Міністр іноземних справ Ємену у Лондоні шукає шляхи повернення Салеха до Ємену, та проведення дострокових президентських виборів

Прес-релізи ЦІО
Друкарня
Урядова єменська газета «Ас-Саура» у своєму №17058, від 26 липня, вівторок,повідомляє, що міністр іноземних справ Абу Бакр Аль-Кірбі вирушив до Лондону, щоб обміркувати останні події в Ємені та активізувати підтримку у розвитку Ємену.

У Лондоні аль-Кірбі провів зустрічі з міністром іноземних справ Великобританії Уільямом Хельгом, британським радником з національної безпеки,також він зустрівся з першим верховним головою союзу з іноземних справ та політики безпеки Європейського союзу – Кетрін Маргарет Ештон.

Даний візит аль-Кірбі у Лондон мав місце наряду з тим, що Алі Абдаллах Салех бажає повернутися до Ємену до того, як пройде термін у два місяці з того часу,як він залишив країну з метою лікування та до його повного одужання. Що в свою чергу явно каже про те, що він не збирається відмовлятися від крісла у правлінні. Разом із тим аль-Кірбі спростовує, що його візит до Лондону пов’язаний з пошуком безпечного виходу з політичної ситуації для Алі Абдаллаха Салеха, що склалася при владі. Він запевнив, що його візит знаходиться у рамках пошуку допомоги у друзів та партнерів Ємену, заради проведення дострокових президентських виборів у країні!.

18 липня Британія відправляє заступника радника з національної безпеки з візитом до Сани, щоб він передав послання від британського прем’єр-міністра Алі Абдаллаху Салеху,де він показує позицію Британії відносно Салеха…,точніше що Англія майже готова визначитися з його альтернативою та що вона пропонує йому прийнятні способи, виходи уходу у відставку. Тому як віднині він більше не у змозі обслуговувати інтереси Британії. У посланні прем’єр-міністра також нагадується про стан безпеки в регіоні та говориться про погане економічне становище після того, як були проведені заходи, як про них висловилася британська сторона «остання можливість по порятунку Ємену», коли завершився саміт друзів Ємену в Ер-Ріяді у березні місяці та їх сприяння з метою дроблення міжнародного фонду допомоги Ємену.

Нове послання, яке Британія адресувала Алі Абдаллі Салеху та його уряду, під час знаходження аль-Кірбі у Лондоні, полягало у визнанні Британією Національної перехідної ради у Лівії,та вигнання останньої, разом  з представництвами та лівійськими дипломатами з Лондону. Колонізаторські країни не занепокоєні своїми маріонетками, у такій самій мірі, наскільки вони переживають за здійсненням останніми їх колонізаторських інтересів, і якщо ці маріонетки не зможуть обслужити їх,то їх викидають до смітника!

Ми знаходимося у непорозумінні,куди ділися усі ці крикливі голоси,які зажди ратували за відмовляння від іноземного втручання до внутрішніх справ Ємену,тим самим претендуючи на гордість та велич? Так, тепер саме Лондон вирішує, чи повернеться Салех до Ємену або ні? Він або його заступник віднині буде відповідальним за проведення дострокових президентських виборів? Воістину, хто прагне до величі не в Аллаха,того Аллах принизить.

Наша велич, як мусульман полягає у відновленні ісламського способу життя за допомогою встановлення Халіфату. Підтримка, довіра та повернення до Аллаха,тоді Захід,так і весь світ у цілому дізнаються хто ми такі, нашу історію у справжньому її вигляді, а не так, як це сьогодні подають наші у влади перебуваючи уряду.

Інформаційний офіс
Хизб ут-Тахрір
Ємен
№ H.t.y.79
Вівторок, 2 Рамадана 1432 г.х.
02.08.2011

Головне меню