Хізб ут-Тахрір через 2 дні буде проводити міжнародну жіночу конференцію у Джакарті

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

О суботі 22 грудня 2012 року Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір спільно з Хізб ут-Тахрір в Індонезії буде збирати 1500 впливових жінок з усього світу на важливій міжнародній жіночій конференції під назвою: «Халіфат: захист жінок від зубожіння та поневолення». На цьому важливому заході будуть розглянуті причини та рішення щодо крайнього зубожіння, широко розповсюдженої експлуатації та загального економічного утискання, що впливають на мільйони жінок в ісламському світі та в усьому світі у цілому. Конференцію планують провести у Джакарті (Індонезія), у ній візьмуть участь жінки - політичні активісти, журналісти, вчені, вчителі, професора, студенти, адвокати, голови спільнот та представники організацій.

Доповідачі із різноманітних частин світу, включаючи Африку, Азію, Туреччину, арабський світ та Захід будуть обговорювати згубний вплив капіталістичної системи та її ринкової економіки на життя жінок та їх родин. Окрім того, вони підкреслять поразку нинішнього керівництва мусульманського світу у забезпеченні фінансової безпеки для жінок та захисту від поневолення. Подія також підніме детальну дискусію про систему Халіфат, яка заснована виключно на ісламській конституції та розтлумачить, яким чином її унікальна політика та закони забезпечують надійний та перевірений часом підхід до питання захисту жінок від зубожіння та експлуатації, так само як і забезпечення її фінансової безпеки.

Доктор Назрін Наваз, жіночий представник  Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір коментує:

«Занадто довго західні капіталістичні держави годували світ ілюзією про те, що капіталістична система та ринкова економіка є кращим шляхом утворення стабільності та розквіту для жінок. У реальності же ця отруйна ідеологія, яка представляє собою засновану на рості та боргах модель приросту, яка побудована на кредитах, породила несталу економіку, масове безробіття, поруч із однобічним перетіканням багатства від бідних до багатих. Це породило масову нерівність у багатстві, яке примусило багатьох шукати заробіток у якості робітників-мігрантів на фабриках, фермах, і часто густо працювати у рабських умовах заради грошового виживання. Кредити МВФ та Світового банку та політика ринкової економіки, як приватизація активів та лібералізація торгівлі – є отруйними «ліками», які кинули ісламський світ, лідера по ресурсам, до статусу третього світу. І усе це заради того, щоб збільшити прибуток західних капіталістичних держав та корпорацій. Американська капіталістична мрія перетворилась на жах для людства. Вона кинула світ та його жінок в обійми піднесень та падінь з наступним банкрутством.

На додаток до цього, капіталістична концепція, яка бачить гарантування індивідуального прибутку та економічного доходу у якості головної мети життя, породила матеріалістичні, споживацькі спільноти, у яких забезпечення прибутку стоїть вище за збереження гідності та добробуту жінок. Це призвело до широко розповсюджуваної експлуатації та поневолення. Більше того, заради збільшення прибутку урядів та корпорацій капіталістичні держави примусили жінку працевлаштовуватися під приводом «наділення жінок правами», прирівнявши її цінність до кількості вироблених нею товарів. Вони поклали на неї тягар як годувальника родини так и домогосподарки, тим самим об’явивши війну материнству та позбавивши жінку можливості бути зі своїми дітьми. Це призвело до того, що жінка вимушена шукати компроміс поміж роботою та життєво важливим обов’язком  вихователя та вчителя для майбутніх поколінь. Таким чином, капіталізм повісив на жінку цінник, зробив її рабом економіки та розглядає її як об’єкт, що створює багатство.   

Цьому треба покласти край. Настав час нового політичного та економічного бачення для жінок у мусульманському світі. Існує потреба у появі системи, яка ставить забезпечення людських потреб вище фінансової вигоди, у системі, яка викоренить зубожіння за допомогою правильного розподілу багатства як центрального принципу своєї  економіки. Системи, яка містить славну економічну політику, що об’єднує процвітання з економічною справедливістю та не будує багатство на руйнуванні людей. Це держава, на яку жінки по усьому світу можуть дивитись як на модель, яка захистить їх від зубожіння та поневолення. Ця система буде дивитися на них  як на піднесені людські істоти, а ніяк не на об’єкти утворення багатства. Система Халіфат містить у собі таке бачення. Це держава, яка високо цінує материнство та зобов’язує державу або родичів чоловічої статі, щоб вони забезпечували жінку, водночас вбачаючи недоторканість збереження її економічних прав, включаючи права на працевлаштування у безпечних обставинах, вільної від експлуатації та знущань.
 
Ми закликаємо усіх жінок, які бажають побачити кінець економічній деспотії, від якої вони скрізь усюди страждають, а також усіх жінок, які шукають істинного рішення щодо зубожіння та поневолення, приєднатися до нас на цій конференції.


أَفَمَنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَىٰ تَقْوَىٰ مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانٍ خَيْرٌ أَم مَّنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَىٰ شَفَا جُرُفٍ هَارٍ فَانْهَارَ بِهِ فِي نَارِ جَهَنَّمَ ۗ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ
 «Той, хто заклав підґрунтя  своєї будівлі на страху перед Аллахом та прагненні до Його вдоволення кращий або ж той, хто заклав підґрунтя  своєї будівлі на самому краю обриву, готового обвалитися, так що він обвалився разом із ним у вогонь Гєєнни? Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей» (9:109)

Для довідок :

1. Конференція розпочнеться о 9.00 , 22 грудня 2012р. за адресою: Puri Agung Room, Grand Sahid Jaya Hotel, Jl.Jend. Sudirman No.86, Jakarta 10220, Indonesia

2. О 12.00 буде дана прес-конференція. Для преси необхідна акредитація. По питанням  акредитації, інтерв’ю  та довідок звертайтесь по електронній адресі: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

3. До залу конференції  будуть допущені тільки оператори та журналісти жінки. Чоловіки журналісти та оператори будуть допущені тільки на прес-конференцію.

4. Конференція буде транслюватися в Інтернеті за адресою: www.htmedia.info

Доктор Назрін Наваз
Жіночий представник
Центрального інформаційного офісу
Хізб ут-Тахрір
П'ятниця, 7 Сафар 1434
21 Грудня 2012

 

Головне меню