«Аль-Укаб» - чорний прапор «орел» - прапор Посланця Аллаха ﷺ

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

Дорогі брати у редакції газети «аш-Шаріа» та адміністратори єменских интернет - порталів: «Яманат.нет», «Саада-Пресс», «Яафа-Ньюс», «ат-Таіф» и «Ана Йяманій».

Ви висвітлили заходи та акції Хізб ут-Тахрір у віляті Ємен, які відбулися о п’ятниці  14 Раджаб 1434 р.х. (24.05.2013р.) поблизу мечеті Умар Ібн аль-Хаттаб на центральному ринку міста Тааз, а також поблизу мечеті Каляла на центральній вулиці столиці Сана, які були приурочені трагічній 92-й річниці розпаду Халіфату. Проте у вашому висвітленні цих двох заходів мали місце двозначність та плутанина. Тому, зі свого боку, ми члени інформаційного відділу Хізб ут-Тахрір у Ємені вважаємо обов’язком внести поправку та прибрати неясність.

Дорогий брате – головний редактор газети «аш-Шаріа»!

Ваша газета в особі вашого журналіста добре висвітлила заходи представників Хізб ут-Тахрір, які відбулися за межами мечеті Умара Ібн аль-Хаттаб на центральному ринку міста Тааз у номері газети 529 за 25.05.2013. Тим не менш, хотілось би внести поправку в його мову щодо прапора, який піднімав Хізб ут-Тахрір на цих заходах. Ваш журналіст заявив, що цей прапор є прапором «аль-Каїди». Загальновідомо, що прапор, який піднімає Хізб ут-Тахрір з миті свого заснування у 1953 році – це прапор Посланця Аллаха ﷺ згідно достовірним пророцьким хадісам. Жоден із мусульман не має права, навпаки, заборонено, приписувати його особисто собі. Ми піднімаємо його, наслідуючи Посланцю Аллаха ﷺ. Усім відомо, що першим цей прапор підняв сам Посланець Аллаха ﷺ, а це означає, що мусульмани повинні піднести його та утвердити його у якості свого прапора, який об’єднує  їх, замість тих прапорів, які сьогодні піднімаються над ними та розділяють їх. Адже це той прапор, який буде славно віяти на цьому світі при швидко очікуваному  встановленні держави Халіфат з дозволу Аллаха. Ми відправляли вам 30 січня 2013 року листа стосовно цього прапора, який іменується «аль-Укаб» (чорний прапор «Орла»). Тому буде несправедливо з вашого боку, якщо ваш робітник говорить, що Хізб ут-Тахрір піднімає прапор «аль-Каїди». Більше того, прапор, який піднімаємо ми, не схожий на прапор, який піднімає «аль-Каїда». Якщо б ви були уважними, то помітили б явну різницю між ними у формі та написі, незважаючи на те, що кожний із них чорного кольору.     

Шановні адміністратори інтернет - порталів «Яманат.нет», «Саада-Пресс», «Яафа-Ньюс», «ат-Таіф» и «Ана Йяманій»!

Ви повідомили новину про заходи, які були влаштовані Хізб ут-Тахрір за межами соборної мечеті «Каляла» на центральній вулиці столиці Сана, з посиланням на портал «Яманат.нет». Вірно, ви маєте право повідомляти новини від кого забажаєте. Проте вам варто уточняти їх на достовірність перед публікацією. У своїй новині з посиланням на «Яманат.нет» ви опублікували про те, що на заході роздавалась прокламація від імені Хізб ут-Тахрір, при цьому, говорите, що захід проводився кимось іншим. Також ви повідомили про те, що у прокламації пояснюються причини утворення партії Хізб ут-Тахрір, її мета, умови членства у ній, її діяльність , країни активності та її метод у несенні ісламського заклику. Як це може поєднуватися з тією туманністю у цілях Хізба, яку ви згадали наприкінці своєї статті?  

Нас радує те, що ви цікавитесь та висвітлюєте наші новини та заходи на своїх сайтах. Нарешті та інформаційна блокада, на яку наражався Хізб ут-Тахрір протягом довгих десятиріч для запобігання народного ознайомлення ним, зникла. Тим не менш, скеровуємо догану порталу «Яманат.нет» з невідповідність поширеної ним новини з реальною дійсністю заходу, який був проведений активістами Хізб ут-Тахрір у Ємені. Дана догана стосується решти порталів за поширення цієї неперевіреної інформації.
 
Для уточнення ми радимо вам опиратися на наші прес-релізи, які видані офіційним відділом Хізб ут-Тахір у Ємені, які ми надсилаємо вам у першу чергу. Також радимо звертатися до наших офіційних інформаційних бюлетенів (прокламаціям), які видаються стосовно різноманітних політичних подій, наших семінарів, конференцій та зустрічей, на додаток до книг, брошур та публікацій Хізб ут-Тахрір.



Інформаційний офіс ХТ, Ємен

Головне меню