Ми не маємо відношення до цього широкого фронту

Прес-релізи ЦІО
Друкарня
Друковане видання «аль- Мухаррір» у 225 номері від 02 Рабі ас-Сані 1432 р.х., - 07 березня 2010 р., оприлюднює новину під наступним заголовком: «Ісламські групи формують широкий фронт,заради утворення ісламської конституції для країни». У новині повідомляється,що одним із учасників даного фронту є Шейх Ібрахім Абу Халіл,офіційний представник ХТ в Судані. Зі слів Шейха Абд-уль Ваххаба, від імені якого була оприлюднена ця стаття: «Ми хочемо бачити ісламську систему управління, як модель наслідування, ми закликаємо до утворення Суданської ісламської республіки, або до Суданського ісламського Емірату...»

Відносно даної публікації ми хотіли б розтлумачити деякі обставини:

По-перше: Позиція Хізб-ут-Тахрір відносно входження до будь-якої структури,або організації дуже зрозуміла. Хізб не може бути частиною якоїсь організації, враховуючи той факт, що Хізб початково заснований на чіткому баченні, прийнятих їм законах, думок та поглядів, які відповідають ісламському світогляду.

По-друге: Хізб-ут-Тахрір вже має ісламську конституцію, що складається з 191 статті, що виведена з Корану та сунни  Посланця Аллаха ﷺ,та те,на що вони вказують – Іджма та Къияс,мотивом якого є шаріатський іллят. Основою цьому є правильно виведений іджтіхад,що спирається на силу доказів, також для цієї конституції було виданий вступ,де розтлумачується доказ кожної статті та способи виведення. Хізб-ут-Тахрір в Судані на протязі всього часу,починаючи з шестидесятих років по минулого століття, зі старанністю намагався донести цей проект конституції «Конституція держави праведного Халіфату» до правителів у цій країні, останньою спробою якого була передача копії цього проекту у повноважне представництво  06.06.2005 року.

По-третє: Система правління в Ісламі не є республіканською, щоб вести заклик до Ісламської республіки. Він також не є Еміратом подібно до Катару,щоб закликати до Суданського ісламського Емірату. Система правління в Ісламі виражена виключно у вигляді Халіфату. Це в свою чергу управління над мусульманами в усьому світі, що ж стосується Катарського образу, то це частина з привнесених невірним колонізатором уявлень, заради знищення яких Хізб-ут-Тахрір і проводить свою діяльність, щоб з´єднати мусульманські країни в одну державу, що дотримується Ісламу та розповсюджує його в усьому світі методом заклику та Джихаду.

По-четверте: Коли ми з Хізб-ут-Тахрір прийняли участь у засіданні з нашими братами з різних ісламських організацій,та деякими ісламськими діячами,все це відбувалося на основі запрошення, яке ми прийняли, під назвою  «Зустріч обмін поглядів». Виходячи з цих міркувань проходили зустрічі, засідання інтелектуального змісту в обговоренні теми пов´язаної з проектом ісламської конституції.

По-п´яте: Після публікації цього оголошення в газеті «аль-Мухаррір»,зі схожим розпливчатим баченням цього питання Хізб-ут-Тахрір в Судані прийняв рішення залишити засідання з теперішніми розбіжностями з цього питання,бажаючи дорогим братам в ісламських організаціях та іншим учасникам цих засідань успіху, правильності та здорового глузду.

رَبَّنَا آمَنَّا بِمَا أَنزَلْتَ وَاتَّبَعْنَا الرَّسُولَ فَاكْتُبْنَا مَعَ الشَّاهِدِينَ
«Господи наш! Ми повірили в те, що Ти ниспослав, та попрямували за посланцем. Запиши ж нас до числа свідків» (3:53).


Ибрахім Усман (Абу Халіл)
Офиційний представник ХТ, Судан
Інформаційний офіс
Хизб-ут-Тахрір
Судан
№ H.t.s.
13 Понеділок, 02 Рабі' Ас-Сані 1432 г.х.
07/03/2011

Головне меню