Реакція на щорічну конференцію Хізб ут-Тахрір - у Скандинавії

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Рясним дощем посипалися реакції деяких датських політиків проти щорічної конференції, яку збирається провести Хізб ут-Тахрір у Скандинавії у міжнародному виставковому центрі Bella Center  3 жовтня 2010 року. За допомогою цієї конференції хізб поставив перед собою завдання обговорити роль мусульман на Заході. Буквально вчора у датських ЗМІ було передано від деяких політиків повідомлення із закликом бойкотувати цю конференцію, тоді як інші за старою звичкою почали розповсюджувати брехню, намагаючись в котре забруднити образ мусульманина. З приводу такої реакції ми хотіли б заявити наступне:


1. Ця конференція не спрямована на тих, хто все іще продовжує підтримувати ворожу політику проти Ісламу,  поразка якої стала ясною іще під час правління адміністрації Буша молодшого. Також вона не орієнтована на тих, хто у прагненні отримати голоси виборців, застосовуючи дешеві засоби, використовує цинічні слова проти мусульман. Цією нашою конференцією ми бажаємо звернутись до розсудливих людей, які хочуть обговорити ідеї, маючи об’єктивний погляд, які оцінять аргументацію та доводи,  замість лайок та брехні.

2.  Хізб ут-Тахрір – це політична партія, діяльність якої виражена у просвітницькій та політичній спрямованості. Вищезгадана конференція – це частина нашої активної діяльності, де ми представимо погляди Ісламу та його ідеї на об’єктивне розібрання. Щоправда,  деякі західні політики прагнуть відвернути людей від цих думок у спробах заборонити хізб та виставити його в чорному світлі. Ми були свідками подібних спроб у Данії, не дивлячись на те, що датський генеральний прокурор неодноразово підкреслював той факт, що Хізб ут-Тахрір не застосовує насильства та незаконних дій! Так само як провалилися спроби заборонити хізб, таким же чином хвиля наклепів, брехні, заклику до байкоту неминуче зазнають поразки, бо ідею неможливо зачинити у скриню або заборонити. Її неможливо усунути шляхом політики репресій або закриванням ротів, навпаки, ідеї спростовуються шляхом виявлення їх недієздатності, якщо вони є такими!

3. Ми у  Хізб ут-Тахрір у Скандинавії закликаємо припинити ворожу риторику проти Ісламу та мусульман на Заході, поза різницею, іде це від ЗМІ, чи від деяких політичних та ідеологічних кіл. Бо мова ворожнечі завжди створює кордони та перепони, які не принесуть користі жодній зі сторін. Окрім усього іншого, вже давно стало очевидним, що такого виду звернення зазнало поразки у спробі залякати мусульман та примусити їх зректися своїх переконань, ісламських цінностей, підмінивши їх поняттями та цінностями західного світу. Через цю причину ми усі сподіваємось, що це вороже звернення зміниться на інше, де буде переважати здоровий глузд. Наприкінці ми хочемо нагадати, що людину виокремлює та скеровує  мислення, а результат за носієм ідеї і цінностей, які базуються на залізних аргументах. Тому ми запрошуємо усіх розсудливих людей прийняти участь у нашій щорічній конференції.


Для отримання більш детальної інформації прохаємо відвідати наш веб-ресурс: www.Globalkhilafah.com  
Шаді Фаріджа
Представник медіа-офісу ХТ
Скандинавія,
Информационный офис Хізб ут-Тахрір Скандинавія
№7-10
22/09/2010 середа,  13 Шавваля 1431г.х.