Президент Ємену Алі Абдуллах Саліх чекає на свою чергу після Мубарака

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Після масових останніх подій у Тунісі та Єгипті, народні демонстрації, які розпочалися з-за університетських стін міста Сана, вилилися на вулиці, що дуже стурбувало уряд Ємену.


Для цього 23/01/11 президент країни А.А. Саліх скликає комітет безпеки, до складу якого входять як міністерство внутрішніх справ, так і міністерство оборони, завданням якого була б протидія масовим виступам.

Після драматичного для усіх арабських правителів завершення подій у Тунісі та Єгипті, уряд Ємену всіляко чинить опір волевиявленню народу. Так, генеральний комітет правлячої партії народного конгресу запропонував усім опозиційним силам та партіям взяти участь у спільній зустрічі з метою продовження діалогу у межах чотирьохбічних переговорів. Варто відзначити, що результати та досягнуті домовленості даної зустрічі були відкинути президентом!! Після чого партія народного конгресу заявила про своє приєднання до партій народної згоди та про їх спільну участь в очікуваних виборах, а також вона заявила щодо припинення будь-якого діалогу з партіями, які брали участь у спільних зустрічах. У своєму комюніке за 14/12/2010 вони звинуватили партії, які брали участь у даних зустрічах, у «використанні діалогу з метою скасування виборів та відмові від усіх ініціатив, ідей та пропозицій, які були запропоновані народним конгресом та патріотичним союзом, і, навіть тих, які були запропоновані президентом А.А. Саліхом.

Стосовно партії спільної зустрічі, то щодо їх повернення до діалогу досі не було зроблено жодних заяв. 2/02/11 президент знов звертається із закликами  до діалогу, та заморожуванню, «а не скасуванню» конституційних поправок. Він також виходить з пропозицією утворення «уряду національної єдності», заявивши, що більше не має намірів балотуватися на посаду президента,чого не зробить і його син Ахмед. Дані заяви було зроблено напередодні запланованих демонстрацій 3/02/11, після телефонної розмови з Обамою задля уникання іще більшої масовості.


Невже стерлося з пам´яті людей, що подібні заяви вже були, так, у 2006 році, він вже заявляв про те, що не буде балотуватися до президентів, але згодом порушив свою обіцянку. А його настирливості у праві його сина Ахмеда щодо участі у президентських виборах варто позаздрити!  Марними здаються спроби Абдулли Саліха нав’язати нікчемний діалог на тлі скупчених хмар тріпотіння та остраху над столицями низки мусульманських країн, у тому, що мільйонні акції протесту проти пригноблювань, голодомору та залякувань, які протягом тривалих років були вірними супутниками їх народів, вийдуть на вулиці. Марні спроби Алі Саліха обдурити людей, як прагнуть сказати усю правду. Не мають жодного сенсу його спроби послабити тиск вулиці, та примусити її повірити, що тепер він вдень та вночі буде працювати над реформами, закликаними покласти  край безробіттю та бідності, після 33 років його шкідливого правління, нахабно при цьому заявляючи щодо демократії та чесного правління.

Після уходу Хосні Мубарака, Алі Абдулла Саліх не залишиться довго при владі.


О, віруючі! Будьте-но далекими від заміни одного маріонеткового правителя-агента на іншого. Знайте, що справжня зміна повинна назавжди покласти край капіталістичній системі та конституції, та замість неї встановити Халіфат та ісламську конституцію. Так зробіть-но очікувану зміну наближенням до Господа, з надією на Його милість та задоволеність, і місце, як у цьому світі, так і у наступному, якому будуть заздрити усі мусульмани. Бо ви випередите їх у присязі халіфу, який буде правити тим, що ниспослав Аллах, тим самим,ви станете першим ядром в об´єднанні країн мусульман під прапором «Нема Бога, окрім Аллаха, і Мухаммад Його Посланець», відрізавши шлях невірних, які наввипередки прагнуть встановити над вами своїх агентів.

وإن تتولوا يستبدل قوماً غيركم ثم لا يكونوا أمثالكم
«І якщо ви відвернетесь , то замінить Він вас іншим народом, і який надалі не буде подібним до вас».


Інформаційний офіс
Хiзб-ут-Тахрір
Ємен

№ H.t.y. 58
Вівторок, 06 Рабі' Аль-аваль 1432 г.х.
08/02/2011

Головне меню