«Прокляття Аллаха на тому, хто дає хабара і тому, хто бере його» (Ібн Маджа і Тірмізі)

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Згідно з доповіддю, оприлюдненою офісом ООН з питань наркотиків і злочинів у Афганістані у четвер 7 лютого 2013р., загальна сума хабарів, даних у 2012р. склала 3.9 мільярду доларів США, що складає майже чверть допомоги, яку зобов’язалась надати міжнародна громадськість Афганістану на конференції у Токіо, що також складає сумарний ВВП країни за останні два роки. Окрім того, загальна сума хабарів, даних посадовцям за 2010р. склала 2.5 мільярди доларів.

Дане положення є для нас, мусульман Афганістану, ганьбою. Адже усі наші бідування, такі як колоніалізм, пригноблення і корупція є явними побічними ефектами капіталістичної демократії, яка виконується над нами у той час, як Аллах ﷻ послав нам кращу систему. Афганський уряд намагається хоча б зменшити рівень корупції і вимагань за допомогою законодавчих правок і реформ, але він занадто невігласний, щоб зрозуміти, що сам капіталізм заохочує цю проблему, не кажучи про те, що він не виконується щиро.

 Нав’язування капіталістичної демократії народові Афганістану, який є народом мусульман і муджахідів, лише принесло і збільшило аморальність, занепад, викрадення, крайню бідність і багато інших бід у цій частині Умми. Капіталізм розповсюдив образ поведінки, що називається «поїдання сухта», що означає добування і поїдання забороненого, що було справою проклятих людей у часи Пророка ﷺ. Правителі, судді, влада і всі інші вражені суворою епідемією вимагань, яка виходить не інакше як з капіталізму, що бореться з праведними і підтримує брехунів.

Тому мусульмани Афганістану зобов’язані виступити проти гнилої зіпсованої капіталістичної демократії, яка нав’язується західними хрестоносцями і їх рабами на протязі 12 років.
 
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Афганістані
Субота, 12 Рабі''уль Ахир 1434
23 Лютого 2013

Головне меню