарантів: Росії, Ірану та Туреччини... Інформаційне агентство «Анадолу» повідомило, що в Астані була досягнута угода про кордони зони деескалації в Ідлібі, додавши, що переговори триватимуть і у відношенні того, які сили будуть розгорнуті у районі Ідлібу… У перший день конференції, о четвер, президент Казахстану заявив, що його країна готова відправити своїх миротворців у Сирію, якщо СБ ООН прийме таке рішення …». Цю заяву Назарбаєва також підтверджує сайт «Orient-news», який пише від 14.09.2017, передаючи промову президента на прес-конференції з приводу запуску шостого раунду переговорів: «Якщо ООН прийме рішення про направлення таких сил, то ми, як члени ООН, можемо направити своїх військових для того,щоб прийняти участь (у миротворчій місії ООН — ред.)».

Із цих заяв видно, що справа набуває сугубо військового характеру, а участь Ідлібу у конфлікті відрізняється від участі інших міст. За допомогою переговорів та перемир’їв у цьому місті зібрали тих, кого колонізатори називають «терористами» або «непоміркованими». Про це неодноразово говорилось у заявах деяких офіційних осіб, особливо у Туреччині, яка стягує свої сили до Ідлібу. Інформаційне агентство «Sputnik» передає новину від 17.09.2017: «Місцеве джерело у місті Кіліс, що межує з Сирією, сказало, що вже тиждень у місті спостерігаєте військовий рух. Турецькі озброєні сили стягують свою армію до сирійського кордону...

Один із турецьких військовослужбовців на сирійському кордоні сказав агентству «Sputnik», що турецька армія на протязі трьох днів стягує свої озброєні сили та техніку до міста Рейханли, провінція Іскендерун, поруч із сирійським містом Ідліб …». Це відбувається на додаток до заяви президента Казахстану у військовому втручанні по рішенню Ради Безпеки, оскільки він не зробив би такої заяви від свого обличчя, а тільки від обличчя Америки та її союзників. Здається, що злочинна Америка не витримала часу, на протязі якого тиран Шаму жив на штучному диханні, доки вона не знайде йому альтернативу. Америка зважилася на військову окупацію під приводом «боротьби з тероризмом» та «рішення міжнародної спільноти». Усе це робиться для того, щоб примусити народ Шаму прийняти нового світського тирана, проте американські плани проваляться, як і колишні, з дозволу Аллаха.

О щирі жителі Шаму! Ви повергли у подив Америку її союзників твердою рішучістю та відданістю своєму Господу,хоча революціонерів, які їм протистоять, не так вже і багато і вони розкидані без єдиного політичного керівництва! Що ж буде, коли вони зберуться в єдину силу, освячену Ісламом?! Потім, загони, які харчуються брудними політичними грошима та б’ються між собою, залишивши справжнього ворога, — усі вони є вашими дітьми та братами. Візьміть їх за руки та приведіть у табір віри, щоб вони більше не схилялись перед ворогами Ісламу. Ці дві речі: відсутність політичного керівництва, яке об’єднає ці групи та поведе їх, а також схилення деяких загонів перед ворогами Ісламу та прийняття ними брудних грошей … Ці дві речі є небезпечною тріщиною у вашій стіні, і виправлення цього положення — тільки у ваших руках. Так прийміть же гідну позицію у відношенні цих проблем!

О мусульмани усього світу! Америка та її союзники планують знов ввести свої війська у Сирію. Окрім повітряних сил, експертів та сил спеціального призначення, вони хочуть ввести щось на кшталт регулярної армії, використовуючи оманливі слова, такі як «боротьба з тероризмом» та «рішення міжнародної спільноти». Це положення — небезпечне, оскільки воно поверне регіон до образу старого військового колоніалізму, навіть якщо з новою маскою на обличчі та новими військовими базами на наших землях.

Якщо їм вдасться зробити це на землях Шаму, то це стане дверима і в інші землі мусульман. Результатом цього буде те, про що говориться у прислів’ї:«Мене було з’їдено вже тоді, коли з’їли білого бика», — але вже пізно буде жалкувати. Це питання вимагає серйозного міркування та дій. Те, що надало сміливості ворогам — це падіння Халіфату, який довгі роки оберігав нас. Відновлення цієї держави — у ваших руках, особливо це стосується володарів сили, які можуть розчавити нікчемних правителів, що вихваляють невірних колонізаторів. Тільки так можна примусити ворогів бігти, знищивши свої військові бази:

وَظَنُّوا أَنَّهُمْ مانِعَتُهُمْ حُصُونُهُمْ مِنَ اللَّهِ فَأَتاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَيْثُ لَمْ يَحْتَسِبُوا

«Вони ж думали, що їх фортеці захистять їх від Аллаха. Проте Аллах наздогнав їх звідти, звідки вони не припускали» (59:2).

О мусульмани Сирії та усього світу! Ви бачили, як на протязі довгих років вороги не можуть підкорити вас своїм проектам, незважаючи на їх військову та матеріальну міць. Ваша стійкість та уповання на Аллаха показали, що рішучість ворогів слабка, а їх серця тріпочуть від страху, незважаючи на матеріальну силу. Так, вони слабкі та боягузливі. Проте боягузи можуть використати тріщину у стіні свого ворога та зруйнувати її дощенту. Боягузи сьогодні говорять як леви не через свою реальну силу а через те, що бачать тріщину у стіні свого ворога та сподіваються на її. Хізб ут-Тахрір — ватажок, який не бреше своєму народу, і він застерігає вас від того, щоб ви не залишили без уваги цю тріщину, не виправивши її згідно законам Аллаха. Це положення виправиться тільки тоді, коли з’явиться правління законами Аллаха і коли будуть мобілізовані армії мусульман. Відповідь на заклик Хізба піднімає вашу ступінь як у цьому світі, так і у Наступному, з дозволу Аллаха:

يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَيُدْخِلْكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ وَمَسَاكِنَ طَيِّبَةً فِي جَنَّاتِ عَدْنٍ ذَلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ ، وَأُخْرَى تُحِبُّونَهَا نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ

«Він пробачить вам ваші гріхи, введе вас у Райські сади, в яких течуть ріки, та у прекрасні оселі у садах Едему. Це — великий успіх. Буде іще те, що ви любите: допомога від Аллаха та близька перемога. Повідом же благу звістку віруючим!» (61:12,13),

إِنَّ فِي ذَلِكَ لَذِكْرَى لِمَنْ كَانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَى السَّمْعَ وَهُوَ شَهِيدٌ

«Воістину, у цьому міститься нагадування для тих, у кого є серце, хто прислухається та присутній при цьому» (50:37).


Хізб ут-Тахрір
2 Мухаррама 1439 р.х.
22.09.2017 р.

Головне меню