Хізб ут-Тахрір в Україні влаштував акцію протесту на підтримку мусульман Росії

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Сьогодні, 20 листопада 2012р. Хізб ут-Тахрір на Україні влаштував пікет навпроти Генерального консульства Російської Федерації у м. Сімферополь (АР Крім). Мета заходу полягала у вираженні протесту проти зростаючої  хвилі обшуків та арештів членів Хізб ут-Тахрір у Росії, під час яких було підкинуто гранати, патрони та іншу  зброю.

У своїй промові виступаючий Фазил Амзаєв відзначив, що сьогоднішнє переслідування членів Хізб ут-Тахрір російським режимом не можна розглядати у відриві від низки інших злочинів цього режиму, таких як винищення народів Кавказу, боротьба з носінням хіджабу у школах, а також підтримка зброєю м’ясника Шаму – Башара Асада. Було зазначено, що спроби російських володарів влади представити  Хізб ут-Тахрір терористичною організацією є загальновідомим фактом. Отож, нинішні нападки варто розглядати не інакше як визнання поразки в ідейній боротьбі з Ісламом, в ході якої порочна система Росії не змогла нічого протиставити Ісламу, окрім наклепів, арештів та підкидання зброї. Також правителям Росії нагадали про те, що Умма не забуває своїх пригноблювачів. І режим, причетний до пригнічення мусульман, поза сумнівів, буде нести відповідальність у цьому світі, після встановлення держави Халіфат. А покарання у житті Наступному є іще більшим.

Наприкінці своєї промови Ф. Амзаєв висунув вимогу щодо негайного припинення переслідувань мусульман у Росії, у загалом, і членів   Хізб ут-Тахрір зокрема.

Після цього, присутнім був зачитаний прес-реліз Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір під назвою «Росія посилює війну проти Аллаха та арештовує хлопців із Хізб ут-Тахрір» (ісходящий № 36/1433h от 14.11.2012г.). По завершенню зачитування делегація  Хізб ут-Тахрір в Україні у складі трьох осіб зробила спробу передати вищезгаданий прес-реліз, а також прес-реліз, виданий Інформаційним офісом Хізб ут-Тахрір у Росії  (ісходящий №11/02 от 11.11.2012г.) стосовно останніх репресій російської влади генеральному консулу РФ у м. Сімферополь. Під час недовготривалої бесіди з представником генерального консульства через переговорний пристрій, їм було повідомлено, що Генеральне консульство РФ відмовляється прийняти що-небудь від делегації  Хізб ут-Тахрір. Далі, після такої відповіді, вказані прес-релізи були відправлені генеральному консулу РФ за допомогою листа на замовлення через центральний відділ поштового зв’язку.

Під час акції протесту присутні тримали у руках ісламські стяги та прапори, а також багаточисельні плакати та транспаранти, у яких засуджувалась брутальна позиція та методи російської влади, що практикуються стосовно членів Хізб ут-Тахрір у Росії . На плакатах, зокрема, було написано наступне: «Влада Росії, тобі не відсторонити Хізб ут-Тахрір від заклику», «Зброя Хізб ут-Тахрір – це слово Істини», «Мусульмани Росії, ми з вами», «Росія, припини свої звірства проти мусульман» та ін..

Хізб ут-Тахрір                            
Україна    
6 Мухаррам 1434 р.х.
20 листопада2012

Головне меню