Чи погодяться жителі Ємену з американським та англійським планами із розділення їх країни або відкинуть подібне?

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Щоденна газета «Ахбар аль-Йавм», яку було видано у Ємені о вівторка 30 жовтня у №2820, оприлюднила новину під заголовком «Хасані розкриває сторони, які запропонували йому ухвалити законопроект із розділу Аб’яна в обмін за грошову винагороду». У цій статті були розглянуті слова лідерів єменських сепаратистів Ахмеда Абдулли аль-Хассані, які були сказані ним на урочистому заході, який відбувся о понеділка 29 жовтня у районі Мудіє, Аб’ян у присутності генсека сепаратистського руху Касема Аскера Джубрана.

Проект із розділу, про який вів мову Хасані, був запропонований йому під час перебування у Лондоні, стороною, ім’я  якої він залишив у таємниці. Даний проект передбачає приєднання Дельти та усього узбережжя Аб’яну до Адену, а решта території від аль-Аркуба будуть приєднані до аль-Байда, також мухафеза Лахдж з’єднується з Таїз, а половина східної мухафези Шабва приєднується до східної частини Ємену.

Даний проект узгоджується з відновленням Британією султанів та еміратів на півдні Ємену за допомогою виведення на єменську політичну арену Султанату Катірі, Емірату Шериф Бейхан, Султанатів Сокотра та аль-Махра, Султанату Абдалі та інших, поряд із такими особами як Тарік аль-Фадлі, сином Султана Фадлі, щоб протиставити їх американському проекту із розділу на федерації замість регіонів, який завершиться відділенням півдню країни від півночі, через проведення референдуму.

Генсек сепаратистського руху Касем Аскер Джубран 10 серпня 2012 року оприлюднив інформацію «про існування жорстокої політичної боротьби між Америкою та Британією навколо знаходження оптимального рішенні проблеми південних територій та майбутнього…», інформаційне агентство Сама Радфан.

Американські та Британські плани відносно Ємену не нові для цієї країни. Але важливо, щоб сам народ Ємену поклав кінець цьому, це його борг та обов’язок. Досягти же подібного результату можливо лише за умови, якщо рішення буде ухвалене, або, інакше кажучи, виходити з положень, норм та думок нашого ісламського світогляду. Тобто не у випадку, коли Америка та Британія встановлюють для нас правила та пропонують нам проковтнути свої готові рішення. Лише вчора ті, хто сьогодні став «лідерами південного руху», побігли за соціальною ідеологією, щоб вирішити політичні, економічні, соціальні та багато інших життєвих питань , у результаті зазнали поразки і ще якої! Таким чином, дана ідеологія перетворилася у пил. Сьогодні ж вони наступають на старі граблі, заходячись вирішувати проблеми, вдаючись вже до капіталістичної ідеології (вчорашнього ворогу), яка сьогодні сама страждає від великої кількості проблем та криз в усіх без виключення сторін життя – політичної, економічної, соціальної, у сфері освіти, у взаємовідносинах із іншими народами. Дана ідеологія не у змозі вирішити усі ці проблеми, тому її прибічники знаходяться у пошуках, хто б вказав на вихід із цієї безвихідної ситуації!

Всевишній Аллах говорить:

فَفِرُّوا إِلَى اللَّهِ
 «Біжіть же до Аллаха» (51:50).

فَإِنْ تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ
 «Якщо ж ви станете сперечатися про щось, то зверніться з цим до Аллаха і Посланця, якщо ви віруєте в Аллаха та в Останній день» (4:59).

Насправді усе обстоїть інакше, ніж уявлялося це раніше, що, мовляв, Іслам є священицькою релігією, де присутні виключно норми молитви, посту, хаджу та ін. і що в Ісламі немає системи державного влаштування, економічної моделі, зовнішньої політики, системи освіти. Невже вкладається в голові, щоб Іслам, вказуючи на спосіб утамування  людської потреби, замовчував про те, що набагато значуще та важливіше?

Хізб ут-Тахрір закликає вас відкинути ці брудні плани Заходу, відкинути їх у бік, вирвати з корінням їх із ваших умів та земель. Америка і Британія нічого, окрім зла, не бажають для Ємену, вони конкурують між собою за панування над ним. Хізб закликає вас проводити разом з ним діяльність із відродження ісламського способу життя шляхом встановлення держави Халіфат, де буде здійснюватися виключно ісламське правління, відбудеться об’єднання мусульманських країн під стягом аль-Укаба. Тоді Іслам стане доноситися до тих, хто перебуває у вкрай тяжкому положенні і відчуває нужду, щоб він вирішував проблеми людей після того, як їх життя були спаплюжені ідеями та нормами ідеологій, вигаданих людством.

Всевишній Аллах говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ
 «О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Ємен
№ H.T.Y. 135
Середа, 15 Зу аль-Хиджа 1433 р.х.
31/10/2012