Лиховісні наслідки сексуальних домагань у Бангладеш

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Лиховісні наслідки сексуальних домагань у Бангладеш виявляють надзвичайну потребу в ісламьскому керівництві,яке щиро береже гідність жінок

Лондон, Великобританія 20 грудня 2010 року. – Згідно думки організації по правах людини у Бангладеш Ain O Salish Kendra (ASK) 28 жінок та дівчат покінчили життя самогубством у цьому році та іще 7 намагалися накласти на себе руки, щоб позбавитись сексуальних домагань. Батько однієї з дівчат покінчив життя самогубством через приниження, якого він зазнав в наслідок згвалтування його доньки.


Сексуальні домагання дівчат та жінок у Бангладеш повторюються та стрімко поширюються день за днем. До цього брутального злочину залучені хлопці та чоловіки на вулицях, на роботі та у школах, які багаторазово паплюжать честь та гідність дівчат та жінок словами або фізичними діями.

Згідно з думкою Асоціації жінок адвокатів, у Бангладеш 90% дівчат у віці від 10 до 18 років пережили домагання. Міністр освіти Нуруль Іслям Нахід визнав, що сьогодні школярки та вчительки не перебувають у безпеці на вулицях та школах. Як наслідок,багато хто з дівчат кидають школу через приниження щоденних домагань, або відвідувати школу їм забороняють батьки через свої острахи побачити свою доньку жертвою згвалтування.

ASK  лише цього року отримала 61 скаргу від дівчат, які кинули школу через сексуальні домагання.  Інші дівчата та жінки,які були не в змозі терпіти зневагу та приниження від брутальних домагань,і не отримали потрібної допомоги від правоохоронних органів, просто наклали на себе руки. Злочинці залишаються часто непокараними, а у жертв нема практично жодного  порятунку.

Уряд Бангладеш не прийняв жодного закону проти сексуальних домагань. Верховний суд  видав заборону на здійсненя домагань у травні 2009 року через наявний правовий вакуум  у цьому питанні. До цього часу домагання не вважалося кримінальним злочином.

Країні знайомі сексуальне насильство та експлуатація жінок. Проституція є легальною. У країні є 18 зареєстрованих публічних домів, та є припущення, що сьогодніу країні нараховується 200 000 проституток, більша частина з яких вимушена займатся цим через крайнє зубожіння. Країна також є основним постачальником жінок та дітей для сексуальної експлуатації до південної Азії та інших країн.
Доктор Назрін Наваз, жіночий медіа-представник Хізб-ут-Тахрір у Британії коментує це так:  

«Ці  трагічні смерті є наслідком крайньої поразки секуляристського уряду Бангладеш у справі потрібного захисту гідності, безпеки та здоров´я жінок країни. Уряд безвідповідально підійшов до питання захисту честі жінки, не в змозі зрозуміти важливість цієї проблеми, яка потребує величезної уваги будь-якого поважаючого себе уряду.

З іншого боку, цей уряд не врахував наявність у країні традиційного не ісламського погляду на жінку, згідно до якого жінка є істотою нижчою по статусу за чоловіка, внаслідок чого такий погляд на жінку став причиною її приниження. Окрім цього, уряд іще більше принизив статус жінки, схваливши закон про легалізацію проституції.

На домінування якого погляду на жінку у суспільстві вони чекали, якщо визнали право тисячі жінок буди використаними як сексуальний об´єкт для задоволення чоловіків?  Уряд просто не має права казати про найменші заслуги свого правління, у той час коли десятки тисяч жінок вимушені нерозважно торгувати своїм тілом, намагаючись прогодувати себе та своїх дітей.


Більше того, уряд сприяє впровадженню західних ліберальних ціностей через розваги, рекламу та секуляристську систему освіти,цінностей, які схвалюють сексуальну свободу  та склад розуму у чоловіків, згідно до якої  вони можуть дивитися на жінку та вчиняти з нею так, як їм заманеться.

Скільки іще молодих життів буде загублено, у той час коли уряд Бангладеш , сидить, поклавши руки? Замахування на гідність жінки – це питання, до якого не можна ставитися зверхньо та зневажливо.


Вчитися, працювати та пересуватися без остраху бути приниженою або згвалтованою – це основне право будь-якої жінки. Уряд, який не усвідомлює того рівня гідності, на який заслуговує жінка, не має права керувати своїм народом.

Можна викорінити цю брутальну та гидотну пандемію. Але для цього ми потребуємо такої системи правління,яка дивиться на питання захисту честі жінки на рівні захисту людського життя. Це є притаманним ісламській державі Халіфат.

Ця система абсолютно не терпляча до будь-якої форми сексуальних домагань,насильства та жорстокості по відношенню до жінки,чи словесне воно, чи фізичне.

Ця система розглядає будь-яке глузування або приниження особистості жінки, навіть найменше, як серйозний злочин, який заслуговує на суворе покарання.


Ця система викорінить негативний традиційний погляд на жінку як нанижчу істоту ,утворюючи замість нього ісламський погляд на жінку як на рівного громадянина суспільсва, соціальний стан якої буде високо вшановуватися, дозволяючи їй навчатися, подорожувати та працювати без остраху бути приниженою.

Халіфат заборонить будь-яку форму сексуальної експлуатації жінки та буде сприяти виникненню шляхом освітянської системи ісламського складу розуму у чоловіків, згідно до якого вони будуть з пошаною ставитися та добре вчиняти з жінкою.

Халіфат – це держава, яка у повній мірі втілить концепцію опікування над своїми громадянами, та усуне слабкість тих, хто був пригнічений, скривджений та вимушений захищатися.  

Хизб ут-Тахрир Британiя
Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Web: www.hizb.org.uk
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Тел.: 07074-192400

Головне меню