Головному редактору ресурсу «Sol Portal Haber»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

На вашому сайті о неділі 17 жовтня 2012р. була розміщена новина під заголовком «Від Стамбулу до Урфи: Пропаганда Халіфату з боку Хізб-ут-Тахрір під приводом подій у Сирії». У ній були використані абсолютно помилкові твердження. До того, як ми розглянемо безпідставні твердження та наклеп, які мали місце у цій новині, ми бачимо доречним заявити про наступне: Якою б не була політика вашого ресурсу новин і до якої б політичної сили ви не проявляли лояльність, перед тим, як оприлюднювати новину, ви зобов’язані провести щодо неї хоча б маленьке розслідування і це є вимогою журналістської етики. Але замість того, щоб провести розслідування, ви задалися метою очорнити та оббрехати. Висловлені у відношенні Хізб ут-Тахрір твердження та наклеп здатні розсмішити навіть Захід, який є найзапеклішим ворогом Ісламу та мусульман. Тому що вони добре обізнані про мету Хізб ут-Тахрір, і якою політичною партією вона є.

1. У новині було заявлено, що проведення подібних багатолюдних конференцій у 15 областях Туреччини сприяє політиці уряду Партії Справедливості та Розвитку (АКР), а також політиці Заходу та союзних режимів у відношенні Сирії. Відносно цього ми заявляємо наступне: Ані США, ані Захід, ані уряд АКР не переслідують інтереси мусульман у своїй політиці у Сирії. Тому що усі вони переслідують мету встановити у Сирії після падіння режиму партії Баас демократичну державу. Що стосується Хізб ут-Тахрір, то з першого дня свого створення він працює в усіх країнах і в Сирії зокрема для відновлення Праведного Халіфату. І в цьому питанні він не визнає протегування жодних держав.

2. Надана вами інформація щодо місця виникнення Хізб ут-Тахрір, його засновника та історії створення є вищим ступенем невігластва. Тому що усі добре обізнані, що Хізб ут-Тахрір був заснований у 1953р. шанованим вченим шейхом Такьюддіном Ан-Набхані. Тому твердження про те, що партія була створена  у 1980р. в Англії громадянином Сирії є явною брехнею.

3. У кінці новини ви навмисно стверджуєте, що такі спецслужби імперіалістичних держав як MI6 и ЦРУ використовують Хізб ут-Тахрір у своїх операціях. І це є іще одною величезною брехнею. Згадані вами спецслужби навпаки прагнуть завадити відновленню праведного Халіфату, заради встановлення якого працює Хізб ут-Тахрір. Окрім того, ці спецслужби працюють над пійманням членів Хізб ут-Тахрір та їх катуваннями, а також узгоджують свою діяльність зі спецслужбами колабораціоністських  режимів регіону. Далі, будь-то ці спецслужби або колоніальні держави, які володіють ними, до сьогоднішнього дня не змогли б збити Хізб з прийнятих для себе ідеї та методу ані на йоту, і не зможуть це зробити в майбутньому. Тому що стійко дотримуючись цих ідеї та методу, Хізб ут-Тахрір з волі Аллаха наближається до своєї мети.

Після всього вищевикладеного ми вимагаємо розмістити це спростування на тій же сторінці, де була розміщена згадана новина.    Ми звертаємося з цим до громадськості, а також вимагаємо від вас діяти у межах правдивої, а не дискримінуючої людей політики новин.

Інформаційний
офіс
Хізб ут-Тахрір
Вілаят Туреччина
No: TR–BA–2012–MB–TR–013
4 Зуль Када 1433 р.х.
20 Вересня 2012

Головне меню