Скасуйте угоду Ніфаша, щоб запобігти потраплянню Судану до дробильної машини Америки

Прес-релізи ЦІО
Друкарня
Суданський центр ЗМІ (SMS) оприлюднив повідомлення, в якому говориться, що військовий лідер дарфурського руху Манаві Мухаммадейн  просунувся до арабського моря з метою знайти підтримку правлячого у Південному Судані національного руху. Планується, що штаб-квартира руху Манаві буде розташована у Джоба. Дана підтримка надається у межах підготовки до об´яви війни Хартуму одразу ж після офіційного визнання незалежності Південного Судану.

Зі свого боку помічник президента республіки Алі Нафіг Алі звинуватив національний рух у втіленні американського плану дій по підтримці повстанських рухів Дарфуру.

На жаль, ситуація, яка склалася у Дарфурі, коментується лише як протистояння двох світових колонізаторських  полюсів (Америка з одного боку та Європа, зокрема Франція та Британія, з іншого боку). У той час, коли плани Америки по розділенню Судану сягають  свого логічного завершення, вона все ж таки прагне заявити також про своє існування і у Дарфурі, справжній стан справ якого, європейських рук справа, штучно утворене з метою отримати свій шматок суданського торту.

Тому доволі привітне приймання розпаньканої дитини Америки, руху Манаві, національним рухом, його переродження, забезпечення його зброєю та технікою, відбувається у межах підсилення амерканського впливу у повстанських рухах Дарфуру. Це треба, щоб ущільнити європейську присутність у даному регіоні та мати більше шансів на майбутніх переговорах по врегулюванню суданського питання згідно з досягнутою угодою Ніфаша по розділенню Судану.   

Подібні дії з боку національного руху є порушенням угоди Ніфаша, що в принципі не є новим для цього руху, за яким і до цього було помічено десятки порушень. Стосовно ж курсу уряду, який скерований на беззастережне виконання вищезгаданої угоди, то це лише у зайвий раз доводить його прагнення розділити країну.

Ми, Хізб-ут-Тахрір у Судані звертаємось до правителів, політиків та жителів Судану. Втілення угоди Ніфаша та відокремлення Південного Судану,які перебувають у змові з Америкою, означає бути свідками розпаду Судану за принципом доміно, коли за Південним Суданом підтягнуться і інші губернії країни, потрапивши під молот американської дробильної машини. Отож, кваптеся до викорінення пухлини угоди Ніфаша, допоки вона не поглинула геть усе тіло. І хай протиотрутою хвороб та бід буде система Господа світів, великий Іслам у постаті праведного Халіфату за методом Пророка (с.а.в.).

Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хіз ут-Тахрір, Судан
№ H.T.S. 62
Вівторок, січня мухаррама 1431 р.х.
07/12/2010

Головне меню