Президентська та парламентська системи є двома різновидами однієї і тієї самої демократичної системи невір’я

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

США вирішили вимагати зміни політичної системи в Афганістані після ініціювання діалогу з Талібаном у нещодавно відкритому офісі у Катарі  через деякі внутрішні та зовнішні фактори. Прямуючи за цією зміною, деякі опозиційні політики, особливо голови Національного фронту та Національної коаліції, які раніше були частиною карзаєвського режиму, почали вимагати зміни політичної системи. Вимога ввести децентралізовану парламентську систему була заявлена уголос під час Берлінської конференції, коли деякі опоненти уряду Карзая та відомі члени Конгресу ініціювали цю дискусію.

Афганські ЗМІ широко осяяли це питання так, що ця новина зайняла увесь медійний простір. Це примусило Карзая заявити, що він буде захищати сьогоднішню систему ціною свого життя, додавши, що зміна системи є місією, яка не може бути виконана. Він сказав: «Афганістан не є лабораторією, у якій іноземці можуть випробовувати свої системи».
 
Цю подію почали активно обговорювати через дві наступні причини:

1. Через те, що вибори стрімко наближуються, опоненти уряду намагаються приховати поразку демократичної системи невір’я, висуваючи ідею парламентської республіки та намагаючись запровадити у свідомість людей цю порочну концепцію. Керовані іноземними країнами, ці люди хочуть іще раз зрадити народ Афганістану.  Вони хочуть продовжити кровопролиття та обдурити їх, запропонувавши парламентську систему правління як альтернативу сьогоднішній.
 
2. Більше того, лідери Північного регіону, які здійснили пряму підтримку США у її жорсткому вторгненні до Афганістану, були відсунуті Америкою на другий план з метою їх використання для досягнення мети у майбутньому.  Тому США взялися вести переговори напряму з Талібаном та Хізб-і-Іслямі, а інтереси лідерів Північного регіону зараз поставлені на кон.

3. Демократична система правління є системою невір’я, незалежно від того, президентська вона чи парламентська, унітарна або федеративна, тому що ця система іде від людини. Вона була спеціально розроблена задля служіння інтересам західних країн. Демократія не має нічого спільного з Откровенням. Отож, вона ніколи не зможе вирішувати проблеми Умми. Більше того, вона зазнала поразки у вирішенні проблем, з якими стикається людство. Окрім цього, демократія стала причиною війн та криз, явним прикладом яких є Ірак після демократичних виборів 2010р.  

4. Президентська система, так само як і парламентська, є двома боками однієї монети,
незалежно від того, у якому вигляді  вона втілюється: централізованому або федеративному. Ця система ніколи не зможе звільнити мусульман зокрема, та усе людство в загалом, від кайданів утискання та тиранії. Єдиною системою, яка здатна звільнити людство, ісламську Умму та народ Афганістану, є система, яка заснована на Одкровенні від Аллаха – Халіфат. Лише з Халіфатом ми зможемо втілювати Іслам та нести його людям для їх звільнення.   Халіфат був заснований на Одкровенні і не є продуктом людської  уяви. Умма твердо вірить у Халіфат та готова принести будь-які жертви задля
його відновлення.

أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ ۚ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْمًا لِّقَوْمٍ يُوقِنُونَ
«Невже вони шукають суду часів невігластва? Чиї рішення можуть бути кращими, аніж рішення від Аллаха для людей переконаних?» (5:50)

16 рабiъ уль-авваля 1433 г.х.
08.02.2012

Головне меню