Вікілікс та Йорданія

Прес-релізи ЦІО
Друкарня
Цього разу не вціліли від Вікілікс і політики у Йорданії: міжнародний соціальний проект мереж оприлюднив тексти дипломатичних повідомлень з американських посольств у світі до Вашингтону.

В одному з матеріалів, який був відправлений американським посольством до держдепартаменту у Вашингтоні говориться, що Зейд Ріфаі повідомляє  Девіду Холл: Військовий удар по Ірану,щоб запобігти можливості придбання ядерної зброї заслуговує на ризик,щоб піти на це, оскільки це дасть великі дивиденти.

І, навіть, спорт у Йорданії не залишився без уваги у матеріалах, переданих американським посольством в Аммані до держдепартаменту у Вашингтоні. Як, наприклад, документ, який аналізує події під час футбольного матчу поміж клубами аль-Файсаль та аль-Вахадат у 2009 році.Усе це говорить про те, що Америка нічого не пропускає в Йорданії, ретельно аналізуючи це поза різницею, стосується це політичних, економічних, соціальних питань, спорту і т.д., щоб усе ци використати в слушний на це час.

Усе це отримало підтвердження колишнім послом США в Аммані Едвардом Гнемом, коли він сказав журналістам: «Я вас запевняю, що (посольство) обізнане про все, що відбувається в Йорданії». Цього посла державний департамент США послав до Амману, щоб пом´якшити наслідки викриття секретних матеріалів, особливо стосовно тих, чиї імена фігурують у документах.

З приводу викриття документів, ми бажаємо роз´яснити наступне:

1. З державами-колонізаторами,такими як Америка, Англія, Франція, а також тими країнами, хто жадібно поглядає на наші землі,такими як Росія, не дозволено мусульманам у стані миру з ними будувати жодних дипломатичних стосунків, бо вони розцінюються як країни,які потенційно перебувають з нами у стані війни. Що ж тоді казати про Америку, державу, яка перебуває на сьогодні фактично у стані війни з нами?! Вона веде військові дії з мусульманами, окупує їх землі, вбиває їх, паплюжить святині, кривдить, попирає гідність, як це наглядно можна побачити в Іраку та Афганістані, Сомалі. В основі стосунків з Америкою лежить міч, не дозволено Шаріатом, щоб вона мала свої дипломатичні представництва на території мусульманських країн. Отож, необхідно припинити всіляку діяльність посольств цих країн, закрити їх та припинити всілякі дипломатичні стосунки з ними.

2. Викриття матералів ВікіЛікс виявляє, що кількість відправлених з американського посольства в Аммані до Вашингтону секретних матеріалів нараховує 4312 документів,починаючи з 2002 року,і стосовно цього Йорданія посідає п´яте місце у світі, а тими, хто набув тут успіху, стали Анкара та Багдад, що вказує, у свою чергу, на те,як Америка концентрується на мусульманах більше ніж над рештою народів планети. Бо лише Іслам – це релігія, яка буде керувати світом, а погляди Ісламу на життя замінять погляди західного світу у всіх сферах життєдіяльності людини.

3. Виявилось, дивлячись на те,що був направлений до Йорданії спеціальний посланець, наскільки улесливо поводять себе ті, які відокремили себе від своєї нації та реліігїі. Погодились з тим, що стали рабами західного світу, і ми бачимо, як прибуває цей екс-посол,щоб заспокоїти їх та пом´якшити наслідки великого сканлалу для них,але скло,яке дало вже тріщину, не буде цілим. Чи зроблять для себе якісь висновки з отриманих уроків ті, в серцях яких хвороба?!

4. Викриття матеріалів ВікіЛікс показує, як американський посол роз´їжджає по країні уздовж і поперек без якихось перепон, зв´язується з відомими та впливовими людьми з різноманітних сфер поза різницею, чи стосується це економіки,політичних партій, профспілок, різноманітних спеціалістів і т.д., щоб бути обізнаним детально про те, що відбувається в Йорданії.

Також видно з секретних документів, які повязані з безладами під час футбольного матчу поміж футбольними клубами аль-Файсаль та аль-Вахадат у липні 2009 року, матеріал, в якому американський посол описує Вашингтону повну картину подій, які відбулися, з плином наслідків.   

Подібна увага до найменших дрібниць у Йорданії і до подій, які там відбуваються з боку Америки, необхідна для того, щоб бути обізнаним про слабкі місця у мусульман та використовувати їх, щоб збуджувати забобони та сліпу національну прихильність у слушний на це час. Тим самим це породжує зіткнення поміж мусульманами,як це було зроблено в Іраку, Афганістані, Сомалі та в інших місцях мусульманських країн. Чи здатні зрозуміти це люди зі здоровим глуздом і не дати можливості ані Америці, ані її прислужникам здійснити свої наміри?! Тим самим прислухаючись до слів Всевишнього Аллаха:

وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ
«І не ведіть суперечок, бо занепадете духом та позбавитесь сил» (8:46)



Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір Йорданія
№ 32/1
Вівторок, Серпень мухаррама 1432 р.х.
14/12/2010


Зейд Ріфаі – голова верхньої палати йорданського парламенту
Девід Холл – помічник спецпосланця США на Близькому Сході

Головне меню