Шановні мусульмани Сирії: Станьте-но зразком у змінах, які охопили увесь регіон, відновивши праведний Халіфат

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

27.03.2008 року адміністрація в’язниці  міста Седная піддала деяких ув’язнених жорстоким тортурам, які дійшли свого краю у тортурах з використанням «залізних батогів з гачками на кінцях, які відривали плоть від кісток». Ув´язнені, які підпали під такого роду тортури, які у своїй більшості були ісламістами, прохали допомоги та захисту у Аллаха від нестерпної жорстокості. Їх крики було чути для решті ув’язнених, що викликало гнів останніх, і вони почали голосно проголошувати такбіри. Ув´язнені з деяких камер змогли вибратися, і стався бунт, який тривав кілька днів, після чого ситуацію над ув’язненими взяли під контроль, а протестуючі згодом підпали теж під різні види нестерпних тортур …

07.05.2008 року озброєний осередок з військової поліції увійшов до території в’язниці Седная з метою проведення обшуку по камерах. Вони паплюжили Коран, лаяли брудними лайками  тих, хто мав бороду, на ув’язнених полився потік стусанів, ударів, лайок, образливих виразів, і усе це супроводжувалось нанесенням фізичних травм … Цей тиск спровокував вибух, який вилився у вигляді громадянської непокори, що охопило практично геть усіх ув’язнених та різних поверхах та камерах. Ув´язненими були захоплені військові та офіцери, які перебували на той час у в’язниці. Вони дісталися до мобільних телефонів та змогли зв’язатися зі своїми родинами, ЗМІ, організаціями по правах людини у світі, але це не викликало у ЗМІ належного резонансу стосовно інциденту, внаслідок чого це не збентежило режим який відчуває над собою міжнародне опікування та,зокрема, американське, яке захищає його інтереси.

Режим спромігся грати на упередження та взяти ситуацію під контроль, надіславши війська до в’язниць, щоб силоміць придушити повстання, але ув’язненим вдалося нейтралізувати та захопити приблизно 1100 солдатів, серед яких було багато офіцерів. Коли ж уряд не зміг взяти під контроль ситуацію, як це було сплановано, тоді він був примушений взятися до переговорів, які тривали протягом 6-х місяців також під час яких відбувалися спроби взяти штурмом в’язницю, але безуспішно. Нарешті, за допомогою оманливих обіцянок, вони змогли вирішити проблему. Вони пообіцяли не карати ув’язнених та випустити тих, строки покарання яких закінчились, покращити та гуманно поводитися з ув´язненими.

Обіцянки ув’язненим були надані з боку представників голів держави, після того як ув’язнені відмовились вести переговори з військовими, ті ж у свою чергу пообіцяли, що жодних наслідків та покарання за інциденти не буде, звинувативши та поклавши усю відповідальність за те, що сталося, на генерала Нуъмана аль-Хатиба та полковника Алі Хайрібека – начальника в’язниці і разом з ним групу офіцерів .. Разом з тим, родичі затриманих  періодично намагалися влаштовувати мирні акції протесту, такі як збори перед будівлею МВД, або безпосередньо поблизу самої в´язниці, але вони у вкрай жорсткій формі не були допущені до місць проведення даних акцій, що примусили усіх замовчати у той же час, бачачи перед власними очима рідних дітей і той жахливий стан, у якому вони перебувають, але не маючи жодної змоги стати цьому на заваді …

Сьогодні, коли ситуація врегулювалась згідно досягнутої угоди, режим порушує свої обіцянки та збуджує судові процеси над учасниками процесу, чисельність яких сягає приблизно 350 ув´язнених. До цього часу 24 особи вже засуджено (5 отримали смертельний вирок, а 19 довічне ув’язнення), решта ж перебуває в очікуванні аналогічних рішень на свою адресу з мінімальним строком покарання, яке – позбавлення волі до 12 років. Усе це окрім того, що у справжній час ув’язнені томляться у камерах спостереження, устаткованими підслухувальними пристроями. Ув´язнені не бачать сонця та не виходять на свіже повітря, їх фізичний стан вкрай тяжкий. Є також інформація про те,що є такі ув´язнені, які страждають на серйозні захворювання …Чудно та викликає здивування, що жодна зі сторін у ЗМІ або у галузі прав людини, не передає розвиток подій цієї трагедії і те, чим усе це завершилось.

Це зразок того, чим насправді займається режим, який себе вичерпав, що не кається у здійсненні найжорстокіших нелюдських справ проти власного народу, як всередині в’язниці, так і за її мурами.


Цей режим і досі продовжує поводити себе таким чином, нібито він вічно буде знаходитись при владі – робить арешти та коїть тортури,кидає за грати … , не беручи до уваги те, що усе зроблене ним обернеться проти нього у найближчий час з дозволу Аллаха, він за це сплатить сповна. Невже цей корумпований уряд вважає, що люди, які мовчать сьогодні, задоволені тим,що коїть цей режим? .. він поводить себе таким чином, нібито навкруги нього геть нічого не відбувається, і нібито з ним самим геть нічого не станеться, … Правителі Сирії змогли перетворити сирійський режим у режим служб безпеки, який переважає над рештою режимів регіону у деспотизмі та тиранії. Його історія стосунків зі своїм народом написана пролитою кров´ю власних громадян, а історія з ворогом – мир, згода та безпека кордонів з євреями, аж до того, що останні влаштовують туристичні заходи у Голанах!

