Хізб ут-Тахрір у Східній Африці засуджує закриття радіо «Імані»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Хізб ут-Тахрір /Східна Африка вкрай засуджує рішення Адміністрації по врегулюванню комунікацій у Танзінії (TCRA) зачинити радіо «Імані»  (м. Морогоро)  на строк 6 місяців. Це рішення прийнято у контексті того, що радіо спричинило вплив на неучасть людей у переписі населення та забезпеченістю житлом, проведеної у минулому році. Ці дії Адміністрації  по комунікаціям відкрито виявляють безсоромну брехню вводячих в оману принципів про «свободу вираження», «свободу ЗМІ» та «права на інформацію», гарантованих Біллем про права, закріплених у конституціях демократичних систем.

Ця дія вписується у тривалу стратегію, яка була введена у дію для утискання мусульман, подібно до того, що ми бачили на протязі останніх місяців, коли мусульмани були кинуті у в’язниці без права бути звільненими під заставу. Ця нескінченна боротьба ведеться у контексті порушення миру і пов’язування Ісламу з жорстокістю тероризму іще до того. Як були озвучені висновки розслідування у справі вбивства римсько-католицького священика у Занзібарі.

Хізб ут-Тахрір здивований таким суворим покаранням для радіо «Імані» у порівнянні з м’яким покаранням, винесеним для радіо Clouds FM, яке проводило кампанію у підтримку гріховного гомосексуалізму. Також у порівнянні з покаранням, винесеним християнській станції Kwa Neema FM, яке підбурювало християн, що призвело до бійні, насилля та вбивств у Гієті (провінція Мванза). Ці дві станції були покарані формально.

Дане покарання у відношенні радіо Імані ставить метою вселити страх у інші радіостанції та інформаційні інститути, що виказують ісламську ідентичність, таким чином, щоб вони підкорювалися наказам, що суперечать Ісламу. І це, не дивлячись на те, що усі інформаційні інститути, пов’язані з Ісламом, не повністю дотримуються ісламських принципів у своїй діяльності.

У завершенні Хізб ут-Тахрір закликає усіх свідомих інтелектуалів розпізнати лицемірство і провал демократичної системи і усвідомити обов’язковість діяльності над виконанням в життя альтернативи. Ми також закликаємо усіх мусульман, і зокрема інформаційні інститути з ісламською спрямованістю до того, що навіть за подібних труднощів вони не повинні продавати свої ісламські погляди. І це тому, що Іслам розповсюдився і правив практично над усіма відомими на той час країнами за допомогою природного шляху заклику. У той час мусульман було набагато менше і вони використовували найпростіші засоби зв’язку у порівнянні з сьогоднішніми. Однак Іслам правив світом і знаходився на висоті, допоки не мусульмани в силу своєї ненависті до Ісламу не зруйнували ісламську державу у 1924р.

Масуд Мсалем
Заступник офіційного представника
Хізб ут-Тахрір у Східній Африці.
Вівторок, 29 Рабі''уль Ахир 1434
12 Березня 2013

 

Головне меню