ХАЛІФАТУ – БУТИ, ХОЧЕТЕ ВИ ЦЬОГО ЧИ НІ

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

13 листопада 2012 єгипетська газета «аль-Ватан» оприлюднила статтю під назвою «Служби безпеки в очікуванні згоди Мурсі на атаку осередків Халіфату». До цього, 12 листопада цього ж року газета повідомила про те, що служби безпеки успішно впоралися у відстеженні 22 осередків після знаходження так званого «пакту завоювання Єгипту»  у ході обшуку одного з осередків у місті Наср. Газета пише, що даний пакт містив у собі практичний план проголошення ісламського Халіфату в Єгипті.

 

У вигляді коментарю на дане повідомлення інформаційний відділ Хізб ут-Тахрір у Єгипті заявляє:

Судячи з усього, питання Халіфату та інтенсивна діяльність з його встановлення у Єгипті почали звертати на себе увагу постреволюційного режиму, а за ним і Америку – держави тиранії та безчинства, яка постачала службам безпеки Єгипту важливу інформацію, надавши сприяння в арешті так званого осередку у місті Наср. Бачачи те, як Умма усе більше згуртовується навколо вимоги про Халіфат. Бачачи те, як росте активна діяльність Хізб ут-Тахрір в Єгипті назустріч до встановлення Халіфату, одна лише згадка про який змушує їх тремтіти. Вони намагаються пов’язати діячів зі встановлення Халіфату з озброєними діями, щоб налякати людей від згадки слова Халіфат, а також щоб знайти виправдання для завдання удару по тим, хто прагнув встановити його.

Нас не дивує увесь цей злощасний план з боку спецслужб та тих ворогів Умми, які стоять за ним. Нас дивує те, як свій внесок у цю кампанію з дискредитації Халіфату та діячів із його встановлення вносять лідери ісламського руху, особливо ті, хто у часи Садата та усунутого Мубарака боролися заради встановлення ісламської держави. У цій же газеті «аль-Ватан» у вигляді коментарю до новини наводяться слова Шейх Карам Зухді, лідера аль-Джамаа аль-Ісламія: «слухи про відродження халіфату – просто гасла. Його неможливо відновити знов. Тому що він перестав бути придатним для теперішнього часу. Не кажучи вже про неможливість його проголошення в одному з вілаятів мусульман, як наприклад Єгипет. Максимум чого ми можемо досягнути сьогодні – це створення союзу за зразком Європейського Союзу». При цьому Зухді закликав «нагодувати голодних, вилікувати хворих та забезпечити робочими місцями безробітних, замість того щоб спантеличувати людей такими розмовами». Невже шейх Зухді боровся за порожні гасла? Що за напасть змусила його говорити таку мову, яку ми чуємо день у день із вуст секуляристов та прибічників світськості?

Не залишив без подиву і Камаль Хабіб, завивши: «ідея Ісламського Халіфату більше схожа на «дитячу фантазію». Оскільки джихадівські групи вважають, що Халіфату вирішить усі проблеми народу, хоча насправді Халіфат має політичну та соціальну реальність, яка цілком відмінна від сьогоднішньої реальності, у якій ми живемо». Хіба не ця мова є по суті дитячою? Невже цей доблесний муджахід дійшов до того, що почав називати шаріатський закон і господнє веління «дитячою фантазією». Але найбільш парадоксальним став виступ сина шейха Умара Абдель-Рахмана перед людьми на п’ятничному мітингу 9/11 біля посольства США, де він почав перестерігати від Хізб ут-Тахрір і його заклику до Халіфату, вимагаючи бойкотувати Хізб ут-Тахрір, а не плити за течією його хибних» гасел.  Хіба це не дивно! До чого ця пересторога і який зв'язок його з п’ятничним мітингом з вимогою виконання Шаріату?
 
Шаріф Зайд
Голова медіа офісу ХТ, Єгипет.
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Єгипет
№ 12/44
Середа, 28 Зу аль-Хіджа 1433 р.х.
14/11/2012

Головне меню