Талібам варто заявити про свою відмову від «переговорів по здачі» і висловити свою підтримку роботи зі встановлення Праведного Халіфату у Пакистані та Афганістанівою відмову від

Центральний інформаційний офіс
Друкарня

Минулого тижня рух «Талібан» запевнив про свій намір взяти участь на Афганській конференції у Парижі у грудні 2012 року. При цьому не пролунало офіційної заяви про те, що рух вступить у переговори з афганським урядом.

Прес-секретар «Талібан» Забіхуллах Муджахід заявив: «На цій конференції Талібан висловить свою позицію міжнародній спільноті. Ми надішлемо двох своїх представників. Однак варто пояснити у тому, що рух не збирається утворювати своє представництво. Будь-які переговори будуть не більше, ніж зустріч з цими двома представниками. Ця конференція буде лише зустріччю для обговорення. Представники Талібану візьмуть участь у конференції лише для того, щоб безпосередньо донести всьому світові свої бачення віч-на-віч». Він додав: «Талібан користується широкою підтримкою серед мас, і Америка визнала цей факт. Талібан – це не якась там проста організація, навпаки, це рух, що має глибоке коріння у народній масі. Американці прийняли цю дійсну істину» (Інформагентство «аль-Ахбар ад-Давлія [International News]за 11 грудня 2012 року).

 

Проводиться ця міжнародна конференція навколо Афганістану у той час, коли Америка та її союзники переживають критичні часи. Сьогодні вони шукають рішення виходу з афганської трясини. Суть цього плану передбачає п’ять етапів під сумнозвісною назвою «Дорожня карта для мирного процесу 2015 року». Цей план, який був запропонований Афганістаном і Пакистаном під егідою США. Суть плану полягає в долучені на свій бік талібів та інших озброєних осіб, пов’язаних з ними, в урядову структуру Афганістану в обмін на повну відмову від опору. Дану тенденцію інформаційне агентство «McClatchy News» резюмувало наступними словами: «Необхідно ініціювати мирний процес на знак поваги конституції Афганістану. У результаті цього мирного процесу Талібан та інші озброєні організації повинні припинити усі свої відносини з аль-Каїдою та іншими терористичними організаціями, а також піти від методів насилля і сприяти мирному процесу з регіональними та міжнародними державами» («Афганський мирний процес і дорожня карта на 2015 рік» (Інтернет видання «McClatchy» за 13 грудня 2012).

Ми знаємо, що рух «Талібан» не очолюється одним керівництвом, що жоден загін не може представляти увесь рух, що переважна більшість, якщо не всі відділення, категорично проти будь-яких переговорів із західними колоніальними силами. Не дивлячись на усе це, ми знаходимо чудним те, що деякі представники руху погоджуються обговорювати план мирного урегулювання. Адже за всіма критеріями та деталями дане мирне урегулювання спрямоване лише на збереження хиткого положення Америки у регіоні та використовування афганського уряду у якості інструменту для здійснення цієї мети.
 
Немає жодних сумнівів, що даний план – це марнування крові афганських мирних жителів, які втратили своє життя заради захисту своєї релігії. Це приниження тисяч шахідів та десятків тисяч муджахідів, які поставили Америку та її союзників на коліна, змусивши їх шукати шляхи виходу, який дозволив би їм вийти звідти без явної ганьби. Тому участь у переговорах і підписання плану, що передбачає повагу афганської конституції – це зрада у відношенні Всевишнього Аллаха, Його Посланця ﷺ та Ісламської Умми. Всевишній Аллах говорить:

فَلا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنْتُمُ الأعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَكُمْ وَلَنْ يَتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ

 «Не виказуйте слабкості і не закликайте до миру, оскільки ви – вище решти інших. Аллах – з вами і не зменшить ваших діянь» (47:35).  

Окрім заборони на вступ до подібних переговорів, самий цей вступ у такі переговори – це межа політичної наївності, і слугує остаточно у благо ворогові, надаючи невіруючим можливість панувати над Афганістаном. Це вкрай небезпечне положення за релігією Всевишнього Аллаха: 

وَلَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلا

«Аллах не влаштує невіруючим шляху проти віруючих» (4:141). 

Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, слідуючи за хадісом: «Релігія – це щира настанова», звертається до братів у «Талібані» та іншим працюючим з ним рухам з наступним закликом:
 
1 – Вважати теперішню конституцію, афганську політичну структуру разом з існуючим урядом незаконною і такою, що не має нічого спільного з Ісламом. Вони утворені колоніальними силами з метою підкорення Ісламу і притиснення народу для захисту власних інтересів.
 
2 – Вести єдину правильну політичну працю для вирішення проблем Афганістану, Пакистану та усієї Умми, а саме працю на встановлення Праведного Халіфату, який буде виконувати Іслам цілком в усіх сферах життя: політичній, економічній, соціальній, зовнішньополітичній, а також відмовитися від усіх моделей часткового виконання Ісламу. Будь-яка політична діяльність, яка не передбачає вищезгадане – втрата часу і безглузда розтрата сил.
 
3 –Не вступати в переговори, ані з жодним афганським чиновником, ані по одному компромісному рішенню, де змішується правда з брехнею. Бо у цьому є визнання проамериканського режиму в Афганістані.  Адже це перший крок на шляху зречення від істини і слідуванню за брехнею. Навіть якщо ці конференції названі голосними словами «науково-дослідницька» конференція у Парижі за участю правителів Афганістану та двома представниками Талібан. Подібні заходи становлять собою початок політичного скату.
 
Якщо ви дослухаєтеся до вищезгаданих настанов, цим «Талібан» спрямує одночасно два послання:
 
1 –Послання Світові про те, що Талібан стійко дотримується істини і не приймає їй заміни. Тоді світ зрозуміє, що Талібан не можна обдурити планами безбожних колонізаторів.
 
2 –Послання Ісламській Уммі про те, що Талібан працює над Халіфатом, з яким повернеться велич Ісламу і мусульман. 

هَذَا بَلاغٌ لِلنَّاسِ وَلِيُنْذَرُوا بِهِ وَلِيَعْلَمُوا أَنَّمَا هُوَ إِلَهٌ وَاحِدٌ وَلِيَذَّكَّرَ أُولُو الألْبَابِ

 «Це – послання до людства. Нехай їх закликають ним, і нехай вони знають, що Він – Єдиний бог, і нехай замисляться володарі розуму» (14:52).

Усман Баххаш
Керівник медіа-офісу
Хізб ут-Тахрір
Центральний
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
№ 04/1434h
П’ятниця, 07 Сафар 1434 р.х.
21/12/2012

Головне меню