Сирійський режим вважає, що хвиля змін мине його стороною, і, можливо,ця думка стане для нього могилою. Хвиля змін підкрадається до нього у тому числі, і вона несе за собою ісламські настрої. Досягнення бажаних змін є лише у руках Всевишнього Аллаха і жоден не у змозі зупинити цього, у тому числі і відживший себе режим не в змозі встояти перед цими змінами, так само як і стати їм на заваді. Зміни насуваються з дозволу Всевишнього Аллаха, що перетворить Сирію в ісламську країну, втіляться пророцькі слова Посланця Аллаха (с.а.в.) стосовно Шаму та жителів Шаму.. Передали Ахмад та ібн Маджа від Муавії, що Пророк Аллаха(с.а.в.) сказав:


إذا فسد أهل الشام فلا خير فيكم، لا تزال طائفة من أمتي منصورين لا يضرهم من خذلهم حتى تقوم الساعة
«Якщо зіпсуються жителі Шаму, то у вас не буде блага. До Судного Дня буде існувати група з моєї Умми, яка отримає перемогу,і їм не нашкодять ті, хто будуть відвертатися від них».

Шановні мусульмани!

Цей режим ставиться до вас як до ворога, а не як до своїх громадян, які потребують турботи, отож вважайте і ви його за свого ворога. Всевишній Аллах надав владу в Ісламі мусульманам, щоб вони правили на основі того, що ниспослав Аллах. Правитель у Сирії подібний до решти правителів у мусульманських країнах, більше того, він переважає їх, тим самим вважаючись узурпатором влади.  Він забороняє та бореться з тим, щоб правління здійснювалося б за Ісламом.  Він відняв владу у мусульман, взявши її силою, за таємним успадкуванням, за допомогою шахрайства на виборах, більше того, він використовує цю владу проти вас, використовуючи органи спецслужб. Він ні у що вас не ставить та вважає , що у змозі захистити себе від вас лише у тому випадку, якщо буде загрожувати вам,залякувати, принижувати, арештовувати ваших дітей,виносити не судові, а на замовлення від спецслужб безпеки рішення, заздалегідь готові та надані до рук судді, який немов покірний слуга зачитує їх ,і не більше того.

Шановні мусульмани Сирії!


Правом Аллаха,яке покладене на вас,є втілення Ісламу у ваше життя. Втілення закону, який ниспослав Аллах, щоб ваше життя відповідало велінням Аллаха. Щоб ви дійсно позбулися несправедливості тиранів,а позбавлення це не пов’язано лише з ліквідацією цього ізжившого себе режиму, або заміною його правителем, який править на основі тієї ж системи правління,яка втілюється над мусульманами сьогодні. Досягти цього можливо лише встановленням праведного Халіфату, який об´єднає мусульман Сирії з рештою мусульман, щоб Сирія стала ядром цієї держави – Халіфату, який буде правити над мусульманами і над немусульманами гуманним, вірним та справедливим правлінням Ісламу, бо це іде від Господа світів.

Шановні брати з числа офіцерів сирійської армії!


Правлячий режим повністю далекий від Ісламської Умми, це ворог ваших родин. Правом Аллаха, яке ви повинні виконати, є допомога Його релігії. Ми обізнані про те, що серед вас є щиро віруючі мусульмани, хто не залишається байдужим, дивлячись на стан мусульман, хто жадає змін. Їм шкодить тоді, коли їх народу шкодять. Їм погано через те, що коїть режим, здійснюючи злочини по відношенню до свого народу, тому вони хочуть позбутися його … До цих людей ми хочемо звернутися з наступною промовою: консолідуйтеся та станьте в один ряд, усуньте правителя та віддайте владу щирим, свідомим людям з числа вашого народу, хто зможе встановити правління на основі того, що ниспослав Аллах, хто зможе встановити праведний Халіфат, заради чого працюють ці люди, починаючи з часу свого утворення, не відхиляючись від веління Аллаха у цьому питанні ані на йоту.

Шановні мусульмани!


Ми, Хізб-ут-Тахрір у Сирії заявляємо про те, що ми готові понести цей аманат та взяти керівництво над Уммою праведним чином, чим будуть задоволені жителі небес та землі – нами і вами. Ми це заявляємо з повною щирістю. Воістину, ми відчуваємо близькість пахощів Халіфату,обіцянку перемоги від Великого Аллаха, час якого наблизився і,можливо, що відправною точкою цьому стане Сирія. І якщо це насправді відбудеться таким чином, то лише Аллаху відомо, що буде далі. Воістину, це стане вашою ні з чим незрівнянною заслугою, Всевишній Аллах каже:

الَّذِينَ إِن مَّكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنكَرِ ۗ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ
«Якщо ми подаруємо їм владу на землі, вони будуть робити намаз, сплачувати закят, веліти робити схвалене Аллахом та забороняти те, що Він не схвалив. А кінець усіх справ – у Аллаха» (22:41)

Інформаційний офіс
Хизб-ут-Тахрір
Сирія
Понеділок, 11 Рабі' аль-Авваль
1432 г.х.
14/02/2011

Головне меню