Події у Порт-Саід – це волаюче нехтування безпекою людей

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 Всевишній Аллах каже у Корані:

أَنَّهُ مَن قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا ۚ
 «Хто вб’є людину не за вбивство або розповсюдження нечестя на землі, той подібний до того, хто вбив усіх людей» (5:32)

Один з хадісів Пророка (с.а.в) проголошує: «Лаяти мусульманина – це гріх, а битися з ним – куфр». В іншому хадісі говориться: «Знищення цього світу є легшим для Аллаха, аніж пролиття  крові віруючого». Пророк (с.а.в.) також каже: «Хто стане сприяти у вбивстві віруючого хоча б напівсловом, зустріне Аллаха Судного Дня і на його лобі буде написано: «Це той, хто втратив надію на милість Аллаха». Під час свого останнього хаджу Пророк (с.а.в.) сказав: «Чи знаєте ви , який день найсвятіший?» На що сподвижники сказали йому: «Цей день, о, Посланець Аллаха». Пророк спитав: «А чи знаєте ви, яка місцевість найсвятіша?». На що сподвижники відповіли: «Та, на якій ми зараз перебуваємо». Пророк спитав: «А який місяць найсвятіший?» Сподвижники відповіли: «Цей місяць, о, Посланець Аллаха». Тоді Посланець (с.а.в) сказав: «Так  само і ваша кров, і ваше майно недоторкані, як священність цього дня, священність цього місяця та священність цієї місцевості».

74 людини було холоднокровно вбито і ще 200 осіб отримали поранення внаслідок зіткнень по завершенню футбольного матчу. Небувала досі подія каже лише про те, наскільки байдужими є наші життя та безпека ворогам Умми.  І наскільки кровожерливими є ті, хто хоче покарати людей за їх благословенну революцію, мета якої – прибрати геть тиранів-правителів, які продали свої шкури та країни невірному Заходу.  
 
І, незважаючи на волаючу жорстокість того, що відбулося, нам доводиться чути від тих, до чиїх обов’язків входить захист країни та громадян, що «подібні події можуть відбутися у будь-якій точці світу». Далі, при зустрічі гравців та вболівальників ФК «аль-Ахлі», які поверталися з міста Порт-Саід після жахливих подій, фельдмаршал Мухаммад Х. Тантаві заявив, що забезпечення безпеки під час проведення спортивних заходів входить до компетенції поліції, і вони виконали свої обов’язки у найкращий спосіб.   Також пан Тантаві назвав розмови про відсторонення мера міста та голови служби безпеки передчасними. Коли ж вони, пан Тантаві, будуть доречними? Чи будуть вони доречними після дознавчих процедур, завершення яких ми, можливо, не побачимо? І чи зможемо ми впевнено заявити, що винуватці отримають по заслугах, а не отримають лише догани? І як же можна робити заяви про те,що поліція виконує свої обов’язки найкращим чином до початку розслідування? За повідомленнями різних джерел, службами, які забезпечують безпеку футбольного матчу, на стадіон було допущено усі види зброї, про це заявив депутат Народних Зборів аль-Бадрі Фергалі.

Також до завершення футбольного матчу було зачинено виходи з боку тієї частини стадіону, яку займали вболівальники ФК «аль-Ахлі», що каже про заплановане утримання вболівальників на своїх місцях. Більше того, на відеозаписах з місця подій ясно видно, що нападники були озброєні однаковими палками. Не дивним здається те, що поліція та військо були у змозі забезпечити безпеку у такому масштабному заході  як вибори, та зазнати поразки у забезпеченні громадського порядку під час футбольного матчу, особливо, після багаторазових сигналів, які попереджали про можливі погроми з боку вболівальників обох команд?!!
 
Ми, ХТ, покладаємо усю відповідальність за безлади, внаслідок яких загинуло десятки людей, на Вищу Військову Раду. Саме в особі його голови, фельдмаршала Тантаві, була зроблена заява, що поліція, яка отримала необхідні вказівки, виконала їх належним чином. Як після цього голова ВВС Єгипту прокоментує  такі великі жертви, які відбулися перед його «невсипущим оком»?! Заяви про триденний траур, лицемірна скорбота по загиблим варто розцінювати не інакше як черговий прийом їх  антиреволюційної  діяльності, у якій вони крок за кроком ідуть за американською вказівкою. У цьому контексті варто розглядати формування комісії по розслідуванню причин безладів, про результати  роботи  якої можна казати заздалегідь. Причиною бійки, за їх думкою, будуть якісь «треті особи».
 
Це звернення до Вищої Військової Ради! Єдиний вихід із таких обставин, що складаються – це відмова від слідуванню Америці. Встаньте в один ряд разом зі своїм народом та Уммою у справі допомоги щирим носіям заклику для встановлення Халіфату та негайного виконання шаріату, що і збереже життя людей у Єгипті.
 
Ми хочемо нагадати вам хадіс Пророка (с.а.в.), де він каже: «Перше, з чого розпочнеться розрахунок Судного Дня, це вбивство».
 

وَقِفُوهُمْ ۖ إِنَّهُم مَّسْئُولُونَ
 «Зупиніть їх, із них спроситься». (37:24)

Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір
Єгипет
№ 12/5
Четвер, 10 Рабиъ аль-Авваль 1433 г.х.
02/02/2012

Головне меню