Хізб ут-Тахрір провів впливовий жіночий семінар на тему економічної експлуатації жінок в Індонезії та в усьому ісламському світі

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Сьогодні Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір спільно з Хізб ут-Тахрір в Індонезії організував важливий семінар з метою звернути увагу на жахливе положення у питанні економічної експлуатації та позбавлення людських якостей мільйонів жінок в Індонезії і в усьому ісламському світі. Семінар є частиною кампанії, ініційованої Центральним інформаційним офісом Хізб ут-Тахрір, кульмінацією якої стане міжнародна жіноча конференція на цю тему у грудні 2012р.

Цей семінар та кампанія загалом, концентрує увагу на наступних моментах:

1. Притаманна корупція, погане керування у сфері економіки та експлуатаційна політика та закони, які є результатом провальних урядів по всьому ісламському сіті, так само як і згубна капіталістична система, яка виконується в Індонезії та іншими урядами регіону, породили широко розповсюджувану крайню бідність в ісламських країнах. Це змусило мільйони жінок в Індонезії, Бангладеш, Пакистані та в інших частинах ісламського світу залишити свої будинки та дітей у пошуках працевлаштування та працювати в рабських умовах на виснажливих роботах заради забезпечення себе та своїх родин. Ці жінки стали жертвами некомпетентних урядів, які зазнали краху у справі ефективного забезпечення їх потреб, так як і стали жертвами отруйної капіталістичної системи, чиєю характерною рисою є накопичення багатства в руках малочисельного прошарку на тлі голоду та бідності мас. Світська капіталістична система поряд з іншими вигаданими людиною системами та теперішні уряди в ісламському світі зазнали поразки у піклуванні про жінок регіону і, отже, потребують заміни альтернативною моделлю правління.

2. Уряди в ісламському світі, включаючи Індонезію, зазвичай подають мільярди доларів, які надходять в казну своїх держав від жінок трудових мігрантів як досягнення та позитивний внесок у ріст економіки, якими варто пишатися. І усе це незважаючи на те, що подібний ганебний прибуток виникає від економічного поневолення та наруги над жінками. Це також є природою капіталістичної системи, яка розглядає усе не інакше як товари ужитку і прагне зиску, як до головної мети суспільства. Усе це позбавляє жінок та чоловіків їх людських якостей, перетворюючи їх у товари ужитку, які приносять вигоду країні, незважаючи на шкідливий вплив цього на індивідів або суспільство, тому що у цій системі урядові прибутки стоять вище страждань людей.
 
3. Подібне жахливе положення, фінансові труднощі та експлуатація у відношення жінок регіону не може більше тривати. Незначні зміни у трудовому та міграційному законодавствах є безглуздими зусиллями, які не матимуть впливу на жахаючі масштаби економічного гніту. Кожна жінка повинна розглядатися і заслуговує до себе відношення як до людини, а також потребує постійного захисту, піклування та забезпечення, і не повинна сприйматися як об’єкт отримання прибутку. Однак це можливо лише за наявності такого способу життя, який має правильний погляд на жінку і дійсно піклується про її добробут. Цією системою є Халіфат, який виконує над суспільством усі ісламські принципи та закони. Погляд Ісламу на жінку полягає в тому, що він дивиться на неї як на людину, яка завжди повинна бути матеріально забезпечена з боку рідних-чоловіків або з боку держави, поряд із наданням можливості працевлаштування за бажанням. Іслам не визнає працю жінки у рабських, принижуючих та пригноблюючих умовах. Навпаки, праці жінки повинна супроводжувати атмосфера безпеки та гідності, за якої гарантований її високий статус. Лише ісламський Халіфат пропонує перевірену часом славетну економічну політику, яка здатна підняти жінок ісламського світу з рівня безнадійної бідності і створити атмосферу економічного розквіту, скасувавши страждання та вносячи істинні зміни у їх життя.

Ми закликаємо жінок Індонезії і всього ісламського світу приєднатися до виконання благородного ісламського обов’язку зі встановлення Халіфату, який перевтілить жінок із товарів ужитку у гідних, захищених та шанованих людей, тому що в Ісламі жінка не заслуговує меншого.

Доктор Назрін Наваз
Представник Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Центральний
інформаційний
офіс Хізб ут-Тахрір
Воскресіння, 11 Мухаррам 1434
25 Листопада 2012

Головне меню