Нафта – це суспільна власність і розпорядження нею повинно бути згідно з Ісламською економічною системою, а не капіталістичною!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Щоденна газета «аль-Уля», яку було видано у Ємені о суботі 17 листопада поточного року (№567) з посиланням на Єменське Інформаційне агентство "SABA", зазначає, що Верховний Комітет із збуту сирої нафти під керівництвом Мохамед Салем Басендо, прем’єра уряду «Угода», на засіданні у середу 14 листопада поточного року затвердив продаж загальної кількості нафти, що видобувається, з родовища «Хадрамаут» до наступної сесії приблизно у два мільйони і 600 тис. барелей  як кращу пропозицію від британської компанії Arcadia Petroleum через свого агента у Ємені Хамід аль-Ахмар за ціною відкладеного бренду плюс 4 процентів за барель.

Таким чином, компанія Arcadia  знов захопить усі продажі сирої нафти з Ємену, щоб продати її на фондових ринках після тривалого зв’язку з 1994-2009, і розриву з 2009р. по середу 14 листопада поточного року в інтересах компанії Uni Beck після створення Вищої ради з маркетингу сирої нафти під керівництвом Ахмеда Алі Абдалли Селеха. Стає очевидним, як компанія Arcadia виграє від придбання нафти у Ємені шляхом маніпуляцій з її агентом у Ємені у прийнятті тендера після введення системи торгів, а також загроз конкурентів і їх залякування. І прояснилося, що компанія продавала нафту з Ємену по більш низькій ціні, ніж ринкова.

 
Так відбувається утилізація єменської нафти і контролю над нею з боку західних компаній і багатьох місцевих брокерів, які отримують величезні суми грошей незаконно. При цьому кажуть про мізерні ресурси країни і доводять до бідності людей, і беруть участь у зштовхуванні економіки Ємену до краху, і, отже, у заручники Заходу у запитах кредитів. Адже з появою нафти у 1984 році і до цього часу у Ємені спостерігається економічний спад!

Нафтові компанії, які проводили розвідку і видобуток нафти, також беруть участь у процесі її продажу. Усе це згідно з капіталістичною економічною системою, яка дозволила їм заволодіти ресурсами землі через отримання певного відсотку, потім розрахунок в обмін на геологорозвідувальні роботи, буріння та видобутку, які вони здійснювали; потім визначення вартості нафти за кожний барель видобутої нафти, потім продаж його на біржі, де вона продається сьогодні на три місяці уперед. Додай до цього відсутність орендних контрактів з нафтовими кампаніями в обмін на розвідки, буріння та видобутку. Ступінь впливу Заходу досягла того, що володарі нафти за оплату везуть її на своїх судах до них, щоб вони скупили її на їх ринках, а зараз вони хочуть ввести нові податки на кожний барель видобутої нафти?!

Згідно з правовими положеннями в економічній системі Ісламу, нафта, мінерали та газ є суспільною власністю, передав Тірмізі від Абьяд бін Хаммаль: «що він навідав Посланця Аллаха ﷺ у складі делегації, і один з них попросив виділити йому ділянку, де видобувають сіль. Посланець Аллаха ﷺ прийняв цю пропозицію. Коли вони відійшли від нього, один з сидячих разом з Пророком ﷺ сказав: «О Посланець Аллаха ﷺ, чи відаєш ти про те, що виділив йому? Адже ти виділив йому незліченну воду». Потім Посланець Аллаха ﷺ повернув назад те, що дав йому». Незліченна вода – це невичерпна вода. Цей хадіс вказує на те, що Пророк ﷺ заборонив право приватної власності йому, тому що вона знаходиться у колективній власності. Ібн аль-Кудама у книзі «Аль-Мугъні» у частині V книги у докладних деталях описав недозволенність приватної власності багатьох мінералів, які не закінчуються, і згадав нафту. Тому нафта не повинна належати нікому, незалежно – місцевий він або західний. Необхідно розташувати її в Управлінні суспільною власністю у Державну казну для розподілу її похідних або її вартості для громадян держави, а також складання орендних угод на певну суму для розвідки, видобутку. Не дозволяється продаж її на фондових ринках, а навпаки привернення бажаючих купити її до місця видобутку, зробивши це стратегічним товаром і продавати її за золото або іншу технологію.
 
Вступне слово звернене до політиків у Ємені, щоб вони припинили застосування капіталістичної економічної системи над вами у силу її суперечності з нашою Ісламською економічною системою на додаток до інших систем для життя, як правління, соціальної системи, міжнародних відносин, освіти і інших у державі Халіфат.


أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْمًا لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ
 «Невже вони шукають суду часів невігластва? Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей впевнених?» (5:50).

А після цього для людей, щоб вони, після того як дізналися, працювали над усуненням того, що створив людський розум із систем аморального способу життя, і опір усьому, що суперечить їм. І щоб люди виказували невдоволення при переході нафти від брокера до брокера за рахунок їх грошей. А також працювати для встановлення Халіфату і покладене на нього виконання Ісламу в усіх аспектах життя.


وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الآخِرَةَ وَلا تَنْسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا وَأَحْسِنْ كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ وَلا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الأرْضِ إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ
 «За допомогою того, що Аллах дарував тобі, прагни до Останньої обителі, але не забувай про свою долю у цьому світі! Твори добро, подібно до того, як Аллах зробив добро для тебе, і не прагни розповсюджувати нечестя на землі, адже Аллах не любить тих, хто розповсюджує нечестя» (28:77)

Інформаційний офіс ХТ, Ємен
№ H.T.Y. 138
П’ятниця, 09 Мухарам 1434 р.х.
23/11/2012

 

Головне меню