Антиісламський план ЗМІ та політиків, які несуть істинну відповідальність за насильство

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

На тлі останніх подій у якості відповіді ЗМІ та політичного коментаря стосовно того, що трапилось, і Хізб ут-Тахрір зокрема, ми акцентуємо увагу громадськості на наступному:

1. Ми рішучим чином засуджуємо ображання Пророка (с.а.в.). Честь Пророка (с.а.в.) є для мусульман червоною лінією. Ображання на його адресу неприпустимі. Мусульмани повинні голосно та рішуче відповісти на ці ображання ідейними та політичними засобами. Ми засуджуємо виправдання кривдження Ісламу та його святинь під приводом свободи слова.     

2.  Посол США в Австралії Джефрі  Бліч заявляє, що його країна була несправедливо атакована «мусульманськими екстремістами» у якості реакції на фільм.  Австралійські офіційні особи  також виразили  здивованість тим, чому США стали  мішенню розлюченості мусульман.    Ми нагадуємо їм, що за адміністрацією США числиться довжелезний список експлуататорського вторгнення до ісламського світу.  Починаючи з атак беспілотників у Пакистані, закінчуючи солдатами, які спалювали копії Корану в Афганістані, а також тортурами на базах Гуантанамо, Абу Грейб та Баграм. Список довгий так само як і жахливий. Тому вам не варто стимулювати здивування. Далі, Хіларі Клінтон виправдала фільм  під приводом свободи слова, відмовившись вимагати від YouTube його видалення, у той час як у минулому влада зверталась до сервісу з вимогою видалити певний контент.  

3. Масштабна та гідна похвали реакція мусульман по усьому світу на ображаючий фільм не пов’язана тільки з ним. Фільм – це усього лише тріггер та останній прояв постійної атаки на Іслам та мусульман. Нападки на Іслам, які характеризуються несправедливим та безжальним вторгненням до Іраку та Афганістану, датськими карикатурами, десятиріччями підтримки Заходом диктаторів в ісламському світі, десятиріччями економічного та політичного поневолення, а також десятиріччями перешкоджання тому, щоб ісламський світ сам визначав свою політичну долю.     

4. Що стосується протестів у Сіднеї о суботі 15 вересня 2012р. , то Хізб ут-Тахрір не причетний до їх організації або проведенню. Ми не схвалюємо насильницькі протести. Не зважаючи на це, ми вважаємо, що первинна відповідальність напряму лежить на потужних інститутах суспільства – ЗМІ та політичному істеблішменті, зокрема, які ведуть тривалу атаку на Іслам та мусульман, породжуючи невдоволення, яке провокує подібні інциденти, ізолює молодь та утворює напруженість у суспільстві.    

5. Хізб ут-Тахрір відомий по всьому світу як ненасильницька політична партія. У нас за спиною 60-річна історія по переорієнтуванню істинної незадоволеності мусульман по всьому світу у бік позитивної політичної діяльності, метою  якої  є скасування прозахідних диктаторів в ісламському світі та заміна їх ісламським Халіфатом – зразкової та  підзвітної  системи правління, заснованої на Ісламі, яка не залежить від закордонних держав.

6. Коментарі Тоні Еботта,  Джулії Бішоп, Скота Моррісона та Корі Бернарді стосовно Хізб ут-Тахрір та його офіційного представника з Англії Таджі Мустафи абсолютно не витримують ніякої критики.  Вони – звичайна купка політичних опортуністів, які своїми коментарями проявили ненависть до Ісламу, бо вони атакували усе ісламське у розрахунку на ісламофобські настрої свого електорату. Вони читають мораль мусульманам щодо не насильства, у той час як самі підтримують жорстку та нелюдяну зовнішню політику, скеровану на мусульманські землі за кордоном, подібно до Афганістану. (Відповідь Таджі Мустафи на доповідь   ABC о 7.30).

7.  Заяви офіційних осіб також були повні лицемірства. Міністр закордонних справ Боб Карр звинуватив присутніх у провокуванні  «зіткнення цивілізацій». Прем’єр-міністр Джулія Гіллард виразила  відразу до насильства. Тут ми маємо справу з політиками, які відправили ударні літаки, танки та озброєні війська за тисячі кілометрів для того, щоб вбивати, калічити та руйнувати Афганістан, і у той же самий час обговорюють насильство під час протестів у Сіднеї, яке не йде ні у яке порівняння до першого. Хіба можна після цього сприймати серйозно їх заяви?    

8. Варто згадати, що у ніч протестів у Сіднеї відбувся аналогічний інцидент на вулицях Перту, хоча його мотиви були іншими. 500 відвідувачів барів та дискотек у Piara Waters відповіли на розташоване у соціальній мережі запрошення взяти участь у вечірці. Але ситуація вийшла з-під контролю. Вони почали кидати у поліцію каміння, цеглини та пляшки. Для розгону натовпу була застосована кінна поліція, осередок з собаками та поліцейський гелікоптер. Був поранений 19-річний хлопець, а також було розбито скло у карети швидкої допомоги.  

Цей інцидент безперечно аналогічний, якщо не більш значний аніж протести у Сіднеї, якщо судити по об’єктивним фактам. Але він  отримав у рази менше оприлюднення з боку ЗМІ. Ця подія не була названа «бунт у Перті». Політики не стали  критикувати один одного, засуджуючи насильство. Федеральний парламент не побачив у цьому необхідності розглянути дане питання та виступити із засудженням від імені обох парламентських партій. Від батьків та глав спільнот не було вимоги засудити таку поведінку, так само як вони самі не стали робити цього.    

У цьому містяться великі уроки для прозорливих людей із числа мусульманської спільноти і всієї спільноти в загалі. Те, що трапилося, є явною ілюстрацією того, що головною проблемою у сіднейських протестах є не насильство, а антиісламський план, розкручуваний ЗМІ та політиками. У свою чергу, ми радимо мусульманській спільноті і усій спільноті взагалі не винити безсильних за уявними мотивами за злочини володарів влади.  

9. Безвідповідальність та антиісламські плани більшості ЗМІ сьогодні посилюються так, що вони не жаліють , навіть, маленьких дітей, утворюючи про них негативне уявлення в оточенні. Декілька слів із мови 8-річної Рукаі були використані для того, щоб «спекти» історію про «дівчинку джихаду», що є сумним та брутальним. І все для того, щоб утворити уявлення про наявність зв’язку поміж конференцією Хізб ут-Тахрір та суботніми протестами. Мова Рукаі на конференції була зворушливим зверненням дитини до пригноблених дітей та матерів у Сирії. Це було звернення співчуття та підтримки, з повною версією якого можна ознайомитися на нашому сайті.    

10.  Ми спонукаємо мусульман продовжити благородну місію протистояння західним атакам, а також справу вимоги звіту від політичного істеблішменту та ЗМІ. Ми також закликаємо їх подвоїти свої зусилля по піднесенню величі Ісламу та встановленню Халіфату у мусульманському світі. Ми спонукаємо благородну молодь цієї Умми, зокрема, яка є прапороносцем, її цінним ресурсом та її майбутнім, завзято продовжувати свою діяльність. Ви не слабкі. Ви сильні, завдяки Ісламу. Ви не меншість. Ви частина величезної та потужної Умми. Не піддавайтесь впливу ЗМІ та політиків. Ми не чекаємо від них нічого доброго. Ми чекаємо добре від вас. Виступіть заради Ісламу та працюйте над його встановленням.    
 
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Австралії.
Воскресіння, 28 Зулькада 1433
14 Жовтня 2012

Головне меню