Співчуття із нагоди смерті шахіда Адхама Діаб (Абу Кусей)

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلا

«Серед віруючих є мужі, які вірні завіту, який вони уклали з Аллахом. Серед них є такі, які вже виконали свої зобов'язання, і такі, які ще очікують, але ніяк не зраджують своєму завіту» (33:23)

Ми поспішаємо сповістити Умму шахідів, усю Ісламську Умму, про нового шахіда з числа щирих носіїв заклику, шахіда, з волі Аллаха, Адхама Діаб (Абу Кусей), який був удостоєний смерті шахіда на шляху Аллаха Єдиного, заради підняття стягу Укаб і встановлення Ісламського Халіфату на землях благословенного Шаму!  Ібн аль-Утейба аль-Бар був удостоєний смерті шахіда під час виконання обов'язку несення заклику, 6 шабану 1434 року, коли він наразився на жорстокий обстріл банд тирана Башара.

Адхам, нехай змилостивиться над ним Аллах, говорив істину і чинив праведні вчинки, не лякаючись заради Аллаха докорів хулителя. Він був з числа перших, хто став чинити опір злочинному режиму у факультеті літератури в Дамаску. Він посилено зв'язувався з людьми і групами й на усіх заходах, закликаючи їх відмовитися від зрадницьких конференцій Женева 1, Женева 2, й усіх проектів невірних колоніалістів і їх агентів... І закликав гордий народ Шаму відкидати усі змови, які готуються проти революції, а також до непричетності до усіх рішень питань, які готуються в колонізаторських державах на чолі з Росією, Америкою і Європою, а також що кожен, хто бере участь у зборах з тираном і його агентами — він зрадник Аллаха, крові шахідів, мук переселенців, жінок, старих і дітей.

До зустрічі зі своїм Господом, Адхам був правдивим у справі відродження ісламського способу життя, а його язик був вологим від поминання Аллаха і промовляючим зі словом істини “Ми не вклонимося нікому, окрім Аллаха!”, і словом істини в обіцянці Аллаха:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الأرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ


“Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і чинили праведні діяння, що Він обов'язково зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він обов'язково надасть їм можливість сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають товаришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями” (24:55).

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ


“Аллах властен вершити Свої справи, однак більшість людей не відає про це” (12:21)

Нехай змилостивиться над тобою Аллах, о герой! Твій заклик у Східній Гуті був світлом, що освітлювало революцію Шаму з волі Аллаха, за допомогою якого люди розрізняли істину від брехні. Нехай Аллах замінить тобі твій дім кращим домом, і оточенням кращим ніж твоє оточення. І нехай вселить у твою сім'ю і твоїх коханих терпіння і стійкість. Просимо Всевишнього Алаха зібрати нас із тобою і з тими, кого ти любиш, в садах Раю ан-Наім з дозволу Аллаха... і ми жалкуємо про розставання з тобою, о Адхам, і не говоримо нічого, окрім того, що завгодно Аллаху:

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

“Воістину, ми належимо Аллаху і до Нього наше повернення”

 


Голова медіа офісу ХТ, Сирія
Хішам аль-Баба

Головне меню